loppiainen hämeen linnassa

LINNANNEITO ANNA JA RITARI JUSSI

LINNANNEITO ANNA JA RITARI JUSSI

ke 6.1.2016

Aamulla mittarissa oli -22 astetta.  Aurinko paistoi mutta ei lämmittänyt.  Puimme pikkupojat villavaatteisiin ja haalareihin.  Menoinfosta löytyi tietoa päivän puuhapaketista.

JOUKKUEEMME EI PAKKASTA PELÄSTYNYT

JOUKKUEEMME EI PAKKASTA PELÄSTYNYT

”Hämeen linnan perinteinen loppiaistapahtuma järjestetään jälleen keskiviikkona 6.1.2016.  Portinvartija Nils sytyttää eteläiselle vallipihalle vartiopaikalleen nuotion ja sen äärellä hän jutustelee mielellään kaikkien paikalle poikkeavien kanssa.

PAKKANEN PAUKKUI JA NUOTIO LÄMMITTI

PAKKANEN PAUKKUI JA NUOTIO LÄMMITTI

Nilsin vartiopaikan ympärille linnan väki on järjestänyt joitakin huvituksia loppiaisvieraille. Eteläisellä vallipihalla pikkuritarit ja –neidot voivat testata taitojaan harjoituskentän puuhapisteissä ja laskea mäkeä linnan vallilta.   Linnan luentosalissa Nukketeatteri Vahapapu esittää näytelmää Tahvo ja Bella ja merenpohjan Elvis.”

PORTIN TAKAA LÖYTYI OHJELMAA

PORTIN TAKAA LÖYTYI LOPPIAISOHJELMAA

Kiertelimme linnan pihoilla.  Poniratsastus oli peruutettu kylmän sään vuoksi.  Pulkkamäessä oli porukkaa, samoin puuhapajoissa.

 

PIENI MIES LINNAN SISÄPIHALLA

PIENI MIES LINNAN SISÄPIHALLA

 

MISKA KULKI TYYTYVÄISENÄ ÄIDIN KAINALOSSA

MISKA KULKI TYYTYVÄISENÄ ÄIDIN KAINALOSSA

 

SAMU SEURASI NUKKETEATTERIA LÄHIETÄISYYDELTÄ

SAMU SEURASI NUKKETEATTERIA LÄHIETÄISYYDELTÄ

Samu ei halunnut askarrella kruunua, mutta nukkuteatteri kiinnosti.  Lapset saivat istua näyttämöllä tyynyjen päällä.  Puolen tunnin esitys oli kiehtova.  Miskakin seurasi silmä tarkkana Tahvon ja Bellan seikkailuja.

 

JÄLKIRUOKA

KELPO JÄLKIRUOKA

Linnanravintola Brahen kahvila tarjosi kalakeittoa pakkaspäivän kunniaksi.  Se maistui niin lapsille kuin isommillekin.  Samu söi niin reippaasti, että sai jälkiruuaksi kunnon berliininmunkin.

Jännittävän retken jälkeen molemmat pojat nukahtivat autoon.  Anna pakkasi pikaisesti tavarat mukaan ja jatkoi auringonvalossa matkaa kohti Helsinkiä.  Minä ja Jussi keräsimme lelut lattialta ja pääsimme taas normaaliin päiväjärjestykseen.  Pikkupojat ovat mukavia, mutta mukava on levähtääkin hetki..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.