viherviikko

LEHTIKAALIMUNAKASTA JA HAPANKAALIA

LEHTIKAALIMUNAKASTA JA HAPANKAALIA

ma 7.9.2015

Italian matkan jälkeen oli luontevaa keventää vähän.  Sovimme, että vietämme viherviikon.  Siis paljon terveellisiä kasviksia ja vähän herkkuja.  Poimin Espoossa käydessäni Miikan ja Lauran kasvimaalta jännittäviä tummia lehtikaaleja, rehevää tilliä ja persiljaa sekä tuoksuvaa basilikaa.  Ostin Lidl’stä herkullista valkoviinimarinoitua hapankaalia.  Valmistin meille herkkumunakkaan lehtikaalisilpun kera.  Viikko alkoi suotuisissa merkeissä.

Huomenna voi olla vaikeampaa, sillä Jussilla on syntymäpäivä.  Mitähän hyvää keksinkään näillä eväillä?

 

ti 8.9.2015

LEHTIKAALIA, KANTARELLEJA JA LINSSIMUHENNOSTA

LEHTIKAALIA, KANTARELLEJA JA LINSSIMUHENNOSTA

Metsäretki tuli apuun.  Löysimme pulleita kantarelleja juuri sopivasti yhteen ateriaan.  Wokkasin ne lehtikaalin ja tuoreen sipulin kera.  Tarjosin niiden kanssa parin päivän takaista linssimuhennosta.  Maut sopivat mukavasti yhteen.  Illalla viherteema vaihtuu punaiseksi, sillä juhlistamme Jussin kanssa kahdestaan juhlapäivää muutamalla itse pyydystetyllä ravulla.

 

RAPULAUTANEN ODOTTAA ILLAN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLIA

RAPULAUTANEN ODOTTAA ILLAN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLIA

Valkoviini on jäähtymässä ja ravut keitetty runsaan tillin kera.  Lisäksi ei tarvita muuta kuin paahtoleipää ja oivariinia.  Ilmoitin, että rapujuhlat vietetään ulkosalla, vaikkapa sitten infrapunalämmittimen alla.  Toistaiseksi ilmanala näyttää mukavalta.  Aurinko pilkistelee, vaikka mittarissa ei ole kuin 16 astetta.

 

KYNTTILÄILLALLINEN VOI ALKAA

KYNTTILÄILLALLINEN VOI ALKAA

Ehdimme illalliselle vasta auringonlaskun jälkeen.  Laskimme sitä ennen verkot, vaikka järvellä puhalsikin puuskainen tuuli.  Minä pääsin soutamaan.  Toivottavasti seuraavissa kuvissa on kalaherkkuja.

Ravut maistuivat, mutta paahtoleipä ehti jäähtyä iltailmassa.  Toisaalta – valkoviini pysyi hyvin kylmänä.  Jussi oli sitä mieltä, että syntymäpäiviä voisi olla usamminkin.

 

ke 9.9.2015

Verkoista löytyi monta sulkavaa, jotka Jussi laski takaisin veteen.  Oli siellä yksi arvokalakin, kuha.  Se odottelee nyt mökin jääkaapissa paistamista.  Meillä on tänään kaupunkipäivä.  Syksyn kurssit ovat alkaneet.  Jussi kiirehti puolen päivän aikaan seniorijoogaan.  Minun venyttelyni alkaa iltapäivällä.  Hyödynsin vapaa-ajan pesemällä pyykkiä ja käymällä kaupassa.

 

SALAATTIBAARIN HERKKUJA

SALAATTIBAARIN HERKKUJA

Soin meille ylellisyyden.  Kaupan tuoresalaattibaari on herkullinen.  Hinta määräytyy painon mukaan.  Valitsin täsmäannokset molemmille.  Jussille lihaa ja kanaa, minulle kasviksia.  Runsaan annosrasian hinnaksi tuli noin viisi euroa.  Ei paha.  Ostin lisukkeiksi tuoretta salaattia, pikkutomaatteja ja pieniä karjalanpiirakoita.  Keittelin myös pari kananmunaa.  Näillä pitäisi jaksaa iltaan asti.  Huomenna on kalapäivä.

 

VIHERPIZZAA

VIHERPIZZAA

Hyvin jaksoimme, kunnen ilta tuli ja ajelimme takaisin mökille.  ”Haetaanko pizza?” nälkäinen Jussi kysyi.  Suostuin pakastepizzaan, sillä se tuntui kevyemmältä vaihtoehdolta.  Päivitin sen lisäämällä päälle pikkutomaatteja, tuoretta sipulia ja runsaasti lehtikaalia.  Siitä tuli uunissa mukavan rapeaa.  Kotiviini maistui iltapalan kanssa.

 

VIHERRISOTTOA

VIHERRISOTTOA

to 10.9.2015

Viherviikko päättyi viherrisottoon.  Kuullotin pannulla sipulia ja risottoriisiä.  Keittelin hiljakseen lisäämällä kerrallaan kauhallisen hyvää kasvislientä.  Kun se oli imeytynyt, lisäsin seuraavan.  Loppuvaiheessa riisiseos sai seurakseen pannulla kuumennettuja tatteja, muutaman pikkutomaatin sekä pussillisen pakastepinaattia.  Kun riisit olivat kypsiä, viimeistelin risoton nokareella voita sekä toisella nokareella sinihomejuustoa.  Hyvää tuli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.