puuhapäiviä

MADEIRANTULIAISIA

MADEIRANTULIAISIA

pe 26.2.2016

Palasimme madeiranlomalta viime maanantaina.  Arki alkoi puuhakkaana.  Pesukone pyöri ja koti piti saada taas viihtyisäksi.  Matkalta tuotu upea protea-kimppu toi iloa.  Vanajaveden opiston kurssikevät on kiivaimmillaan.  Minulla on meneillään tiistaisin kollaasi- ja kuvansiirtokurssi, keskiviikkoisin venyttelyä ja grafiikanpaja.  Myös kurssit Kirjoituksia Koneesta ja Viisi näkökulmaa kuvataiteeseen jatkuvat.

SIDOIN VIHKOSIA PÄIVYSTYSVUORON RATOKSI

SIDOIN VIHKOSIA PÄIVYSTYSVUORON RATOKSI

Torstaisin päivystän galleriassamme.  Eipä tule vapaa-ajan ongelmia.

 

KUTSUKORTTI TAIDEMUSEON AVAJAISIIN

KUTSUKORTTI TAIDEMUSEON AVAJAISIIN

Hämeenlinnan taidemuseo tarjosi eilen kulttuurielämyksen.  Neljä nuorta kuvataiteilijaa Ilari Hautamäki, Sami Havia, Kim Somervuori ja Kati Lehtonen esittäytyivät näyttävästi.  Ministeri Sanni Grahn-Laasonen oli puhumassa ja kuraattori Veikko Halmetoja esitteli kokonaisuuden.  Avajaisyleisöä oli ruuhkaksi asti.  Voi kunpa saisimme heidät kaikki joskus myös Galleria Paperihuoneelle!

Poikaset ovat kyselleet jo useammankin kerran puhelimessa, koska mummi ja pappa tulevat.  Olemme tänään lähdössä Espooseen pienten pakettien kera.  Emme juurikaan ostele matkamuistoja, mutta pikkupojille on hauska löytää tuliaisia.  Ja isommille jotain paikallista makeaa.  Nyt viemme pullollisen madeiraviiniä ja hunajakakkusia.

 

la 27.2.2016

Vierailumme Espoossa oli lyhyt ja täynnä puuhastelua.   Avasimme paketteja, poikaset piirtelivät, luimme kirjoja, kävimme porukalla saunassa, leivoimme ja ulkoilimme.

 

PÄÄSIÄINEN LÄHESTYY, MUNAT OVAT JO VALMIINA

PÄÄSIÄINEN LÄHESTYY, MUNAT OVAT JO VALMIINA

 

MUMMI SAI LAHJAKSI KEVÄTLUMIUKON

MUMMI SAI LAHJAKSI KEVÄTLUMIUKON

Otso, Visa ja Laura olivat askarrelleet aivan ihania pääsiäismunia.  Poikkesimme matkalla Ikealla ja toimme poikasille lisää piirustuspaperia ja tuoreet tussit.  Niillä oli käyttöä, sillä molemmat ovat innokkaita piirtäjiä.

 

OTSO JA VISA PIIRSIVÄT INNOLLA

OTSO JA VISA PIIRSIVÄT INNOLLA

Mummi sai kotiin viemisiksi taas pinon toinen toistaan hauskempia piirroksia.  Niistä löytyi ambulansseja, monsteriautoja, helikoptereita ja aurinkoja.  Mummi kiittää.

 

NE TÄRKEÄT SANAT OVAT HALLUSSA

NE TÄRKEÄT SANAT OVAT HALLUSSA

Otso 4,5 v harjoitteli kirjoittamista.  Hän taitaa jo kaikki tärkeät sanat kuten oman nimensä, pikkuveljen nimen sekä tietysti kaikkein tärkeimmät – mummi ja pappa.

 

KILTTI LUMIMATO

KILTTI LUMIMATO

Lauantaina Kauklahdessa paistoi aurinko.  Ehdimme sopivasti ennen Visan päiväunia ulkoleikkeihin.  Pojat olivat rakentaneet pihaan hienon lumimadon.  ”Ei tarvitse pelätä, se on kiltti”, he vakuuttivat.

Palasimme jo iltapäivällä Hämeenlinnaan, sillä Anna, Samu ja Miska ovat tulossa viikonloppuvieraiksi.  Anna on säilönyt mökin autotalliin tavaroitaan.  Nyt niille on käyttöä ja hän tulee penkomaan aarrelaatikoitaan.

 

su 28.2.2016

Anna ja pojat tulivat lauantai-iltana ja viipyivät sunnuntai-iltaan.  He ehtivät mökille ja kylpylään.  Minä sukkuloin sunnuntaina gallerian ja kodin ja verkatehtaan väliä.

 

RIPUSTUSRYHMÄ KAIJA, KUKKA JA MARJALEENA

RIPUSTUSRYHMÄ KAIJA, KUKKA JA MARJALEENA

Aamulla meillä näyttelyvastaavilla – Kukalla ja minulla – oli maaliskuun taiteilijan Kaija Mäenpään näyttelyn ripustus.  Se sujui sukkelaan.  Olimme valmiit kahdessa ja puolessa tunnissa.  Näyttelystä tuli värikäs ja kiinnostava.  Tiistaina juhlimme avajaisia.

 

MISKA, SAMU JA ANNA SUNNUNTAILOUNAALLA HÄMEENLINNASSA

MISKA, SAMU JA ANNA SUNNUNTAILOUNAALLA HÄMEENLINNASSA

Minä riensin kotiin laittamaan sunnuntailounasta.  Keitin kattilallisen riisiä ja tein tukevan tofu-kasviswokin.  Jatkoin ruuan jälkeen matkaa Arx-talolle litografiahommiin.  Jussi vei Annan, Samun ja Miskan kylpylään.  Pojat olivat laskeneet vauhdilla vesiliukumäkeä.  Vauhdikkaan päivän jälkeen Anna lähti kotimatkalle ja pojat nukkuivat uimisen jälkeen tyytyväisinä turvaistuimissa.  He lupasivat tulla pian taas kyläilemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.