savusaunan löylyjä ja rapuillallinen

RAPUJA NAM

RAPUJA NAM

su 25.10.2015

Meillä on jo pitkä perinne juhlia syksyisin rapujen merkeissä meidän mökillä.  Jussilla on ollut rapumerrat järvessä vuodesta toiseen.  Samoin Immolla.  Nyt päätimme poiketa totutusta ja viettää rapujuhlat Tertun ja Immon mökillä Kuhmoisissa.  Otimme pakastetut itse pyydetyt ravut matkaan.

 

KUUMAA TATTIKEITTOA

KUUMAA TATTIKEITTOA

 

TERVETULOMALJAT

TERVETULOMALJAT

Iltapäivä oli sateenharmaa. Perillä odotti kuuma tattikeitto ja tuoreet sämpylät.  ”Kuivattuja tatteja, tuoreita ei ole löytynyt”, Immo totesi.  Mutta se ei makua haitannut, sillä keitto oli todella herkullista.

 

SAVUSAUNA LÄMPIÄÄ

SAVUSAUNA LÄMPIÄÄ

Savusauna kuumeni ruokailun aikana.  Isäntä oli lämmittänyt sitä jo aamupäivästä lähtien.  Löylyt olivat makoisat.  Koska meillä ei ole kaupunkiasunnossa omaa saunaa, osaamme totta tosiaan arvostaa mökkisaunaa ja harvinaista herkkua – savusaunaa.

 

RAPUILLALLINEN ON KATETTU

RAPUILLALLINEN ON KATETTU

Ravut ehtivät sulaa sopivasti sillä aikaa, kun isäntäväki oli saunassa.  Minä asettelin ne tillin kera juhlapöytään.

 

RAPUJA HYVÄSSÄ SEURASSA - SKOOL

RAPUJA HYVÄSSÄ SEURASSA – SKOOL

En muista koska viimeksi olen syönyt yhtä maukkaita otuksia.  Ja mikä parasta, meillä on vielä toisetkin rapujuhlat tiedossa.  Lupasin Liille ja Kaizulle, jotka auttoivat mökkitalkoissa, pikkujoulun aikaan rapuillallisen tonttulakkien, glögin ja kylpyläposkimisen merkeissä.

 

ma 26.10.2015

Laiton aamulla onnitteluviestin yksivuotiaalle Miskalle.  Hän on meidän lastenlapsistamme nuorin.  Toivottavasti saamme vielä yksivuotiskuvankin.

REIPPAAT KÄVIVÄT AAMU-UINNILLA

REIPPAAT KÄVIVÄT AAMU-UINNILLA

Rapuillallisen jälkeen uni maittoi.  Terttu ja Immo pulahtivat molemmat syyskylmään järveen aamu-uinnille.  Hrrrr.  Tukevan aamupalan jälkeen teimme reippaan metsäretken.  Eilisen sateen jälkeen ilma oli raikas ja polut kuraiset.  Aurinko kultasi maiseman.

 

TERTTU NAUTTI AAMUKAHVIN ULKONA

TERTTU NAUTTI AAMUKAHVIN ULKONA

Terttu oli laittanut mökkipihalle syksyn lehdistä ja kukista ihastuttavia asetelmia.  Hänellä oli paljon suunnitelmia, miten pihapiiriä voi kohentaa.  Hauska nähdä ensi kesänä, mitä kaikkea syntyykään.

 

YMPÄRISTÖTAIDETTA

YMPÄRISTÖTAIDETTA

Kiitokset emännälle ja isännälle hienosta viikonlopusta.  Me palasimme iltapäivällä kotipuoleen ja Jussi ehti vielä päivänvalossa mökkihommiin.  Minullakin alkoi arki, pesukone pyörii ja ruokahommat odottavat.  Huomenna päivystän galleriassamme ja Jussi jatkaa syysaskareita mökillä.  Aika hupenee siivillä.  Lomamatkamme alkaa jo parin päivän päästä.  Samalla myös syyspäiväkirja päättyy tältä erää.

There is one comment

  1. terttuimmo

    Niinpä 😊 Savukalat jouduttiin ottamaan mukaan kotiin. Täydenkuun loistossa ajellaan kohti Järvenpäätä. Mökkikirjaan ei tullut merkintöjä, ehkäs saadaan korttina kaukaa … Hyvää matkaa kaukomaille!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.