harvinaisia näyttelyvieraita

MAIJA OTTI SELFIEN

MAIJA OTTI SELFIEN

ti 1.11.2016

Oma taidenäyttely on ilo.  Kulttuuritapahtuma saa kaukaisiakin ystäviä liikkeelle.  ”Naisen naamio” -näyttely on avoinna nyt neljättä ja viimeistä viikkoa.  Helsinkiläiset työkaverit Maija, Eija, Nina ja Liisa ilahduttivat minua eilen Hämeenlinna -vierailulla.  Reippailin heitä junalle vastaan.  Maanantai oli huono päivä laajemmalle kulttuurikierrokselle, sillä sekä taidenäyttelyt että sisustusliikkeet olivat kiinni.  Mutta Galleria Paperihuone on aina avoinna ystäville.

 

KUOHUVIINIT GRAFIIKANPAJAN PUOLELLA

KUOHUVIINIT GRAFIIKANPAJAN PUOLELLA

Avasin siis ovet, laitoin näyttelyvalot päälle ja korkkasin kuohuviinipullon.  Sen jälkeen olimme vapaalla.  Juttua riitti pitkän tauon jälkeen.  YLEssä on tapahtunut paljon muutoksia lähtöni jälkeen.  Nyt etätyöpäivät ovat arkipäivää.  Silloin ne olivat vasta tuloillaan.  Yt-neuvotteluja on tiedossa.  Ne koskevat aluksi tekniikkaa, sitten ”muita”.  Epävarmuus on kurjaa.

 

LIISA NAAMION TAKANA

LIISA NAAMION TAKANA

 

NINA NAAMION TAKANA

NINA NAAMION TAKANA

Näyttelyni sai iloisen vastaanoton.  Vieraat innostuivat ottamaan selfieitä ja kuvasivat kilvan toisiaan naamion takaa.

 

ILTAPALALLA UUDESSA KODISSAMME

ILTAPALALLA UUDESSA KODISSAMME

Jatkoimme illanviettoa meillä Palokunnankadulla.  Tarjosin kotiruokaa.  Maa-artisokkakeittoa, mifua, herkkutattipiirakkaa ja vihreää salaattia.

 

UNELMATORTTUA, NAM

UNELMATORTTUA, NAM

Leipurimestari Liisa toi tuliaisiksi syntisen herkullisen unelmatortun.  Se oli nimensä veroinen.  Ilta vierähti turhankin sukkelaan.  Minä saattelin vieraat Helsingin junaan.

 

VIERAAT KOTIMATKALLA

VIERAAT KOTIMATKALLA

Miten ollakaan, he suunnistivat suoraan ravintolavaunuun.  Tervetuloa pian uudelleen!

 

ke 2.11.2016

Tiistaina oli välipäivä näyttelyvieraista.  Ehdin käydä viimeisen kerran tänä syksynä maalauskurssilla verkatehtaalla.

VILLIKUKKIA

VILLIKUKKIA

Sain kaksi villikukkamaalausta hyvälle mallille.  Maalasin ne akryyliväreillä, mutta jatkan vielä öljyllä ihan vain kiillon vuoksi.

Keskiviikko oli taas puuhapäivä.  Anna, Samu ja Miska tulivat junalla.  Jussi kuljetteli meitä koko päivän.  Aloitimme Aulangon kylpylästä.

 

AULANGON KYLPYLÄ KUTSUU

AULANGON KYLPYLÄ KUTSUU

Poikaset ovat vesipetoja.  Molemmat nauttivat lämpimästä vedestä, liukumäestä ja höyrysaunasta.  Sushit ovat Samun lempiruokaa.  Kävimme saunapuhtoisina tukevalla lounaalla kiinalaisessa ravintolassa.

 

ANNAN UUSIVANHA SKODA

ANNAN UUSIVANHA SKODA

Jussi ajelutti sen jälkeen Annan joukkueen Parolaan, josta löytyi tytölle uusivanha punainen Skoda-auto.  Entinen on jo lähes korjauskelvoton.  Nyt kelpaa taas ajella.  Päivän kohokohta – minulle – oli galleriakäynti.  Anna piti näyttelystä, hyvä niin.  Miskasta en tiedä, sillä hän uinaili alakerran sohvalla.  Samu halusi maalata.  Sehän sopi, sillä työhuoneeltani löytyy maalaustarvikkeita joka lähtöön.  Vieraat palasivat iltajunalla kotiin.  He hakevat uuden auton pikapuoliin.  Ilman turvaistuimia pojat eivät matkusta.  Ne löytyvät vanhasta autosta, joka jää sen jälkeen romuttamolle.

 

la 5.11.2016 pyhäinpäivä

Hämeenlinnaan on satanut lunta.  Aamulla herätessäni vilkaisin ulos.  Maa oli vitivalkoinen.  Tähän asti räntäsade on muuttunut saman tien loskaksi.  Nyt näyttää siltä, että lumi pysyy ainakin lähipäivät.  Ja liukkaat kelit alkavat.  Se on yksi erittäin hyvä syy matkustaa etelään.

Terttu lähetti viestin: ”Hola!  Suuntaamme jälleen Malagaan neljäksi viikoksi. Lähdemme sunnuntain iltakoneella. Varasimme Airbnb:n kautta yksiön vanhasta kaupungista Cervantes teatterin läheisyydestä.”  Hän ja Immo ovat ensimmäiset muuttolinnut.  Toivotin iloista ja aurinkoista matkaa.  Meidän lähtömme on tasan viikon kuluttua.  Matkaseuralaisemme Arja soitteli illalla jo aivan täpinässä.  Varoitin ottamasta liikaa lämpimiä vaatteita.  Toppi, shortsit ja sandaalit riittävät mainiosti.

 

MERJA TOI TULIAISIKSI HEHKUVAN SYKLAAMIN

MERJA TOI TULIAISIKSI HEHKUVAN SYKLAAMIN

Niin ja olen minä saanut lisääkin harvinaisia näyttelyvieraita.  Koulukaverini Merja ilahdutti minua ystävänsä Pirjon kanssa galleriakäynnillä.  He ajelivat Hollolasta asti Hämeenlinnaan.   Oli tosi mukava rupatella pitkästä aikaa.

 

NAISEN NAAMIO -NÄYTTELY OLI PYHÄINPÄIVÄNÄ VIIMEISTÄ KERTAA AVOINNA

NAISEN NAAMIO -NÄYTTELY OLI PYHÄINPÄIVÄNÄ VIIMEISTÄ KERTAA AVOINNA

Tänään on ollut haikea päivä.  Neljän viikon näyttely päättyi.  Olin päivystämässä klo 12 – 16.  Vieraita kävi neljä, kaikki tuttuja.  Kannoin päivän päätteeksi näyttelytyöt – myös grafiikkapajataiteilija Marin – alakertaan.  Nyt galleria kaikuu tyhjänä ja odottaa seuraavaa taiteilijaa.  Turkulaisen Elisa Kaikkosen näyttelyn ripustus ja avajaiset ovat tiistaina.

Jussi vietti pyhäinpäivän mökillä.  Hän valmisteli paikkoja talven varalle.  Mies ehti myös käydä Hattulan Pyhän ristin kirkon hautausmaalla, jossa vanhempani lepäävät.  Pyhäinpäivä on muistojen aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.