värikästä talviruokaa

ROSMARIININTUOKSUISTA JUURESVUOKAA

ROSMARIININTUOKSUISTA JUURESVUOKAA

Minulla oli pitkästä aikaa rauhallinen päivä kotosalla.  Jussi on kantanut jääkaappiin pussikaupalla punajuuria, porkkanoita, sipulia ja perunoita.  Mietin mitä tekisin.  Niistähän syntyy oiva värikäs uunijuuresvuoka.  Kaupassa käydessäni toin vielä täydennystä.  Ostin punaisia suippopaprikoita, kirsikkatomaatteja ja uuniin hyvin sopivaa palsternakkaa.  Löysin vielä tuoreita rosmariininoksia, jotka antoivat yrttien makua ja tuoksua.

 

TARJOSIN UUNIJUUREKSET RAEJUUSTON JA KYLMÄN OLUEN KERA

TARJOSIN UUNIJUUREKSET RAEJUUSTON JA KYLMÄN OLUEN KERA

Valelin lohkotut juurekset oliiviöljyllä, maustoin yrttisuolalla ja rouhin pinnalle mustapippuria.  Tuore hunaja kruunasi makuelämyksen.  Kypsensin vuokaa 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.  Vähensin lämpöä 175 asteeseen.  Vajaassa tunnissa vuoka oli valmis ja tuoksuvainen.

 

VITAMIINEJA HEDELMISTÄ

VITAMIINEJA HEDELMISTÄ

Myös jälkiruoka oli värikäs.  Jussi on ihastunut oransseihin kaki-hedelmiin ja tuo niitä usein kotiin.  Lohkoin seuraksi makeita talviomenoita, banaaneja ja mandariineja.  Glögihetkien jäljiltä löytyi myös rusinoita ja manteleita.  Näillä vitamiineilla jaksamme taas hetken.

 

MAINIO MAKUYHDISTELMÄ: SILAKOITA, PERUNAMUHENNOSTA, UUNIJUUREKSIA JA HAPANKAALIA

MAINIO MAKUYHDISTELMÄ: SILAKOITA, PERUNAMUHENNOSTA, UUNIJUUREKSIA JA HAPANKAALIA

Uunijuureksia tuli paistettua niin rutkasti, että niistä riitti seuraavallekin aterialle.  Jussi paistoi silakkafileitä ja minä tein niiden kaveriksi perunamuhennoksen.  Juurekset ja hapankaali sopivat hyvin niiden seuraksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.