apostoli

IMG_2056

Galleria Kone jaksaa yllättää.  Jokainen näyttely on toden totta erilainen. Juhani Koivumäki esitteli galleriatilassa neljän minuutin videon, jota yleisö pääsi seuraamaan kirkonpenkistä.  ”Apostoli on vertauskuvallinen installaatio Jeesus Nasaretialaisen ajatuksista-”

Lempikurssini ”Kirjoituksia Koneesta” syyskausi alkoi 10.9.2015.   Vaikka mökillä oli harvinaisen kaunis ja aurinkoinen syyspäivä, hyppäsin junaan ja kiiruhdin mukaan.  Kurssin vetäjä Päivi Haanpää oli valmistellut meille mielenkiintoisen ohjelman.  Teimme ensimmäisen kirjoitusharjoituksen taidelainaamon puolella.  Saimme valita teoksen, joka heijasteli omakuvaa.  Minä valitsin grafiikkaa, miten ollakaan.  Mirka Johanssonin vedos ”Pihlajan katveessa” puhutteli slaavilaisella kaiholla.

Sen jälkeen siirryimme galleriatilaan ja hiljennyimme katsomaan Apostoli -videon kahteen kertaan.  Seurasi vilkas keskustelu nähdyn tiimoilta.  Päivi antoi meidän listata lopuksi veri-aiheisia sanoja ja sanontoja.  Niitä löytyi verikostosta verilettuihin asti.  Toinen kirjoitustehtävä syntyi veren ympäriltä.  Minä valitsin aiheeksi ”Veri on vettä sakeampaa”.  Vertailin siinä suvun ja perheen merkitystä nykysuomessa ja Italiassa.  Seuraava kirjoituspäivä on kuukauden kuluttua.  Mitä silloin näemme – se jää nähtäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.