haarukkapikkuleivät

HAARUKKAPIKKULEIPIÄ

HAARUKKAPIKKULEIPIÄ

”Leivo vaikka jotain pikkuleipiä, jotka säilyvät”, Miika ehdotti, kun kyselin, mitä leipoisin tuliaisiksi talvisiin juhliin.  Meillä oli tarkoitus juhlistaa pikkupoikien marraskuisia syntymäpäiviä joulukuun puolessa välissä pitkän lomamatkamme jälkeen.  Visa on ollut kuumeessa ja muutkin nuhassa, joten juhlat saattavat siirtyä.  Siksi pikkuleivät ovat hyvä ratkaisu.  Niitä voi napostella, vaikkei juhlia olisikaan.

Selasin nettiohjeita ja poimin sieltä mahdollisimman yksinkertaisin reseptin, jossa ei ollut siirappia eikä suklaata eikä piparimausteita.  Ohje löytyi Savon Sanomien sivuilta, siitä kiitos.  Reseptivalinta oli helppo, sillä äidilläni oli tapana tehdä haarukkaleipiä ja pidin niistä kovasti lapsena.

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Leivo taikinasta tanko ja jaa se yhtä suuriin osiin. Pyörittele palasista palleroita.  Pellillä pyörykät painetaan haarukalla ristisuuntiin, jolloin niistä tulee litteitä ja samalla jää haarukan jälki jää pikkuleipään koristeeksi.  Haarukkaleivät paistetaan vaalean ruskeiksi 250 asteessa.

Ne kypsyivät noin 10 minuutissa.  Muistelin, että toinen äidin bravuuri oli lusikkaleivät.  Ehkäpä kokeilen niitä seuraaviin juhliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.