ennustajaeukolla oli yllättävästi kysyntää

juliste_blogiin

pe 21.8.2015

”Keskiaika alkaa tänä viikonloppuna” luki mainoslauseissa pitkin Hämeenlinnan kaupunkia.  Minä pukeuduin pitkään alusmekkoon ja pitkään päällysmekkoon ja jännitin, miten kuuma päivä onkaan tiedossa.

 

MAMA MADDALENA TORIKOJULLA

MAMA MADDALENA TORIKOJULLA

Meidän paperihuonelaisten torikoju sattui olemaan somasti koivujen varjossa.  Puku oli mukavan väljä.  Vaihdoin huivin varmuuden vuoksi pääpantaan.  Päivä oli kerrassaan vauhdikas.  Parhaimmillaan ennustajaeukolle oli jonoa.

 

HYVIÄ ENNUSTUKSIA TERTULLE, IMMO KUULOLLA

HYVIÄ ENNUSTUKSIA TERTULLE, IMMO KUULOLLA

Minä puhua pälpätin koko pitkän päivän.  Lupasin vain hyviä ennustuksia.  Asiakkaat olivat kovasti tyytyväisiä.  Kävijöitä oli kaiken kaikkiaan 24.  Sanoinkin, että rahantulo kotikutoisilla ennustuksilla on paljon parempi kuin vakavasti otettavalla taiteen tekemisellä.  Saa nähdä mitä huominen päivä tuo tullessaan.

 

TORIKOJUKAUPPIAAT LEENA JA PETRA

TORIKOJUKAUPPIAAT LEENA JA PETRA

 

la 22.8.2015

Heräsin aamulla jo seitsemältä.  Olin sen verran täpinässä markkinahumun vuoksi.  Kuljin aamuyhdeksältä pitkässä mekossani unisen kaupungin halki linnanpuistoon.  Tunnelma oli epätodellinen.  Tai oikeammin keskiaikainen.  Muutama vastaantulija kommentoi kaunista asuani.  Oikaisin ryhtiä ja sipsutin naisellisesti kesäkengissäni.

 

KESKIAIKALEIRIN TELTTOJA LINNAN KUPEESSA

KESKIAIKALEIRIN TELTTOJA LINNAN KUPEESSA

 

PANNUKAHVIT MARTTALEIRISSÄ, KIITOS

PANNUKAHVIT MARTTALEIRISSÄ, KIITOS

Päivän ensimmäinen asiakas osti Petralta kauniin Praha-aiheisen grafiikanvedoksen.  Olimme molemmat tyytyväisiä hyvin alkaneesta markkinapäivästä.  Taideostokset tosin jäivät vähäisiksi, mutta Mama Maddelenalla oli kysyntää jopa eilistä enemmän.  Jonoa riitti ja minä nautin täysin siemauksin ennustajan roolistani.  Oli hauska rupatella ihmisten kanssa, sillä tänäänkin kaikki olivat tyytyväisiä hyviin tulevaisuudennäkymiin.  Olen oppinut kääntämään tummien korttien sanomat varoituksiksi.  Aika moni on kysynyt, onko tarot pelottavaa.  Vakuutin aina, ei ole.  Jokainen tulkitsee kortit oman elämäntilanteensa mukaisesti.  Moni otti ennustuskorteista kuvan muistin virkistykseksi.  Yksi nuori tyttö halusi kaverin videoivan tulkintani.  Varmistin että se tulee omaan käyttöön.  Tyttö kertoi näyttävänsä tapahtuman vanhemmilleen.  Mikäpä siinä.

 

HYVIÄ ENNUSTUKSIA TAITEILIJASISKO MARILLE

HYVIÄ ENNUSTUKSIA TAITEILIJASISKO MARILLE

Päivän mittaan kävijöitä oli pikaisen laskutoimituksen mukaan 37.  Kavereille annoin ilmaiseksi.

Emme olleet Petran kanssa kahdestaan.  Iltapäivällä torikojullemme ilmaantui Pirjo K-V ja vähän myöhemmin Mari.

 

TAITEILIJASISKOT LEENA, MARI JA PIRJO

TAITEILIJASISKOT LEENA, MARI JA PIRJO

Pirjo oli tehnyt kolttunsa itse.  Mari kävi pukuvuokraamossa ja tuli sieltä uudesti syntyneenä.  Hämmästelin, miten hyvin punainen puki häntä.  Yleensä taiteilijasiskon väritys on taiteellisen musta.

 

VIIKINKIVENE VANAJAVEDELLÄ

VIIKINKIVENE VANAJAVEDELLÄ

Torikojut suljettiin kuudelta.  Kiertelimme Marin kanssa katsastamassa telttakylien keskiaikaisia asukkeja.  Tunnelma ilta-auringon laskiessa oli kuvankaunis.  Viikinkivene lipui järvellä ja telttakylästä kohosi ruuantuoksuisia savuja.

 

KESKIAIKALEIRI

KESKIAIKALEIRI

Meidän tiemme johti yhteistuumin kaljateltalle.  Sen olimme toden totta ansainneet virikkeellisen päivän jälkeen.

 

su 23.8.2015

Tänä sunnuntaiaamuna tuntui jo aivan luontevalta pukeutua keskiaika-asuun.  Tästä voisi tulla elämäntapa.  Mama Maddalena nosti itselleen aamuna avaukseksi kortit.  Tältä ne näyttivät:

TIEDOSSA MIELENKIINTOINEN ENNUSTUSPÄIVÄ

TIEDOSSA MIELENKIINTOINEN ENNUSTUSPÄIVÄ

Liekö korteilla ollut taikaa.  Nautin viimeisen päälle ennustajanroolistani.  Kolmen päivän aikana asiakkaita kävi hulppeat 86.  Heistä vain kaksi oli miehiä.  Tästä päätellen tarot on naisten juttu.  Minä olin sellaisessa pyöritytyksessä että päätä huimasi.  Nautin joka hetkestä.  Niin myös asiakkaat, sillä sain kuulla moneen otteesseen kommentin, että kortit tiesivät elämäntilanteen.

 

SUNNUNTAIPÄIVYSTYS GRAAFIKKOSISKO PAULAN KANSSA

SUNNUNTAIPÄIVYSTYS GRAAFIKKOSISKO PAULAN KANSSA

Saimme torikojullemme sunnuntaipäivän iloksi vielä yhden paperihuonelaisen.  Taiteilijasisko Paula hoiteli mökillä paria koiraa, mutta pääsi hetkeksi vapaalle.

VUOHET AAMUPALALLA TORIKOJUMME VIERELLÄ

VUOHET AAMUPALALLA TORIKOJUMME VIERELLÄ

Minä hoitelin tarot-pöytää.  Mielenkiintoisia asiakkaita riitti.  Jännitti, kun sain asiakkaaksi nunnan.  Miten ollakaan, hän nosti hengellisen kortin toisensa perään.  Kävi ilmi, että hän oli oikeasti seurakunnan palveluksessa.  Kortit tietävät.

Iltapäivällä sydämeni sykähti.  Tiesin että markkina-alueella oli ammattimainen tarot-ennustaja.  Hän istahti muina miehinä pöytääni.  En tiedä onko minussakin jotain selvänäkijän vikaa, sillä tunnistin kollegan.  Jännitti, sillä minähän en ole tällä alalla ammattilainen.  Läpäisenkö testin?  Vai teilataako minut keskiaikamarkkinoilla huijarina?  Olen tosin pyöritellyt tarot-kortteja omaksi ja lähipiirin iloksi runsaat 20 vuotta, vaan riittikö se?

Vältyin kirkkaasti hirsipuulta, sillä kollega kiinnostui tulkinnoistani ja keskustelimme pitkään korttien symboliikasta.  Nyt olen vahvoilla.  Lähes kaikki asiakkaani olivat sitä mieltä, että kortit kertoivat totuuden heidän elämäntilanteestaan.

 

HEVOSNÄYTÖS OLI HAUSKA JA NÄYTTÄVÄ

HEVOSNÄYTÖS OLI HAUSKA JA NÄYTTÄVÄ JA NÄÄNNYTTÄVÄ

Karkasin iltapäivällä torikojultamme turnajaiskentälle Museo Militarian pihalle.  Haaveilin näkeväni haarniskaan pukeutuneita ritareita taistelemassa peitset ojossa.  Se jäi haaveeksi.  Kentällä oli kolme uljasta ratsua ja munkkiveli selostamassa taitokisaa.  Yleisön piti osata hurrata oikeissa kohdissa.  Se oli ihan hauskaa, mutta paahtava helle katsomossa sai toivomaan, että kisa loppuu pikaisesti.

Kolmen päivän saldo ennustajaeukolla oli 86 asiakasta.  Rahaa eukon pussukkaan tuli ihan mukavasti, vaikka kavereilta en sitä kerännyt.  Kortteja myimme jonkun verran, grafiikanvedoksia vähemmän.  Mietimme ensi vuodeksi uusia kujeita.  Se ainakin on varmaa, että Mama Maddalena palaa markkinoille tarot-korttien kera.

There are 3 comments

 1. Marianne Viita

  Mahdoinko olla sunnuntaipäivän viimeinen ennustettava.. Kello jo kävi varttia vaille viittä kun vielä pitkän ja kuuman päivän päätteeksi päätin vielä viimeisellä kahisevallani rauhoittua Mamamadalenan ennustettavaksi. Kortit olivat vahvoja, mukaan mahtui yksi huoli-kortti seitsemästä, joten ”Dont worry-Be happy”, teetä & sympatiaa, vahvuutta ja harmoniaa. Se on minun elämääni. Kiitokset ja niiaukset ennustajaeukolle. Menestyksekästä jatkoa kaikille ! 🙂

  Tykkää

 2. marjaleenaetula

  Taisit todellakin olla virikkeellisen viikonlopun viimeinen asiakas. Teitä ihania naisia kävi kolmen päivän aikana 84. Rohkeita mieshenkilöitä oli kaksi. Ennustajaeukko kiittää yllättävästä suosiosta ja lupaa tulla ensi vuonna uudelleen:)

  Tykkää

 3. terttu

  Aikamatka Keskiaikaan onnistui hienosti Linnan pihalla, vaikkas possupäre ei minulle maistunutkaan (Immolle ja Jussille kyllä). Onneksi Ennustaja -Maddalena näki minunkin huolissani vain varoituksia (kahisevat kuihtuu….) ja onneksi uusia seikkailuja on vielä edessäpäin, hallitsijaksenikin osoittautui vain Immo !!!Tämä kai pätee vielä nykyaikaankin? Jee! Kyllä se tästä lutviutuu 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.