joulun odotusta

ENKELIKELLO KILISEE JOULUNAJAN ILOKSI

ENKELIKELLO KILISEE JOULUNAJAN ILOKSI

ti 15.12.2015

Meillä oli pitkästä aikaa vapaapäivä.  Se tarkoitti, ettei ollut mitään ennalta sovittua ohjelmaa.  Otimme siitä ilon irti.  Se tarkoitti, että vietimme rennon ulkoilu- ja elokuvapäivän.  Läheisellä Ruutikellarinmäellä oli aavistus talvesta, sillä tiet olivat kuuran peitossa.  Keli oli vähän pakkasen puolella.  Ei ollut liukasta.

Vetäydyimme iltapäivällä molemmat omaan sohvannurkkaamme ja katselimme ensimmäisen osan tv-draamasta ”Punainen kolmio”.  Se kertoi Hertta Kuusisen tarinan.  Jäimme odottamaan jatkoa.  Illalla pukeuduimme uudemman kerran ulkovaatteisiin ja kävelimme Verkatehtaan Bio Rexiin.  Olemme käyneet uskollisesti katsomassa uusimmat 007 James Bond -elokuvat.  007 Spektre oli niin vauhdikas, että kahden ja puolen tunnin jälkeen vatsanahka oli kireä kaikesta jännittämisestä.

Rentouduimme päivän päätteeksi katsomalla 1960-luvun tv-historiaa Lumilinnan ja VEK-kolmikon parissa.  Ohjelmat oli tehty ennen minun tv-uraani, mutta lopputeksteistä tunnistin lähes kaikki kollegat.  Päivän elokuvissa minua kiinnosti eniten ajankuva.  Epookki on vaikea laji, mutta kun se toteutetaan hyvin, katsoja nauttii.  Olen kirjoittanut joulupukille, josko saisin Downtown Abbeyn alkujaksot pyhäpäivien iloksi.

 

JOULUVALOA

JOULUVALOA

ke 16.12.2015

Ilo valkeasta joulunajasta jäi lyhyeksi.  Tänään satoi silkkaa vettä eivätkä sääennusteet lupaa yhtään parempaa.  Meillä oli tänään Tiiriö-päivä.  Kävimme molemmat Silmäasemalla silmälääkärillä.  Jussilla oli kaikki hyvin, minulla ei.  Silmänpaineet olivat ylärajoilla ja sarveiskalvot ohuet.  Sain lähetteen tarkempiin tutkimuksiin Tampereelle.  Siellä on mallikelpoiset laitteet.  Hämeenlinnassa ei ole.  Meillä on siis tiedossa Tampere-päivä ehkäpä tammikuussa.  Kiirettä ei lääkärin mukaan ole, mutta tilannetta on syytä tarkkailla.  Jotain iloakin käynnistä oli, sillä sain aikaiseksi tilata uudet silmälasit.  Vanhoissa linssien pinnoite on kulunut siihen malliin, että uudet ovat tuiki tarpeelliset.

 

to 17.12.2015

Minulla ei mene kovinkaan hyvin.  Päivystin tänään galleriassa eikä yksikään vierailija poikennut.  Vähemmästäkin tuntee olonsa turhaksi.

 

GALLERIA PAPERIHUONEELLA OLI SUPERHILJAISTA

GALLERIA PAPERIHUONEELLA OLI SUPERHILJAISTA

Joulutauko on paikallaan.  No, en minä sentään pyöritellyt peukaloita, vaan käytin pimeän päivän grafiikan tekemiseen.  Sain muutaman hyvän vedoksen vanhoista kuparilaatoista ja sen lisäksi kokeilin, miten monotypia ja chine collé toimivat yhdessä.  Hyvinhän ne.

 

MONOTYPIA CHINE COLLÉ KUKKIEN KERA

MONOTYPIA CHINE COLLÉ KUKKIEN KERA

 

pe 18.12.2015

Joulustressi ei päässyt yllättämään, vaikka vietinkin pari tuntia kauppakeskus Goodmanissa jouluostoksilla.  Jussi on toivonut täsmälahjoja.  Listalla on kymmenen paria mustia sukkia (meiltä löytyy edelleenkin ääretön määrä parittomia!) sekä kaulaliinaa (edelliset ovat hukassa).  Löysin Anttilasta sopivia.  Oli pakko käydä myös Tiger-kaupassa heräteostoksilla.  Löysin lapsille magneettipalapelejä ja pieniä jalkapalloja.

 

JOULUKATU RESKA OLI VÄHEMMÄN JOULUINEN

JOULUKATU RESKA OLI VÄHEMMÄN JOULUINEN

Paluumatka oli masentava.  Taivaalta satoi silkkaa vettä ja kaupunki oli pimeä ja liukas.

 

HÄMEENLINNA OLI SATEENMÄRKÄ

HÄMEENLINNA OLI SATEENMÄRKÄ

Poikkesin galleriaan.  Kukka vedosti veljelleen papukaijamonotypiaa.  Päivitimme kuulumiset ja olimme tyytyväisiä, että ensi vuoden näyttelykalenteri toimii.  Lupasin tehdä heti alkuvuodesta näyttelysopimukset.

Jussi kävi hakemassa mökiltä joulukuuset meille, Miikan perheelle sekä Liille ja Kaizulle.  Joulukuusikuljetus lähtee huomenna matkaan.  Minä jään työhuoneelle ahkeroimaan.  Joululomassa on puolensa, kun ei ole muita haasteita.

 

ANNAN MURUJA LÖYTYY KAAPELITEHTAALTA

ANNAN MURUJA LÖYTYY KAAPELITEHTAALTA

 

UUSI SIRKUSPANDAKUOSI

UUSI SIRKUSPANDAKUOSI

Annamuru ja pikkupojat lupailivat tulla Hämeenlinnaan joulunviettoon, mutta voi olla että Annan bisneskiireet menevät kotijoulun ohi.  Hänellä on meneillään joulumyyntiä sekä Helsingin Lasipalatsissa että Kaapelitehtaalla.  Tsemppiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.