junalla sassariin

PAIKALLISJUNA SASSARIIN

PAIKALLISJUNA SASSARIIN

ma 31.8.2015

 • paikallisjunalla Algherosta Sassariin
 • kaupunkikierros ja herkkulounas
 • Garavaggion näyttely taidemuseossa
 • iltaelämää omalla parvekkeella

Joskus ihmistä voi kohdata odottamaton ilo. Taidemuseot ovat tunnetusti maanantaisin kiinni.

 

CARAVAGGION NÄYTTELY

CARAVAGGION NÄYTTELY

Mutta kas, Sassarissa sattui olemaan Suuren Suosikkini Garavaggion näyttely ja se oli avoinna!

Lähdimme aamuvarhaisella eli 9:30 junalla Sassariin. Matka kesti runsaat puoli tuntia ja edullinen hinta oli vain 3:80 euroa hengeltä edestakaisin.

 

SASSARIN KIVIKUJILLA

SASSARIN KIVIKUJILLA

Sassiri on yliopistokaupunki ja kivikaupunki. Erittäin sympaattinen sellainen. Siellä uusi ja vanha kohtasivat tasapainoisesti. Kapeat kujat kiemurtelivat suurten katujen katveessa.

Oppaat olivat varoittaneet, että Sardiniassa kaikki pysähtyy siestan aikaan. Onneksi ei ihan kaikki, sillä saimme nauttia yhden lomamme parhaista lounaista iltapäivällä yliopistokorttelissa.

 

SINISIMPUKOITA MUSTEKALANMUSTEESSA

SINISIMPUKOITA MUSTEKALANMUSTEESSA

Jussi tilasi sinisimpukoita, jotka tarjoitiin seepiakastikkeen kera. Siis mustekalanmusteessa.  Maku oli mainio, mutta sormet olivat sen jälkeen surureunaiset.  Minun tagliatellini maistui myös mereltä. Siinä oli runsaasti grillattuja jättirapuja sekä pikkusimpukoita. Täällä ruokalistat ovat riemastuttavia, sillä ne jakautuvat tasapuolisesti kahteen osiaan. Toinen on mare eli meri ja toinen on terra eli maa. Varsinkin tällaisen ei lihansyöjän on kerrankin helppo valita makuja meripuolelta.

 

PALAZZOJEN YMPÄRÖIMÄLLÄ AUKIOLLA

PALAZZOJEN YMPÄRÖIMÄLLÄ AUKIOLLA

Lounaan jälkeen olimme lähes valmiita palaamaan Algheroon. Vaan sepä ei käynytkään helposti, sillä paluujunaan oli aikaa lähes kaksi tuntia.

DUOMO

DUOMO

 

KIINANRUUSUJA KIRKON EDESSÄ

KIINANRUUSUJA KIRKON EDESSÄ

Ja nyt oli todellakin siestan aika. Vetäydyimme lepäilemään puiston penkille. Se antoi voimia tehdä vielä tunnin kaupunkikierros.

 

VÄRIKKÄITÄ PIKKUKATUJA

VÄRIKKÄITÄ PIKKUKATUJA

 

SASSARIN KIRJAKAUPASTA LÖYTYI PIKKUPOJILLE TULIAISIA

SASSARIN KIRJAKAUPASTA LÖYTYI PIKKUPOJILLE TULIAISIA

Kotihotellilla päätimme yhteistuumin viettää parvekeillan. Minä katoin meille tuoreita sämpylöitä (kävimme kotimatkalla kaupassa), tuorejuustoa, pecorinoa, makeita tomaatteja, basikaa ja hyvää valkoviiniä. Näillä eväillä olemme valmiit rentoilemaan vielä yhden päivän Maria Pian rannalla ennen kotimatkaa Suomeen.

There are 2 comments

 1. Immo ja Terttu

  Si Si ! Bevenuto a casa! Nopeasti on viikko täälläkin vilahtanut. Ja hienot on ollunna säätkin vielä, jopa kahdenkympin paremmalle puolelle on päästy. On teillä ollut hulppeat maisemat ja taaskin hieno majapaikka. Ihme että niitä riittää vielä varaamatta ….. Täällä välimeri tuntuu kuohuvan uutisoinneissa, mutta matkakertomuksessanne ei näy mitään pakolaisvirtoja eikä jonotuksia. Sardiniaan ei ilmeisesti löydä kuin turistit? Varmaan olette tankanneet nyt aurinkoa riittämiin, sehän onkin jo syyskuu! Ainakin täällä 😉 Tervetuloa kotiin taas. terttu Jäkessä (Immo mökkeilemässä..)

  Liked by 1 henkilö

 2. marjaleenaetula

  Täällä on todella rauhallista. Afrikkalaisia näkee myymässä rannalla ja kadunvarsilla matkamuistoja ja upeita kankaita. On aika helpottavaa olla liikkeellä vain käsimatkatavaroiden kera. Ei tule houkutuksia ostella kuin pikkutuliaisia pikkupojille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.