muistin yksi huone

TUIJA LAMPINEN: YHTEYS KATKEAA

TUIJA LAMPINEN: YHTEYS KATKEAA

Galleria Koneen maaliskuun näyttelyn yleissävy oli harmaa ja turkoosi.  Meitä kirjoittajia oli paikalla vain viisi.  No, tunnelma oli käsin kosketeltava, sillä aiheena oli muisti, dementia ja yhteyden katkeaminen.  Monilla oli omakohtaisia kokemuksia.  Minullakin.  Kirjoitin melkein kyynel silmässä kummitädistäni Marusta, joka dementoitui vanhoilla päivillään.

Ensimmäisen tehtävän aihe ”En muista” oli kutkuttava.  Kirjoitin minun ja Jussin ensimmäisestä elokuvasta Miehuuskokeesta.  Näimme sen Munkkiniemen pienessä teatterissa ja Mrs Robinsonin sävelet jäivät alitajuntaan.  Toinen tehtävä oli otsikoitu ”Yhteys katkeaa”.  Se herätti vilkkaan keskustelun, miten muistisairas ihminen itse kokee tilanteensa.  Läheisillehän se on aina järkytys.

Kolmannessa tehtävässä tutkimme väriä turkoosi.  Se on vaativa ja kiehtova.  Taiteilija oli yhdistänyt sen sairauteen, mutta me löysimme siitä myös iloa ja valoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.