mökkipäiväkirja 2015 päättyy helteiden myötä

LOPPUKESÄN UNIKOT PUHKESIVAT KUKKAAN

LOPPUKESÄN UNIKOT PUHKESIVAT KUKKAAN

ma 24.8.2015

Nyt kun hulinaviikko on takana, keskityn täysillä mökkielämään ja matkakirjallisuuteen.  Aurinko paistaa helottaa täysillä, mutta jo puolen viikon maissa luvassa on viilenevää.  Yöt ovat olleet kylmiä.  Mökillä aurinkohetket alkavat vasta iltapäivällä, mutta kestävät sitten hulppeasti auringonlaskuun asti.  Niin eilenkin, kun pääsin pyörällä päästäni Hämeen keskiaikamarkkinoilta maaseudun rauhaan.

 

KESÄKUUSSA ISTUTETUT LEIJONANKIDAT PÖRHISTYIVÄT AURINGON MYÖTÄ

KESÄKUUSSA ISTUTETUT LEIJONANKIDAT PÖRHISTYIVÄT AURINGON MYÖTÄ

Istuin rantakeinulla ja nautin, kun Jussi tarjoili kaivovedessä jäähdytettyä kotiviiniä.  Olimme olleet erossa kokonaista kaksi päivää.  Se tekee parisuhteelle oikein hyvää.

Lähdimme aamulla vadelmaretkelle.  Marjat olivat makoisia mutta kovasti pieniä.  Jussin taskussa oli varmuuden vuoksi sienipussi.  Sieniä ei näkynyt, mutta saimme yllättäen pussiin kourallisen vastapuituja rukiin siemeniä.

 

LEIKKUUPUIMURI - TERVEISET OTSOLLE

LEIKKUUPUIMURI – TERVEISET OTSOLLE

Suontaan kartanon pellolla oli keltainen Sampo Rosenlew-leikkuupuimuri hommissa.  Minä kiirehdin lähemmäs ottamaan Otsolle valokuvia.  Mukava kuljettaja pysäytti koneen ja tarjosi meille maistiaisia.  Maalla on mukavaa.

Päivä vierähti aurinkoisessa säässä turhankin nopsaan.  Jussi puuhasteli rakennustyömaalla.  Minäkin pääsin osallistumaan pitelemällä metrimittaa.  Mies oli niin kiireinen, että hän soi minulle saunanlämmittämisen ilon.

 

KIEHTOVAA MATKALUKEMISTA

KIEHTOVAA MATKALUKEMISTA

Istuin rantakeinulla, lisäsin puita pesään, lueskelin Sardinia-oppaita ja ihailin ihmeellisiä pilviä.

 

POUTAPILVIÄ VANAJANSELÄN YLLÄ

POUTAPILVIÄ VANAJANSELÄN YLLÄ

Pulahdimme molemmat saunasta pari kertaa uimaan.  Joutsenet uivat kanssamme järven selällä.  Aurinko laski punaisena pallona.  Toivon, että hotellimme matkakohteessa on lännen puolella, jotta näemme jatkossakin auringonlaskut.  Raportti seuraa aikanaan, kävikö näin onnellisesti.  Äkkilähtömatkamme voi nimittäin viedä meidät minne puolelle saarta vain.

 

LYHTYKUKKANI TEKEE LUPAAVASTI KUKKIA, PUNAVÄRI PUUTTUU VIELÄ

LYHTYKUKKANI TEKEE LUPAAVASTI KUKKIA, PUNAVÄRI PUUTTUU VIELÄ

ti 25.8.2015

Tarot-korteissa on muutama pelottavan näköinen kortti.  Yksi niistä on kuolema.  Se ei tarkoita fyysistä kuolemaa vaan jonkun asian päättymistä ja mahdollisuutta uuden alkamiseen.  Minulla on haikea olo, sillä mökkikausi meidän kohdaltamme päättyy tänään helteiden myötä.  Se ei tarkoita, ettemmekö viettäisi syksylläkin täällä aikaa.  Se ei vaan ole sama asia kuin asua kesämailla.  Olemme olleet mökillä juhannuksesta lähtien.  Olen käynyt kaupungissa vain huoltokäynneillä.

Toisaalta on ilo saada taas uusia matkaelämyksiä.  Sardinia kuulostaa kiehtovalta matkakertomusten valossa.  Kone starttaa anivarhain.  Se tarkoittaa että yöunet jäävät vähäisiksi.  Olemme houkutelleet Annaa ja pikkupoikia valloittamaan mökin, sillä kesää on vielä jäljellä.  Järvivesi on uintilämmintä ja marjastuskausi jatkuu.

KEVÄÄLLÄ VIIDELLÄ EUROLLA OSTAMANI ORKIDEA KUKKII EDELLEEN

KEVÄÄLLÄ VIIDELLÄ EUROLLA OSTAMANI ORKIDEA KUKKII EDELLEEN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.