elämää juhannuksen jälkeen

ANEMONET AVASIVAT KUKKANSA KESÄN ILOKSI

ANEMONET AVASIVAT KUKKANSA KESÄN ILOKSI

ma 27.6.2016

Maanantaina satoi rankasti.  Meillä oli kaupunkipäivä.  Kun palasimme illalla mökille, sademittarissa oli 30 milliä vettä.  Mökkitie lainehti.

Kaupungissa sadepäivä ei haitannut, sillä olin ohjelmoinut koko päivän tarkasti.

 

PAULAN KANSSA HAUHOLLA TAIDENÄYTTELYASIOISSA

PAULAN KANSSA HAUHOLLA TAIDENÄYTTELYASIOISSA

Kävimme aamulla graafikkoystävä Paulan kanssa viemässä Hovinkartanon näyttelyyn valitut taulut.

UUSIN LITOGRAFIA ON VEDOSTUSVALMIS

UUSIN LITOGRAFIA ON VALMISTUMASSA

Hämeenlinnaan palattuamme kävimme ARXin kuvataideluokassa tekemässä edellisellä kerralla litokiviin piirtämiimme kuviin ensimmäisen etsauksen.  Seuraavalla kerralla teemme toisen etsin ja sen jälkeen kivi on vedostusvalmis.

Testasimme lounasaikaan nepalilaisen Himalaya-ravintolan tarjonnan.  Hyväksi havaitsimme, suosittelen!

KUKKA VALMISTELI GRAFIIKANPAJALLA TULEVAA PUUPIIRROSNÄYTTELYÄÄN

KUKKA VALMISTELI GRAFIIKANPAJALLA TULEVAA PUUPIIRROSNÄYTTELYÄÄN

Iltapäivällä grafiikanpajallamme oli siivoustalkoot.  Se oli tarpeen, sillä saimme aikaiseksi kokonaisen peräkärrykuorman kaatopaikalle vietävää tavaraa.  Nyt meillä on puhdasta ja siistiä.

Jussi odotteli minua Aulangontiellä.  Hän oli tutkinut tarkasti ale-mainoksia.  Minun puhelimeni akku oli viimeisillään.  Kävi ilmi, että on edullisempaa ostaa uusi puhelin kuin vaihdattaa akku.  Niinpä kävimme puhelinkaupassa.  Minulla on nyt uusi Lumia ja uusi liittymä.  Puhelinnumero on sentään entinen.  Puhelinekspertti Miika on tulossa viikonloppuna käymään.  Hänellä on ilo räätälöidä uusi puhelimeni täsmäkäyttöön.

 

ti 28.6.2016

Mökkipiha on edelleen märkä, mutta luvassa on poutapäivä.  Lueskelin aamulla kotoa tuotuja paikallislehtiä.

 

KESÄN AKTIVITEETTEJA

KESÄN AKTIVITEETTEJA

Kaupunkiuutiset olivat noteeranneet Hauhon näyttelyt näyttävästi.  Mukavaa.  Siinä hyvä kesäretkikohde.  Minä luin tarkasti myös ale-uutiset, sillä uusi kotimme kaipaa jotain uutta.  Kuten sohvan ja kunnon ruokapöydän ja induktioliedelle sopivia kattiloita.  Nyt on hyvä hetki tutkia tarjouksia.

 

KESÄN 2016 ENSIMMÄISET KANTARELLIT LÖYTYIVÄT KESÄKUUN LOPPUPUOLELLA

KESÄN 2016 ENSIMMÄISET KANTARELLIT LÖYTYIVÄT KESÄKUUN LOPPUPUOLELLA

Päivälenkillä löysimme yllättäen kesän ensimmäiset kantarellit.  Lämmin sadesää oli saanut ne putkahtamaan pintaan.  Kannoin ne Jussin paidan sisällä (Jussi tarkeni ilman paitaa) riemusaatossa kotiin.  Ne pääsivät kerman ja tuoreiden sipulien kera pannulle.  Toivottavasti tämä onni jatkuu.

Illalla valmistauduimme tuleviin asuntokauppoihin laittamalla myynti-ilmoituksen facebookiin.  Toistaiseksi on tullut vain tykkäyksiä.  Tykkäisipä joku ihan ostotapahtumaan asti:)

 

ke 29.6.2016

Tänään oli Suuri Päivä.  Sekä meille että Hämeenlinnalle.  Ei sentään meidän ansiostamme, vaan Iron Maidenin suurkonsertin.

 

IRON MAIDENIN MAINOKSIA HÄMEENLINNAN TORILLA

IRON MAIDENIN MAINOKSIA HÄMEENLINNAN TORILLA

Kaupungissa vaelsi laumoittain värikästä nuorisoa.  Onneksi sää oli aurinkoinen.  Me sonnustauduimme kaupunkiasuihin ja marssimme pankkiin hakemaan lainaa.  Saimme – ja sen jälkeen vuorossa oli kauppakirjojen allekirjoitus.  Olemme nyt uuden kaupunkikodin omistajia – tai siis pankkihan sen omistaa.  Olemme myös vanhan kaupunkikodin omistajia.  Välittäjä tulee jo perjantaina arvioimaan, millaista hintaa siitä pyydämme.  Toivomme kovasti, että kaupat syntyvät mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

 

TORIHINNAT OLIVAT JO MUKAVAN KESÄISIÄ

TORIHINNAT OLIVAT JO MUKAVAN KESÄISIÄ

Juhlistimme kaupantekoa ensin välittäjän kanssa Laurellilla kahvikupposten ja leivosten ääressä.  Seuraavaksi herkuttelimme tuoreilla herneillä.  Sen jälkeen kuohuviinillä ja pakastepizzalla.   Kyllä kaupanteolla on puolensa.

 

to 30.6.2016

Heräsimme aamulla sateenropinaan.  Siis mitä parhain siivouspäivä kaupungissa.  Veimme jo eilen neljä kirjakassia kierrätyskeskukseen ja neljä Fidaan.  Olen poistanut kirjoja hyllystä sillä ajatuksella, että ne säästän joita vielä kuvittelen lukevani.  Muut lähtevät ja niitä on paljon.  Taidekirjat ja keittokirjat jäävät.

 

TYÖHUONEENI ENNEN SIIVOUSTA OLI LÄHES KAAOSTILASSA

TYÖHUONEENI ENNEN SIIVOUSTA OLI LÄHES KAAOSTILASSA

Meillä on nyt ensimmäinen urakka stailata koti esittelykuntoon.  ”Kodikas, mutta hajuton ja mauton”, oli välittäjän ohje.  Se tarkoittaa, että kalusteita on hyvä jättää, mutta henkilökohtaiset tavarat piilotetaan komeroihin tai viedään heti uuteen kotiin.  Tavoitteena on väljä ja siisti ja houkutteleva koti seuraajillemme.

 

TYÖHUONEENI SIIVOUSURAKAN JÄLKEEN

TYÖHUONEENI SIIVOUSURAKAN JÄLKEEN

Minä tein hauskan testin.  Uudessa kodissamme on induktioliesi.  Se tarkoittaa, että kaikki kattilat ja pannut eivät sovi.  ”Testaa jääkaappimagneetilla”, välittäjä tiesi.  Minähän testasin ja löysin ilokseni monta toimivaa peliä.  Ruuanlaitto onnistuu siis jatkossakin.

Raadoimme koko helteisen päivän.  Hikipisarat virtasivat.  Veimme autokuormallisen taidetarvikkeita – ”romua” sanoi Jussi – työpajamme alakerran tilavaan varastoon.  Veimme myös neljä uutta kirjakassia Fidaan.  ”Kiitos paljon”, sanoi tyttö.  Uusi kotimme on Fidan naapuritalossa, joten mukava, kun tuliaiset kelpaavat.

 

IKKUNANPESUA KESÄHELTEELLÄ

IKKUNANPESUA KESÄHELTEELLÄ

Jussi kunnostautui pesemällä parvekelasit.  Ne olivat toden totta pesun tarpeessa, sillä sadepisarat olivat täplittäneet ne kirjaviksi.  Minä olen pakannut pikkutavaroita ja järjestellyt paikkoja.  Miten ihmeessä minustakin ollut tällainen hamsteri.  Tuomelan martoilla oli keväällä konmari -ilta.  Siis tavaroista luopumisen ja järjestelyn oppitunti.  Nyt ovat kaikki opit tarpeen.

 

la 2.7.2016

Kesäkuu ehti vaihtua heinäkuuksi kaupunkihulinassa.  Ahkeroimme kodin kunnostuksessa koko lämpimän perjantaipäivän.  Välittäjämme Riitta Koskinen Huom! kiinteistövälityksestä istui meillä kahvikupposen äärellä lähes kaksi tuntia.  Nyt myyntikartoitus on tehty ja valmistelut valokuvaajan tuloon samoin.  Laitan aikanaan linkin oikotien sivuille, kunhan olemme niin pitkällä.

Illalla olimme niin täynnä kotisiivousta, että karkasimme mökille.  Poikkesimme matkalla katsastamaan sohva-alen entisen Kultakeskuksen tiloissa.  Löysin parikin ihastuttavaa kotimaista divaanisohvaa, mutta hinnat olivat prosenttialennuksista huolimatta huikeat.  Seuraavaksi suuntaamme Jyskiin ja Ikeaan.

 

KUKKIVA HEINÄKUU

KUKKIVA HEINÄKUU

Mökillä kukkapenkkiini oli putkahtanut lisää anemoneja ja daliatkin puhkesivat uuteen kukoistukseen.  Mukavaa.

 

su 3.7.2014

Saimme lauantaina mökki-iloksemme Miikan perheen pienen tauon jälkeen.  Ilta oli mitä ihanin.  Söimme ulkosalla.

 

KESÄHERKKUJA

KESÄHERKKUJA

Pojat herkuttelivat jäätelöllä, tuoreilla mansikoilla ja herneillä.  He ja kaikki muutkin pääsivät saunaan ja uimaan – tai ainakin kastamaan varpaita laiturilta.

 

LAITURILLA OLI HYVÄ KASTELLA VARPAITA VETEEN

LAITURILLA OLI HYVÄ KASTELLA VARPAITA VETEEN

Sunnuntaiaamuna valkeni sateisena.  Minä ja Jussi nukuimme saunamökissä.

 

REIPAS-LEENA AAMU-UINNILLA

REIPAS-LEENA AAMU-UINNILLA

Minä olin reipas ja pulahdin ensimmäistä kertaa tänä kesänä aamu-uinnille.

Vietimme Hämeenlinna-päivän.  Katsastimme niin vanhan kuin uudenkin kotimme.

 

LELUT LÖYTYIVÄT UUDESTA KODISTAMME

LELUT LÖYTYIVÄT UUDESTA KODISTAMME

”Missä ovat kaikki lelut?” poikaset huolestuivat.  Onneksi ne löytyivät uudesta kodista.

 

OTSO LELUKAUPASSA

OTSO LELUKAUPASSA

Päivän kohokohta oli BR-lelukauppa Goodmanilla.  ”Minä vähän mietin”, Otso tuumi legohyllyn kohdalla.  Lopulta hän päätyi valitsemaan pakkauksen, jossa oli poliisiauto ja rosvoauto.  Visa ei miettinyt kauan.  Hän ihastui vihreään traktoriin ja peräkärryyn.  Mökillä riemu oli suuri, kun legot koottiin isin avustuksella.  Leikkiä riitti koko sateisen illan.

 

OTSO JA VISA PIENELLÄ ILTAPALALLA

OTSO JA VISA PIENELLÄ ILTAPALALLA

Kun pojat uinahtivat, me aikuiset pelasimme yömyöhään canastaa.  Miikalla ja Lauralla oli kova pelivajaus.  Nyt sekin on korjattu ja jatkoa seuraa.  Miika on aloittanut kesäloman.  Me vietämme Jussin kanssa ensi viikon matkoilla.  Minä Orivedellä maalauskurssilla, Jussi pohjanmaalla sukulaisten ilona.  Sen jälkeen toivon, että saan kaikki neljä poikasta mökille täysihoitoon – ja tietysti vanhemmat myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.