kalakeitto chili-inkivääri-valkosipulimaustein

MAUKASTA KALAKEITTOA

MAUKASTA KALAKEITTOA

Tutkailin jääkaappia, jonne oli kertynyt runsaasti ruuanloppuja.  Jussi paistoi viikonloppuna jogurttikalaa ja minä keittelin kuorittuja ja lohkottuja perunanpaloja sipulin kera.  Molempia oli jäänyt sopivasti.  Niistä syntyi mitä mainioin kalakeitto.

Kuullotin pannulla reilusti valkosipulia, chilipalon ja hienoksi pilkottoa tuoretta inkivääriä.  Lisäsin vielä ison punasipulin.  Kuumensin perunoiden keitinveden (jonka olin säästänyt) ja lisäsin siihen kaikki ainekset.  Tarkistin maun, joka oli vahva ja todella monivivahteinen.  Tarjosin ruisleivän kera.  ”Olipa hyvää”, sanoi Jussi.

 

KOOKOSMAITOKALAKEITON AINEKSIA

KOOKOSMAITOKALAKEITON AINEKSIA

Kalakeittotarina jatkui heti seuraavana päivänä.  Nyt tuoreista aineksista.  Kuumensin itse tehdyn kalaliemen ja kumosin siihen purkillisen kookosmaitoa.  Kuullotin hetken tuoretta inkivääriä, chilipalkoa, valko- ja salottisipuleita sekä mukulasellerin paloja oliiviöljyssä.  Lisäsin ne sekä kuivattuja limetinlehtiä ja pieneksi pilkottuja tomaatin- ja perunanpaloja liemeen.  Kypsyttelin lempeästi pienellä lämmöllä.  Kalapalat pääsivät viimeiseksi mukaan.  Kun ne olivat kypsät, maustoin makusuolalla, tillillä (korianteria ei ollut), kalakastikkeella ja tuoreella limenmehulla.

 

LEMPEÄÄ THAIKALAKEITTOA

LEMPEÄÄ THAIKALAKEITTOA

”Olipa hyvää”, oli minun vuoroni sanoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.