tarot-tietopaketti martoille (ja muillekin)

aurinko

Olen saanut Hämeenlinnaan muutettuani uusia haasteita.  Liityin pari vuotta sitten Tuomelan marttoihin.  Ajattelin, että se tarkoittaa mukavaa yhdessäoloa ja hyvää tarjottavaa marttailloissa.  Sitä se on ollutkin mutta myös paljon muuta.  Martat osallistuvat aktiivisesti illanviettojen suunnitteluun.  Minun panokseni on ollut vahvasti kulttuuripuolella.  Kävimme aloitteestani tutustumassa Taidelainaamoon ja Galleria Koneeseen Verkatehtaalla.  Viimeksi askartelimme joulukortteja Galleria Paperihuoneella.

SUOSIKKINI OVAT ALEISTER CROWLEYN KORTIT, KUVASSA SARJA TAIKUREITA

SUOSIKKINI OVAT ALEISTER CROWLEYN KORTIT, KUVASSA SARJA TAIKUREITA

Hauskinta oli, että marttasiskot toivoivat, että kerron heille tarot-korteista ja ennustan tulevaa.  Kipinä tähän lähti viime kesän keskiaikamarkkinoilta.  Toimin siellä hyvällä menestyksellä ennustajaeukkona.  H-hetkeni marttaillassa on heti uuden vuoden alkajaisiksi 11.1.2016.  Otin haasteen vastaan ja kokosin meille kaikille lyhyen oppimäärän tietopaketin.  Raportti seuraa aikanaan.

TAROT

Tarot-kortteja käytetään antamaan vastaus tulkitsijan esittämiin kysymyksiin. Tarot-kortit ovat avain ikivanhan viisauden lähteille. Ne kertovat, kuka ja mikä olen ja mihin kannattaa pyrkiä. Kortit kertovat myös tulevaisuuden suuntaviitat, paljastavat menneisyyden salat ja neuvovat käsittelemään näitä asioita nykyhetkessä. Kortit opastavat kohtaamaan omat pelkomme ja voittamaan ne sisäisten voimavarojen avulla.

Tarot on paljon enemmän kuin pelkkä ennustusväline, peli tai marginaalinen ajanviete. Sama kortti näyttäytyy joka tulkinnassa aina hieman eri valossa. Kahta samanlaista tulkintaa ei olekaan, aivan kuten ei ole kahta samanlaista elämääkään.”  www.tarotpuu

Pakka on todennäköisesti syntynyt 1400-luvun alun Pohjois-Italiassa, jossa sitä käytettiin pelaamiseen. Varhaisin yksiselitteinen tieto tarotin käytöstä ennustamiseen on 1700-luvun puolivälistä. Vanhimmat säilyneistä tarot-korteista kuuluivat ylimysten omistamiin käsinmaalattuihin ja kalliisiin pakkoihin.

KUOLEMAKORTTI TARKOITTAA JONKIN ASIAN POISTUMISTA TAI UUDELLEENSYNTYMISTÄ

KUOLEMAKORTTI TARKOITTAA JONKIN ASIAN POISTUMISTA TAI UUDELLEENSYNTYMISTÄ

Tarot-pakassa on 78 korttia:

Iso arkana (Suurten salaisuuksien kortit):
22 valttikorttia muodostaa tarot-pakan sydämen. Valteissa on kuvattuna erilaisia ihmis- ja eläinhahmoja, taivaankappaleita, mytologisia teemoja sekä klassisia hyveitä.

Pieni arkana (Pienten salaisuuksien kortit):
56 korttia jakautuu numero- ja hovikortteihin. Elementtejä on neljä.

Sauvat – Tuli
Maljat – Vesi
Miekat – Ilma
Lantit – Maa

Kussakin elementissä on kymmenen numerokorttia ja neljä hovikorttia.

Prinsessa – Lapsi – Kevät
Ritari – Nuori – Kesä
Kuningatar – Aikuinen – Syksy
Kuningas – Vanhus – Talvi

tietopaketin kokosi Marjaleena Etula
Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla Mama Maddalena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.