syksyn makuja

HERKKUTATTIPIIRAKKA JA PUOLUKKAMUFFINEITA

HERKKUTATTIPIIRAKKA JA PUOLUKKAMUFFINEITA

Olen kehitellyt vierastarjoiluun omia versioita parhaista syksyn mauista.  Jussi kävi pohjanmaalla puolukassa.  Leivon siis vieraille puolukkamuffineita.  Poimimme yhdessä Lapista herkkutatteja.  Paistan siis vieraille sienipiirakkaa.  Teen sen mahdollisimman helposti.  Käytän valmista lehtitaikinaa, joka on oikeasti hyvää.  Kaulin – tai Jussi kaulii – levyt mahdollisimman ohuiksi.  Esipaistan niitä noin 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

 

TOINEN VERSIO SIENIPIIRAKASTA

TOINEN VERSIO SIENIPIIRAKASTA

Valmistan sienikastikkeen perinteisesti.  Herkkutatit pannulle, kaveriksi salottisipulia ja oikeata voita.  Ripaus jauhoja ja nesteeksi kuohukermaa.  Maustan vain aromisuolalla ja mustapippurilla myllystä.  Levitän sienitäytteen kypsän pohjan päälle, teen muutaman ristikon lehtitaikinasta ja voitelen ne kananmunalla.   Paistan piirakkaa vajaan puoli tuntia 175 asteessa.  Lisään loppuvaiheessa lämpöä, jotta saan pintaan kauniin värin.  Lopputulos on aina herkullinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.