työmiehet katolla

JUSSI VALTASI KATON

JUSSI VALTASI KATON

ti 13.10.2015

Meidän vierasmajaprojekti on edennyt huimasti.  Ensimmäisistä talkoista on kulunut runsas viikko.  Jussi pakersi viikolla yksin.  Viime viikonloppuna Miika oli hänellä ketteränä apumiehenä.  (Valokuvia ei ole, sillä minä olin lapsenvahtina Espoossa.)

 

IMMO JA JUSSI PÄÄSIVÄT KATTOHUOPAHOMMIIN

IMMO JA JUSSI PÄÄSIVÄT KATTOHUOPAHOMMIIN

 

HUOPAKATE EDISTYY

HUOPAKATE EDISTYY

Ystävämme Immo kiiruhti Järvenpään suunnalta apuun.  Jos hyvin käy, katto tulee tänään valmiiksi.  Tai puolivalmiiksi.  Huopakate on hyvä saada päälle ennen talven tuloa.

ANNA, SAMU JA MISKA TYÖMAALLA

ANNA, SAMU JA MISKA TYÖMAALLA

Saimme lisää apujoukkoja aivan yllättäen.  Annalla ja pikkupojilla on syyslomaviikko.  Tai Samulla on päiväkotipäiviä, mutta niistä voi olla vapaalla silloin kuin äidilläkin on vapaata.

 

ke 14.10.2015

Aherrus jatkui heti aamupuuron jälkeen.  Syyskelit ovat olleet mainioita työntekoon.  Päivälämpötila kohosi kymmenen asteen tietämiin.  ”Hiki tulee”, Immo kommentoi kun kantoi pahvirullia katolle.  Ja homma eteni.

KAHDEN KERROKSEN VÄKEÄ

KAHDEN KERROKSEN VÄKEÄ

 

KATON REUNUS ON LÄHES PELLITETTY

KATON REUNUS ON LÄHES PELLITETTY

Alushuovan ja reunapellin jälkeen miehet pääsivät laittamaan palahuovat paikoilleen.  Päivä vaan oli turhan lyhyt.  Immo halusi lähteä päivänvalon aikaan kotimökilleen Kuhmoisiin.  Huopakate eteni hulppeasti puoleen väliin.  Jussi jatkaa hommia yksin ja – toivottavasti – seuraavana viikonloppuna Miikan kanssa.  Urakka on ollut isompi kuin kuvittelimmekaan.  Mutta hyvä tästä tulee.

 

KATTOHOMMAT LOPPUSUORALLA

KATTOHOMMAT LOPPUSUORALLA

Kun miehet ahkeroivat, me naiset ja lapset ehdimme tehdä pillimehuretken syksyiseen metsään.

 

PILLIMEHURETKELLÄ

PILLIMEHURETKELLÄ

 

SAMU KIRMAILI PELTOTIELLÄ

SAMU KIRMAILI PELTOTIELLÄ

Miska uinaili rattaissa, mutta Samulle ja Anna-äidille mehu maistui.   Samu innostui kirmailemaan kun sai mehuenergiaa.

 

SYYSASKAREITA MÖKKIPIHALLA

SYYSASKAREITA MÖKKIPIHALLA

Ulkoleikit jatkuivat mökkipihalla.  Samu haravoi syksyn lehtiä sillä aikaa kun mummi laittoi talkooväelle ruokaa.

Ajelimme lounaan jälkeen Annan scodillacilla Hämeenlinnaan ja siellä – minnepä muualle kuin kirpparille.  Anna löysi molemmille pojille syysvaatteita edulliseen hintaan.  Heillä matka jatkui Helsingin kotiin.  Minä palasin kaupunkiasunnolle odottelemaan, joska työmies Jussikin kotiutuu välillä lepäilemään.  Liekö turha toivo?

 

to 15.10.2015

Kyllä minä sain työmiehen hetkeksi pitämään taukoa kaupunkikotiin.  Vietimme leppoisan illan television äärellä.  Joskus on ihan mukava olla sohvaperunoina.

 

SYKSYN VÄREJÄ HÄMEENLINNAN KAUPUNGISSA

SYKSYN VÄREJÄ HÄMEENLINNAN KAUPUNGISSA

Aamulla kävimme yhdessä Galleria Paperihuoneella.  Lastasin eilen mökillä kaikki kesänäyttelyistä palanneet maalaukset autoon.  Nyt ne pääsivät alakerran työhuoneeseeni.  Katutason grafiikanpaja ja galleriatila näyttivät jo aika lupaavilta.  Ylimääräistä tavaraa on, mutta onneksi alakerrassa on runsaasti varastotilaa.  Meillä on tasan viikko aikaa saada galleria juhlakuntoon.  Vietämme ”Paperin huumaa” –näyttelymme avajaisia ensi viikon perjantaina.

Sen jälkeen Jussilla ja minulla on tasan viikko aikaa laittaa mökki talvikuntoon ennen Aasian matkaamme.   Miten tämä syksy on kiitänyt näin nopeasti?

 

SYKSYN VÄRIPILKKUJA

VÄRIPILKKUJA

Ostin eilen ruokakaupassa käydessäni edullisen kimpun pieniä terttuneilikoita.  Taisivat olla edullisia sen vuoksi, että tänään ne jo nuupahtivat.  En lannistunut, vaan leikkasin kukat vesiastiaan.  Näin syksyllä pienikin väriläikkä ilahduttaa.

Tiedossa on taas viikonloppu pääkaupunkiseudulla.  Teemme perjantaina taiteilijasisko Marin kanssa galleriakierroksen Helsingissä.  Tutkailin näyttelytarjontaa ja huomasin ilokseni, että Samuli Heimosen uuden näyttelyn avajaiset sopivat aikatauluumme.  Lauantaina käyn vaihteeksi pillimehuretkellä Otson ja Visan kanssa.  Jos pakastimesta löytyy piparitaikinaa, herkuttelemme sekä taikinalla että paistetuilla piparkakuilla.  Olen käynyt tapaamassa pikkupoikia ahkerasti, sillä kohta meillä on neljän viikon ero matkamme vuoksi.  Millaisia pikkuautoja Bangkokista löytyykään pikkupoikien iloksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.