galleriaelämää, sibeliusta ja kylpylähemmottelua

GALLERIA PAPERIHUONE LAHDEN TAKANA

GALLERIA PAPERIHUONE LAHDEN TAKANA

ti 8.12.2015

Kävelin aamuauringossa gallerialle päivystämään.  Valo tuntui ihmeen hyvältä pimeiden päivien jälkeen.  Askartelin edellisellä kerralla vedostamistani materiaaleista taidegrafiikkakortteja.  Vesiliukoiset värit olivat uusi tuttavuus.  Sain niillä aikaiseksi todella herkkiä sävyjä.

 

GRAFIIKKAKORTEISSA ON UUDET SÄVYT

GRAFIIKKAKORTEISSA ON UUDET SÄVYT

Ulla tuli iltapäivällä jatkamaan päivystämistä, sillä minä odottelin Liitä ja Kaizua meille yökylään.  Jussi oli imuroinut kotona ja käynyt kaupassa.  Urakoimme yhdessä pieniä kalavoileipäsiä hiukopalaksi.

 

KUUMAA GLÖGIÄ

KUUMAA GLÖGIÄ

Kun vieraat saapuivat, tarjosimme kuumat Blossa-glögit ja heti perään kylmää olutta ja voileipiä.

 

KYLMÄSAVULEIPÄSIÄ

KYLMÄSAVULEIPÄSIÄ

Niillä eväillä siirryimme odottelemaan päivän kohokohtaa.   Meillä hämeenlinnalaisilla oli juhlapäivä – Jean Sibeliuksen virallinen syntymäpäivä komeasti 150 vuotta.  Sen kunniaksi RSO konsertoi Verkatehtaalla.

 

RAPUJUHLAVIERAAT LII JA KAIZU HARTAISSA TUNNELMISSA

RAPUJUHLAVIERAAT LII JA KAIZU HARTAISSA TUNNELMISSA

Me kuuntelimme sulosointuja YLE Teemalta ja nautimme Jussin syksyllä pyytämiä Vanajaveden rapuja hyvän valkoviinin kera.  Konsertin jälkeen tunnelma vaihtui, kun ilahdutimme (!) vieraitamme Vietnamin lomamatkakuvilla.  Tosin se tapahtui kepeästi sohvalla istuen ja kuvashow pyöri tv-ruudussa.

 

ke 9.12.2015

Annanpäivä valkeni sateentihkuisena.  Olimme brunssin jälkeen valmiit lähtemään Aulangon kylpylään.

 

KYLPYLÄSÄÄ

KYLPYLÄSÄÄ

Siellä oli miellyttävän lämmintä ja sopivan kosteaa.  Varsinkin höyrysaunassa.  Siirryimme lähes voipuneina katsastamaan galleriamme ja sen jälkeen syömään erinomaisen hyvää intialaista ruokaa ravintola OM:iin.  Lii ja Kaizu jatkoivat kylläisinä matkaa kohti Nummelaa.

Minä ja Jussi kävimme katsomassa, löytyisikö Kantolan Suurkirpputorilta galleriaamme sohva.  Ei löytynyt, mutta kylläkin paljon muuta mukavaa.  Aulangontien kierrätyskeskuksessa oli 25 % aleviikko.  Ja kas, sieltä löytyi 45 eurolla näyttävä sohva ja 40 eurolla oranssinpunainen kiiltävä pöytä.  Ostin molemmat ja sain sovittua kuljetuksen huomiseksi gallerialle.

 

to 10.12.2015

Kävelimme aamulla sadesäässä Jussin kanssa gallerialle.  Sieltä loisti valot, vaikka kello oli vasta 9:30.  Kukka oli ahertamassa ennen Helsingin junan lähtöä.  Tasan kymmeneltä kierrätyskeskuksen auto parkkeerasi ovemme eteen.   ”Toimme teille sohvan ja pöydän”, he ilmoittivat eivätkä ollenkaan nikotelleet alakerran jyrkkiä rappuja.

 

GALLERIAN ALAKERTA ON KALUSTETTU

GALLERIAN ALAKERTA ON KALUSTETTU

Nyt huonekalut ovat paikoillaan ja peilikin seinällä.  Kelpaa nyt pitää kokouksia.  Sohva on niin pitkä, että siinä voi ottaa mainiosti päiväunet ja majoittaa hätätilanteessa vaikka jonkun taiteilijavieraan.

Päivystyspäiväni oli hiljainen, mutta siihen on jo totuttu.  Sain sentään puheseuraa, kun muutama vieras poikkesi.  Askartelin lisää taidekortteja ja kokeilin iltapäivän tunteina monotypiaakin.  Se on yllättävän vaikea taiteenlaji.  Ei syntynyt myyntikappaleita.

 

pe 11.12.2015

Joulukuun päivät ovat olleet pimeitä ja sateisia.  Poltan kynttilöitä melkein yötä päivää.

 

TIFFANYLYHTY LÖYTYI KIRPPULINNASTA

TIFFANYLYHTY LÖYTYI KIRPPULINNASTA

Parvekkeellamme tuikkii tiffanylyhty, joka on peräisin paikalliselta kirpputorilta.  Kuka sanoo, ettei kirpparilta tee löytöjä!  Poikkesin tänään uudemman kerran kierrätyskeskukseen, koska siellä oli joulumyyjäiset.  Taas löytyi tarpeellisia hankintoja jouluksi.

 

JOULUJUTTUJA

JOULUJUTTUJA

Hurmaavia käsintehtyjä joululahjapusseja sai eurolla kolme.  Oveen löytyi herkkä olkitähti.  Minulla jäi tänä vuonna kranssikurssi väliin lomamatkamme vuoksi.   Rannekoru ei ole kierrätyskeskuksesta, vaan se on Otson lahja mummille.  Pojalla on värisilmää, mummi kiittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.