kirjasuosituksia marttailtaan (ja muillekin)

ehtoolehto

Ehtoolehto-sarjassa Minna Lindgren kertoo hersyvästi yhdeksänkymppisten seikkailuista vanhusten palvelutalossa. Minna on toimittaja ja kirjailija, joka tunnetaan huumoristaan sekä rohkeudestaan käsitellä niinkin vaikeita asioita kuin vanhuus.

Kevät 2016 tuo tullessaan mielenkiintoisia aiheita.  Aloitamme marttaillat tarot-ennustuksilla (!) ja pelikorteilla.  Seuraavalla kerralla vuorossa on kirjailta.  Kaikki saavat suositella lempilukemistaan.  Kirjat ovat aina kuuluneet minun arkeeni.  Jaan mielelläni elämyksiä.  Valinta ei ollut helppo.  Päädyin suosittelemaan kolmea mielenkiintoista trilogiaa, jotka ovat sykähdyttäneet ainakin minua.  Ehtoolehtoja saa jonottaa Hämeenlinnan kirjastossa.  Onneksi ne kiertävät nopsaan.  Kaikki kolme sarjaa ovat hyvinkin erilaisia mutta niitä yhdistää elämän monimuotoisuus ja syvä inhimillisyys.

berlin

Anne B. Ragden trilogissa kolme veljestä hautausurakoitsija Margido, näyteikkunoita Kööpenhaminassa somistava Erlend ja sikatilallinen Tor kohtaavat Trondheimin lähellä sijaitsevalla maatilalla äitinsä hautajaisissa. Paikalle tulee yllättäen myös Torin muualla kasvanut tytär Torunn ja pitkään piilossa pysyneet salaisuudet karkaavat pintaan.

 

atwood

 

MaddAddam-trilogia sisältää itsenäiset osat Oryx ja Crake, Herran tarhurit ja Uusi maa.  Palkitun kirjailijan pelottava, ajankohtainen tulevaisuuskuva on seikkailu ja rakkaustarina, kertomus uudesta elämästä ja ihmisyyden vaalimisesta tuhon raunioilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.