lokakuun kuulaita päiviä

ILTA-AURINKOA KAUPUNGISSA

ILTA-AURINKOA KAUPUNGISSA

ma 5.10.2015

Minulla on tiedossa kaupunkiviikko.  Jussi jatkaa mökillä rakennushommia.  Luvassa on aurinkoisia kuulaita ja viileitä syyspäiviä.  Maanantaina vietin taiteellisia hetkiä munahommissa.  Meillä oli marttailta ja minä lupasin tuoda sinne marmoroituja munia.

 

LEENAN YLLÄTYSMUNIA

LEENAN YLLÄTYSMUNIA

Kokeilin värjäämiseen kelta- ja punasipulin kuoria sekä mustikkaa.  Kuvioin munat folioon käärityillä riisinjyvillä ja kumireksuilla.  Ei muuten ollut mikään helppo temppu saada kuminauha pysymään munan päällä, kokeilkaapa.  Lopputulos oli mukavan värikäs.

 

SYYSVÄREJÄ ASEMAN KUPEESSA

SYYSVÄREJÄ ASEMAN KUPEESSA

 

VANAJAVEDEN RANNALLA KULKEE KÄVELYTIE

VANAJAVEDEN RANNALLA KULKEE KÄVELYTIE

Kävelin ilta-auringon valossa keskikaupungille.  Ihailin jälleen kerran kaunista kaupunkiani.  Pääsen kotoa kävelytietä pitkin Vanajaveden sillalle asti.

Marttakeskuksessa meillä oli reseptienvaihtoa ja maistiaisia.  Se on aina kiinnostavaa.  Palasin virkistyneenä kotiin ja menin varhain nukkumaan, sillä talkooviikonlopusta oli jäänyt univelkaa.  Ja tiistaina on vuorossa seuraavat talkoot.  Muutamme grafiikanpajan tavarat uuteen galleriaan.  Se vaatii voimia.

 

ti 6.10.2015

Yöllä oli pakkasta.  Maa oli kuurassa, kun kävelin aamuauringossa Vanajantielle.  Oli kylmä.  Mutta pian työn touhussa tuli hiki.

 

TALKOOJOUKKUE ISKUSSA

TALKOOJOUKKUE ISKUSSA

Päivä kului sukkelaan, kun siirsimme grafiikanpajan tavarat Vanajantieltä uuteen galleriaan Arvi Karistonkadulle.  Muuttofirma mi-Rent huolehti painavien huonekalujen ja prässin siirron.  Me osallistuimme kantamiseen.  Pikkutavarat kulkivat pikkuautoilla.  Kello oli kolme iltapäivällä, kun kaikki tavarat olivat uudessa osoitteessa.  Me vedimme henkeä ja kävimme porukalla syömässä Popinossa.  Sen olimme toden totta ansainneet.

Tavaroiden paikoilleen paneminen on seuraava haaste.  Homma jatkuu huomenissa.  Tästäkin näyttää tulevan jatkokertomus.

 

downtown

Minä vietin illalla laatuaikaa television äärellä.  Downton Abbey on koukuttanut kerralla.  Ehkäpä meissä piilee jokin kaipuu menneeseen maailmaan.

 

ke 7.10.2015

Räpyttelin silmiäni, kun astuin aamulla ulos ovesta.  Maisema oli kuvankaunis.

 

KOTIPIHA

KOTIPIHA

 

KUURANKUKKIA

KUURANKUKKIA

Yöllä ja vielä aamullakin oli pakkasta.  Kuurankukat hurmasivat.  Onneksi ymmärsin laittaa tarpeeksi vaatetta päälle.  Kaupungilla oli värikäs lehtikeli.

 

LEHTIKELI

LEHTIKELI

Galleria Paperihuoneella oli vilkasta.  Kaikki halusivat saada paikat nopeasti kuntoon.  Sattui niin sopivasti, että sisäpihalla oli roskalava.  Me emme saaneet kaikkia työpöytiä mahtumaan katutason huoneisiin.  Heitimme surutta huonokuntoisimmat pois.

 

KUKKA TOI KUKAN NÄYTEIKKUNAAMME

KUKKA TOI KUKAN NÄYTEIKKUNAAMME

Valmista ei tullut tänäänkään, mutta edistystä kuitenkin.  Jatkamme taas huomenissa.

 

to 8.10.2015

Tänään oli haipakkaa.  Järjestelimme Paulan kanssa aamupäivän tavaroita galleriassa.  ”Ihanaa ettet sinäkään ole mikään säästäjä-tyyppi”, hän kiitteli kun kannoimme kaksin käsin roinaa roskikseen ja jätelavalle.  Kävin iltapäivällä kotona laittamassa padallisen tukevaa ruokaa mökille viikonlopun kattotalkoita varten.  Jussi kävi kaupunkiasioilla ja vei mennessään lämpimän kattilan.  Miika tulee hänelle huomenna apumieheksi.

Minä kiiruhdin takaisin galleriaan ja sieltä viideksi kirjoittajakurssille Galleria Koneeseen.  Mainostin samalla tulevia avajaisiamme.  Mukava kun on pieni kaupunki ja kaikki taideihmiset tuntevat toisensa.  Yhteistyö toimii.  Nyt pitäsi vaan saada kutsut matkaan.  Ilta oli pimeä kun ehdin kotiin.  Ja sama rumba jatkuu taas huomenna…

 

TALVIKUKKIA

TALVIKUKKIA

pe 9.10.2015

Kylläpä kylmät kelit tulivat tänä syksynä varhain.  Mittari näytti reippaasti pakkasasteita vielä aamullakin.  Minä olen lähdössä galleriahommiin ja sieltä iltapäiväjunalla Espooseen.  Lupauduin lapsenvahdiksi, koska Miika jatkaa mökillä talkoohommia ja Lauralla on lauantaina menoa.  Mukava vaan, kun mummia tarvitaan.  Repussa on kuvakirjat Otsolle ja Visalle.  Löytyy niitä Samulle ja Miskallekin, jos Anna vaikka ehtisi poiketa katsomassa meitä viikonloppuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.