pitsihelmatyttösiä

VILLITYTTÖSET

VILLITYTTÖSET

Minä en pääse pitseistä eroon.  Enkä haluakaan.  Olen ahkeroinut Vanajaveden opiston grafiikkapajassa kolmen laatan koukussa.  Nyt ne ovat valmiit ja sain vedostettua ne tänään Paperihuoneen pajalla.  Olipa homma, mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen.

 

TYTTÖ JA VIUHKA

TYTTÖ JA VIUHKA

Näin ne tein.  Telasin ensin puhdistetuille kuparilaatoille pehmeäpohjan.  Kun se oli kuivunut yön yli eli käytännössä seuraavaan kurssikertaan, asettelin pitsinpalat laatoille ja suojaksi kevyesti öljytyn muovikalvon.  Vedin prässin läpi ja nypin pinseteillä pitsinpalat pois.  Syövytin hapossa noin 15 minuuttia.  Puhdistin laatat ja sivelin niille kovapohjan.  Piirsin tyttösten ääriviivat piikillä.  Syövytin hapossa 45 minuuttia.  Puhdistin laatat ja otin koevedokset.  Muovikalvosta oli jäänyt mielenkiintoiset taustakuviot, jotka halusin säilyttää.

 

KUKKAHATUT

KUKKAHATUT

Niinpä tein kynäruiskulla kahdelle laatalle akvatintan ja annoin sen kuivua.  Peitin suojalakalla kaiken muun paitsi tyttösten kasvot, kädet ja jalat.  Syövytin hapossa vain 45 sekuntia.  Kolmannenkin laatan suojasin ihoa lukuunottamatta.  Kokeilin siihen avosyövytystä.  Laatta oli hapossa runsaan tunnin ja lopputulos oli tasaisen kaunis.  Kiitos Anne-opettaja vinkistä.

Ensimmäiset vedokset ovat aika tummia.  Kokeilen seuraavaksi vesiliukoisia värejä, joilla saa kauniita pastellisävyjä.  Nämä pitsihelmat pääsevät kesäkuussa Paperihuoneen grafiikapajan näyttelyyn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.