rauniopubeja ja kissakahvila

ULJAITA SEINÄMAALAUKSIA

ULJAITA SEINÄMAALAUKSIA

to 15.9.2016

Viimeinen matkapäivämme oli pitkä niin kuin lähtöpäivät yleensä.  Huoneet piti luovuttaa jo kello 11, mutta kuljetus lentokentälle lähti vasta kello 18.  Ehdin poiketa pakkauksen lomassa läheiselle Hádan lastenvaatekirpparille.  Pikkupojat saavat nyt monta värikästä kesäpaitaa.

 

VIIME HETKEN TULIAISOSTOKSILLA

VIIME HETKEN TULIAISOSTOKSILLA

Vietimme aamupäivän perhekunnittain kaupungin vilinässä.  Lii ja Kaizu kävivät ajelemassa ja ottamassa kuvia raitiovaunu ykkösestä eli Földalattista.

 

MIIKA TILASI CHILIPAPRIKOITA - SITÄ SAA MITÄ TILAA

MIIKA TILASI CHILIPAPRIKOITA – SITÄ SAA MITÄ TILAA

 

OLUTTAUKO

OLUTTAUKO

 

NÄMÄ KYLTIT PYSÄHDYTTIVÄT SEKÄ MEIDÄT ETTÄ NIEMISET

NÄMÄ KYLTIT PYSÄHDYTTIVÄT SEKÄ MEIDÄT ETTÄ NIEMISET

Jussi ja minä vaeltelimme ostoskaduilla.  Tapasimme iltapäivällä virkistyksen merkeissä keskikaupungilla.  Olimme lukeneet Markus Lehtipuun Budapest-oppaasta, että juutalaiskortteleista löytyy eksoottisia rauniopubeja.

 

SEINÄMAALAUSTAIDETTA

SEINÄMAALAUSTAIDETTA

”Baarit ovat sananmukaisesti raunioissa, tunnelma on mahdollisimman rento ja sisustuksessa on hyödynnetty rakennusten dramatiikkaa: jokainen rauniopubi on ainutlaatuinen yksilö.  Kun on nähnyt yhden, kaikki muut ovat vielä näkemättä.”

 

RAUNIOPUBILOUNAS MAITTOI

RAUNIOPUBILOUNASTA ODOTELLEN

Valitsimme Kázinczy utcalta paikan nimeltä Köleves pelkästään siksi, että sieltä sai myös ruokaa.  Koska helli helli edelleen, istahdimme puutarhan puolelle ja saimme toden totta maittavat annokset pubiruokaa.

 

KISSAPUBI LÖYTYI

KISSAKAHVILA LÖYTYI

Eikä siinä kaikki.  Lii ja Kaizu ovat kissaihmisiä.  He olivat bonganneet Budapestistä kaksi kissaravintolaa.  Kaizun ihmepuhelimen kartta johdatti meidät neljän kissan kahvilaan.  Toisessa olisi ollut kymmenen, mutta se oli kauempana ja meillä oli jo päivä tässä vaiheessa pitkällä.  72 tunnin liikennevälinekortitkin ehtivät umpeutua.

Kävelimme siis kissakahvilasta hotellille ja ehdimme juuri sopivasti kuudeksi.  Ystävällinen vanhaherra vei meidät vauhdilla lentoasemalla.  Muistelin, että sen nimi oli Ferihegy.  Tieto oli vanhentunut.  Kenttä on nykyään nimeltään Ferenc Liszt.  Maailma muuttuu ja me yritämme sinnitellä mukana.  Kaizun mainio karttasovellus toimi Google Mapin pohjalta.  Parhaimmillaan hän onnistui löytämään kesken suunnistuksen muutaman pokemoninkin.  Ehkä mekin joku kaunis päivä.

 

TULIAISOSTOKSIA

TULIAISOSTOKSIA

Norwegianin lento oli parikymmentä minuuttia myöhässä.  Meitä se ei haitannut, sillä tiesimme että Helsingin päässä joudumme odottamaan yöbussia Hämeenlinnaan toista tuntia.  Lii ja Kaizu matkasivat tutulla taksilla Nummelaan.  Halasimme kentällä ja lupasimme pitää yhteyttä Unkari-hengessä.  Leena ja Jussi kiittävät hyvästä häämatkaseurasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.