cantores minores ja jouluvaloja

OMPA SUURI KIRKKO, OTSO TUUMI

ONPA SUURI KIRKKO, OTSO TUUMI

la 12.12 – su 13.12.2015

Joulukuinen viikonloppu oli sateenharmaa.  Saavuimme Hämeenlinnasta IC-junalla Helsingin päärautatieasemalle.  Miika, Otso ja Visa tulivat U-paikallisjunalla Kauklahdesta.  Laura-äiti oli töissä.  ”Mennään ratikalla”, Otso hehkutti.  Hyppäsimme kakkosen raitiovaunuun ja pääsimme sillä nopsaan Senaatintorille.

 

NELJÄVUOTIAAT LAULOIVAT "KILISEE KILISEE KULKUNEN", OTSO OIKEALLA

NELJÄVUOTIAAT LAULOIVAT ”KILISEE KILISEE KULKUNEN”, OTSO OIKEALLA

Tuomiokirkon krypta oli tunnelmavalaistu.  Nuoria valkopaitaisia herroja parveili etupenkeissä.  Cantores Minores -kuorolaisia oli paikalla Pakilasta, Pihlajamäestä ja Espoosta.

 

JOULUSEIMI

JOULUSEIMI

Otso on laulanut jo vuoden Leppävaaran muskarissa.  Hän ja kurssilaiset olivat esityksen nuorimpia, neljävuotiaita.  ”Kilisee kilisee kulkuset”, kajahti vähän ujosti mutta tunnelma oli tärkeintä.  Miika kertoi, että Otso pohti, muistaakohan mummi taputtaa.  Mummi muisti, pappa myös.

 

STOCMANNIN JOULUIKKUNA OLI KIINTOISA

STOCMANNIN JOULUIKKUNA OLI KIINTOISA

 

LEGOISTA RAKENNETTU LINNANMÄKI OLI JÄNNITTÄVIN

LEGOISTA RAKENNETTU LINNANMÄKI OLI JÄNNITTÄVIN

Päivän kohokohtia oli monta.  Stockmannin jouluikkunat olivat yksi niistä.

 

OTSO KOHTASI JOULUPUKIN

OTSO KOHTASI JOULUPUKIN

Toinen oli joulupukin tapaaminen.  Kolmas oli runsas pizzabuffet.  Pikkuveli Visa oli kuumeessa.  Hän nukkui lauluesityksen ajan, mutta jaksoi herätä pizzalle.

 

JUHLATUNNELMAA ESPOOSSA

JUHLATUNNELMAA ESPOOSSA

Juhlatunnelma jatkui kotona Kauklahdessa.  Leila-mummo ja Reijo-ukki saapuivat Laviasta asti tervehtimään poikasia.  Tuliaisina oli – kuinkas muuten – pikkuautoja.  Ne olivat kovasti Otson ja Visan mieleen.

Sunnuntaina Otso kömpi heräilemään mummin viereen.  Miika keitteli koko porukalla maukasta spelttipuuroa ja painui sitten jatkamaan lyhyiksi jääneitä yöunia.  Minä ja pojat viihdyimme mainiosti leipomalla kolme pellillistä piparkakkuja.  Metsäretken ja savukala-perunalounaan jälkeen lähdimme Jussin kanssa paluumatkalle.

 

YLLÄTYSLUMISADE

YLLÄTYSLUMISADE

Kauklahden asemalla yllätyimme, kun taivaalta satoi märkiä rättejä.  Ne sulivat saman tien, mutta hetken ajan meillä oli melkein talvitunnelma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.