retki tulivuori etnalle

pe 27.5.2016

VÄRIKÄS RETKIBUSSI

VÄRIKÄS RETKIBUSSI

Kansainvälisiä retkiä Etnalle oli tarjolla kolme eri vaihtoehtoa. Valitsimme niistä keveimmän ”Water Tourin” 30 euron hintaan.

 

WATER TOUR ON MERKITTY SINISELLÄ

WATER TOUR ON MERKITTY SINISELLÄ

Eikä sekään mikään kevyt ollut ollut ainakaan ajallisesti. Avokattoinen värikäs retkibussi nouti meidät hotellipysäkiltä aamuseitsemältä ja palautti iltakuudelta.

Päivään mahtui paljon ohjelmaa mutta myös yllättävän paljon vapaa-aikaa. Olimme varautuneet vuorituuleen lämpimin varustein. Ne olivat turhia, sillä aurinko paistoi täydeltä terältä ja tuuli oli leppeä.

 

LEENA LAAVAKENTILLÄ LÄHES 2000 METRIN KORKEUDESSA

LEENA LAAVAKENTILLÄ LÄHES 2000 METRIN KORKEUDESSA

Istuimme Etnan rinteellä kahden tunnin vapaa-aikanamme ja nautimme aamulla mukaan otetut retkieväät. Meillä oli maalaisleipää, juustoa, kinkkua ja kurkkua. Palanpainikkeeksi ostimme pullollisen paikallista Etna Rosso -viiniä. Tunnelma oli kuin Lapissa.

 

MATKAMUISTOMYYMÄLÖITÄ

MATKAMUISTOMYYMÄLÖITÄ

Olimme 1800 metrin korkeudessa. Etnalle pääsee kalliilla gondolihissillä 3000 metrin korkeuteen ja sieltä voi jatkaa vuoristo-oppaiden johdolla vieläkin ylemmäs. Meille vajaat 2000 metriä riittivät hyvin.

 

LAAVAA

LAAVAA

Näimme mahtavia laavakenttiä, jotka muistuttivat multakasoja. Näimme vaikuttavan videon vuoden 2002 purkauksesta, joka näytti ilotulitukselta.

 

ETNA ON AKTIIVINEN TULIVUORI

ETNA ON AKTIIVINEN TULIVUORI

 

LAAVAKIVESTÄ VALMISTETTUJA KORUJA

LAAVAKIVESTÄ VALMISTETTUJA KORUJA

Näimme myös kuvia tältä viikolta sulasta laavasta. Ne olivat uskomattoman hienoja.

 

LAAVAKIVIEN REUNUSAMA JOKI

LAAVAKIVIEN REUNUSTAMA JOKI

 

RETKELÄISIÄ JOELLA

RETKELÄISIÄ JOELLA

Koska retkemme teema oli vesi eikä tuli, näimme ja koimme laavakivien reunustaman joen. Sinne johti rappu jos toinenkin. Päivän kuntolenkki tuli tehtyä.

 

MAISTIAISIA LUOMUTILALLA

MAISTIAISIA LUOMUTILALLA

Saimme ennen ponnistusta maistaa luomutilan tuotteita. Mehevät appelsiinit, sitruunat ja aprikoosit olivat vastapoimittuja ja maistuivaisia. Maistelimme myös niistä tehtyjä mehuja, hilloja ja marmeladeja.

 

NÄKYMIÄ MATKAN VARRELLA

NÄKYMIÄ MATKAN VARRELLA

Etna-elämyksen jälkeen matka jatkui serpentiinitietä alas päin. Tarjolla oli maksullinen lounas, jonka kuittasimme kupillisilla vahvaa espressoa.

 

POIKKESIMME LINGUAGLOSSASSA

POIKKESIMME LINGUAGLOSSASSA

Seuraava pysähdyspaikka oli pikkukaupunki nimeltä Linguaglossa. Siellä oli tunti vapaa-aikaa. Käytimme sen tarkkaan. Ehdimme käydä kahdessa kirkossa sisällä ja ehdimme juoda kaksi kylmää olutta. Sen jälkeen paluumatka sujui leppoisasti.

 

SEURASIMME LAAVAJOEN KULKUA

SEURASIMME LAAVAJOEN KULKUA

Maisemat näin alkukeväällä olivat huikeat. Vuoristokukat kukkivat värikkäinä. Näimme vehreitä hedelmätarhoja, joista tunnistimme ainakin appelsiini- ja aprikoosipuut.

Perille päästyämme siestä oli tarpeen. Se virkisti sopivasti ennen illallista. Jussi halusi testata italialaisen spaghetti carbonaran ja hyväksi havaitsi. Minä olen ihastunut risottoihin enkä pettynyt nytkään. Merenelävät ja villifenkoli sopivat hienosti yhteen. Perusitalialainen ruoka on kerrassaan hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.