mökkikausi alkaa pikapuoliin

VANAJANSELKÄ OLI HUHTIKUUSSA VIELÄ PUOLIKSI JÄÄSSÄ

VANAJANSELKÄ OLI HUHTIKUUSSA VIELÄ PUOLIKSI JÄÄSSÄ

ma 11.4.2016

Säätiedotus lupailee yli kymmen asteen lämpötiloja.  Reipas-Jussi on jo yöpynyt mökillä.  Upouuden vierasmajan rakennusurakka polttelee.  Minulla ei ole kiire, sillä mökki on kylmä talven jäljiltä.  Olen luvannut aloitella mökkikautta pikku hiljaa.  Tiedän, että se alkaa aikamoisella siivousurakalla.  Mutta kun siitä selvitään, kaikki on mukavaa.

Minua polttelee tulevat näyttelyt.  Yritän urakoida mahdollisimman paljon töitä valmiiksi ennen kesää.  Tiedän kokemuksesta, että mökillä muut puuhat ohittavat taiteellisen panostuksen.

 

LITOGRAFIAVEDOKSIA

LITOGRAFIAVEDOKSIA

Vietin tänään työpajalla rattoisia hetkiä.  Telasin taustat litografiassa vedostamille neitosille.  Hain iltatunnelmaa, siksi värivalinta on harmaan violetinsininen.

 

PITSIHELMANEITOSIA

PITSIHELMANEITOSIA

Vedostin myös Vanajaveden opiston kurssilla tekemäni uusimmat kuparilaatat.  Ensimmäiset vedokset olivat tummia ja sama linja jatkui, vaikka käytin hentoisia vesiliukoisia värejä.  Ilmeisesti laatoissa on niin vahva akvatinta, että väri tarttuu tiukasti.

Huomenna lupasin lähteä mökkihommiin.  Odottelen näkeväni jo sinivuokkoja.  Viime viikolla kävelimme Ahveniston harjulla ja näin siellä ihka ensimmäiset vuokkoset.  Lauran ja Miikan pihalla Kauklahdessa krookukset kukkivat.

 

ti 12.4.2016

Tänään on mökkipäivä.  Luvassa on lämmintä ja auringonpaistetta.  Miten sopivasti osuikaan, että eilen marttaillan aiheena oli konmari.  Hassu sana.

SIIVOUKSEN TAIKAOPAS

SIIVOUKSEN TAIKAOPAS

En tiennyt teemasta muuta kuin että siivouksestahan on kyse.  Menetelmä on peräisin Japanista ja sen on kehittänyt neitonen nimeltä Marie Kondo.  Konmari on hänen lempinimensä.  Opaskirja on niin suosittu, että kirjakaupoista se on loppunut ja kirjastoissa on pitkä jono.  Naapuri ja marttasisko Ilona selvitti periaatteet.  Ensin tavarat lajitellaan, sitten karsitaan ja lopuksi järjestetään.  Vaatteet viikattiin siististi värien mukaan.  Kas, siinäpä haastetta.

Mökillä oli mukavaa.  Varsinkin iltapäivällä, kun aurinko lämmitti ja tupa oli siivottu.  Tuuletimme ja pudistimme kaikki tekstiilit.  Ikean sininen muovikassi täyttyi pyykeistä.  Kun lattiat oli pesty, mökki oli raikas ja puhtaan tuoksuinen.

 

HARAVAHOMMISSA MÖKKIPIHALLA

HARAVAHOMMISSA MÖKKIPIHALLA

Minä ehdin pihahommiinkin.  Haravointi on mielipuuhaani, sillä siinä näkyy heti kätten jälki.  Tai siis haravan jälki.  Kukkapenkeistä työntyy jo lupaavasti tulppaaninalkuja.  Ensimmäiset sinivuokotkin ilahduttivat sinellään.  Seuraavalla kerralla pääsen leikkaamaan rehottavia ruusupuskia.

Nyt illalla pesukone pyörii ja posket ovat ulkoilusta punaiset.  Jussi lupasi poksauttaa viinipullon, kunnes huomasi että se unohtui mökille.  No, sielläpä säilyy.

 

to 14.4.2016

Jussi on jatkanut mökkiprojektia.  Minä olen ollut eilisestä lähtien yksin kaupungissa.  Olin eilen muutaman tunnin työhuoneella ja tänään päivystin galleriassa iltakuuteen asti.  Asiakkaita kävi vähän, mutta ne jotka uskaltautuivat sisälle, viihtyivät pitkään.  ”Olen kävellyt tästä ohi useasti ja nyt päätin tulla katsomaan näyttelyn”, näin sanoi kaksi heistä.  Toinen oli kiinnostunut ostamaan yhden Tarja Heilimon upeista puupiirroksista.  Mikä sen ilahduttavampaa.  Emme peri välityspalkkiota, joten taiteilijakin on varmasti tyytyväinen, jos kaupat syntyvät.

 

PAPERINUKKEJA HÄMEEN KESKIAIKAMARKKINOILLE

PAPERINUKKEJA HÄMEEN KESKIAIKAMARKKINOILLE

Minä puuhastelin paperinukkehommissa.  Varasin meille paperihuonelaisille torikojun Hämeen keskiaikamarkkinoilta elokuussa.  Olimme siellä viime kesänäkin.  Kun mietimme uusia myyntiartikkeleita, Petra keksi, että mehän voisimme tehdä keskiaikapaperinukkeja.  Tuumasta toimeen.  Minä pysyttelen naamioteemassa, se sopii keskiajan teatterileikkeihinkin.

 

KIRJAINLEIMASIMISSA EI OLE ÄÄKKÖSIÄ

KIRJAINLEIMASIMISSA EI OLE ÄÄKKÖSIÄ

Testasin myös Goodmanin Tiger-kaupasta löytämäni kirjainleimasimet.  Ne ovat ihan hauskat, kunhan keksin miten niitä hyödynnän.  Minulla on ihkaoma hieno Kiinasta ostettu oma leimasin, jolla signeerasin Espoon työväenopistossa maalaamani kiinalaiset tussimaalaukset.  Tämä taiteenlaji on jäänyt, sillä Hämeenlinnaan muuton myötä uutta kurssia ei ole löytynyt.  Vanhoilla opeilla ei synny uutta.  Sen verran taitolaji se oli.  Äärimmäisen kiinnostava ja äärimmäisen vaikea.

Nyt odottelen Jussia kotikäynnille.  Ehkäpä hän muistaa tuoda sen punaviinipullonkin mukanaan.  Olen varautunut koti-iltaan pakastepizzalla.  Master Chef Australia on jännittävästi loppusuoralla.  Meidän illanviettoihimme on kuulunut viimeisten kuukausien aikana vähintään yksi jakso tästä minun lempisarjastani.  Toinen suosikkini on Downtown Abbey, joka tosin loppui jo aikoja sitten.  Mutta onhan meillä dvd!  Toivoin joululahjaksi ensimmäisten tuotantokausien jaksot.  Sain kakkosen ja kolmosen, ykkönen oli loppu.  Mutta sekin löytyi myöhemmin.  Ajattelin viettää mökillä sadepäivien iltoja kartanotunnelmissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.