hellepäivä széchenyin kylpylässä

TUTTU KYLPYLÄ OLI ENTISELLÄÄN

TUTTU KYLPYLÄ OLI ENTISELLÄÄN

ti 13.9.2016

Pakkasimme uimapuvut ja pyyhkeet matkaan tukevan buffet-aamiaisen jälkeen.  Minä söin polentapuuroni kiltisti.  Tänään oli onnen päivä, kun kahvikin oli kuumaa.  Edellisenä aamuna ei ollut.  Tänään emme eksyneet.  Kaizulla on puhelimessa ajan tasalla olevat kartat.

 

LÄHIMETROMME

LÄHIMETROMME

Suunnistimme kaupungin vanhimmalle metrolinja ykköselle.  Se vei meidät suoraan kylpylään.  Olimme lukeneet, että siellä voi olla pitkätkin jonot.  Kaizun ihmepuhelimen avulla varasimme liput etukäteen.  Oli ylellistä kävellä (pienen) jonon ohi suoraan pukukopeille.  Sen jälkeen päivä oli yhtä juhlaa.

 

VIRKISTYSTÄ PARHAIMMILLAAN

VIRKISTYSTÄ PARHAIMMILLAAN

Helle helli, mittari näytti parhaimmillaan +33.  Ulkoaltaita oli joka lähtöön.  Niistä kuumin oli todella kuuma ja oleskeluaika oli rajoitettu 20 minuuttiin.  Pitkässä altaassa oli uimalakkipakko.  Oli hilpeä katsella uimalakkimuotia.

 

UPOUUDET UIMALAKKIMME KÄYTÖSSÄ

UPOUUDET UIMALAKKIMME KÄYTÖSSÄ

Oli virtaviivaisia (meillä), oli lippalakkeja ja suihkumyssyjä.  Valvojapojat vihelsivät heti pilliin, jos joku yritti livahtaa uimaan ilman päähinettä.  Kaljut saivat uida rauhassa.

Iltapäivällä taivaalle kertyi tummia pilviä ja saimme muutaman sadepisarankin vilvoittamaan kuumaa pintaa.  Noin kolmen tunnin polskimisen jälkeen olimme kypsiä etsimään lounaspaikkaa.

 

SANKARIMATKAILIJAT

SANKARIMATKAILIJAT

Muistelimme Jussin kanssa edellisellä käynnillä löytämäämme loistavaa Trófea-ravintolaa, jossa hinta-laatusuhde oli erinomainen.  Kaizun karttojen avulla yksi ketjun ravintoloista löytyi läheltä juutalaiskortteleita.

 

"SYÖ JA JUO ITSESI HENGILTÄ" RAVINTOLA TRÓFESSA

”SYÖ JA JUO ITSESI HENGILTÄ” RAVINTOLA TRÓFEASSA

15 euron hintaan sai kahden tunnin ajan syödä ja juoda niin paljon kuin halusi – ja jaksoi.  Tarjolla oli erinomainen valikoima kylmiä alkupaloja, keittoja, lämpimiä ruokia, ylellinen jälkiruokapöytä ja vielä juustoja ja hedelmiä.  Kokkipojat grillasivat valinnan mukaan kasviksia, kalaa ja lihaa.   Tarjoilija kantoi auliisti juomia pöytään.  Aloitimme tietenkin shampanjalla.  No, se oli pullollinen kuivaa Törleyta, siis kuohuviiniä mutta ihan hyvää sekin.  Ehdimme maistella myös paikallista valkoviiniä (ei hyvää) ja punaviiniä (hyvää).

 

NÄKÖALAKIERROS RAITIOVAUNULLA NUMERO 2

NÄKÖALAKIERROS RAITIOVAUNULLA NUMERO 2

Kaiken tämän hyvän jälkeen olimme aika kypsiä.  Olimme suunnitelleet, että teemme näköalakierroksen keltaisella raitiovaunulla.  Numero kakkonen kiersi Tonavan rantaa ja pääsimme ihastelemaan iltanäkymiä Budan puolelle.  Näimme myös komean parlamenttitalon.  Jäimme pois sopivasti metroasemalla ja pääsimme suoraan kotiasemalle.  Hyödynsimme todella hyvin 72 tunnin lippujamme.  Ostos oli hyvä, sillä nyt voimme huoletta hypätä vaikka mihin liikennevälineeseen.  Huomenna suuntaamme Budan puolelle.  Silmissäni hohtaa Budan linnan taidenäyttely, jonka tähtenä on Modigliani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.