kotimatkalla

NÄKEMIIN TEMPPELIKAUPUNKI CHIANG MAI

NÄKEMIIN TEMPPELIKAUPUNKI CHIANG MAI

la 10.12.2016

Istun Top North GH:n ulkokatoksessa lauantaiaamuna ja kirjoittelen Chiang Mai kokemuksia tällä erää viimeistä kertaa.  Ilmanala näin aamuisin on yllättävän viileä.  Melkein tekee mieli hakea pitkähihaista päälle (!).  Nok Airin nokkakoneemme lähtee 14:25 Bangkokin Don Mueang kentälle.  Sieltä matkamme jatkuu yhdellä tai luultavammin kahdella shuttlebussilla Suvarnabhumin Convenient lentokenttähotelliin.

Huomenna meillä on vielä nostalgiapäivä Bankokissa.  Suunnittelen taidenäyttelykierrosta sekä viime hetken tuliaisostoksia.  Silloin ei enää painorajoituskaan rassaa.

Kotisuomeen palaamme maanantai-iltana.  Sattui onnellisesti, että 30 päivän viisumimme riitti juuri ja juuri!  Meillä on Finnairin päivälento.  Se on hyvä, sillä koneessa on mukava lueskella ja katsoa elokuvia virkeänä.

 

su 11.12.2016

Tänään istun lentokenttähotellin ikkunan äärellä ja katselen moottoritielle ja junaradalle päin.   Aamuaurinko kultasi maiseman.

NÄKÖALAMME LENTOKENTTÄHOTELLISTA

NÄKÖALAMME LENTOKENTTÄHOTELLISTA

Muuta kaunista siinä ei olekaan.  Saavuimme illalla Don Muengin kentältä taksilla tingittyyn 400 bahtin (noin 10 euroa) hintaan.  Siihen matkarahat hupenivatkin.

 

LENTOKENTTÄHOTELLIMME

LENTOKENTTÄHOTELLIMME

Oli pakko käydä vielä pimeän tultua kadun varressa nostamassa automaatista käteistä (huonoon kurssiin).  Tein jo Finnairin lähtöselvityksen.  Nyt suunnistamme keskikaupungille ja illalla pakkaamme laukut uusiksi.  Jussin puhelin kertoo, että Suomessa on -12 astetta.  Huh, minä olen matkassa kesälenkkareissa ja ilman talvitakkia.  Poncho sentään löytyy.

 

CONVENIENT RESORT

CONVENIENT RESORT

Meillä oli oikein epäonninen taidenäytelykierros Bangkokissa.  Lähdimme reippaasti Lat Krabangin juna-asemalta keskustaan Phaia Thaille ja sieltä suurille tavarataloille.

 

BANGKOKIN TAIDETARJONTAA

BANGKOKIN TAIDETARJONTAA

Tuttu BACC:n taide- ja kulttuurikeskus löytyi vanhasta muistista.  Olisi pitänyt arvata, että se oli keskittynyt esittelemään sadoin valokuvin kuninkaan elämää.

 

BACC - KUNINGAS SYDÄMISSÄMME

BACC – KUNINGAS SYDÄMISSÄMME

Kiinnostavaa toki sekin, mutta ei ihan sitä mitä olin tullut hakemaan.  Opaskirjan mukaan lähettyvillä oli parikin suositeltavaa taidegalleriaa.  Vaan emme löytäneet niitä, vaikka tutkimme karttaa, Jussi näpräili puhelimen karttoja, kyselimme ja pyörimme kuin aropuput katujen sokkeloissa.  Tuk-tuk kuljettajat kiirehtivät apuun tarjoamaan kyytiä.  Kartasta he eivät ymmärtäneet mitään, mutta lupasivat viedä matkamuistomyymälöihin edullisesti.  Kieltäydyimme tomerasti.

 

SIAM SQUARE

SIAM SQUARE

 

NAAPURISSA OLI KISSATAVARATALO

NAAPURISSA OLI KISSATAVARATALO

Eksyimme isoihin tavarataloihin, meille ennestään tuntemattomiin.  Kiinnostavia nekin, vaan väsyttäviä.  Luovutimme ja palasimme tuttuun Siam Centeriin lounaalle.  Paha paha – kaikki itseään kunnioittavat ravintolat ja kaupat pitävät kahdesta viiteen alkoholinmyyntitauon.  Niin myös Food Republik.  Nautimme korealaiset annokset ihan vain veden kera.  Jussilla oli pihvikaipuu.  Niinpä hän herkutteli sitkeällä porsaanniskalla.  Minä maistelin kimchiä ja susheja.  Sen jälkeen puikahdimme herkkuruokaosastolle hakemaan tuoreita aineksia kotimaan thai-iltoihin.  Olen luvannut järjestää paperihuonelaisille tupaantulijaiset.  Näyttää siltä, että vietämme ne glögin, thairuuan ja valokuvashown merkeissä.

TIIKEREITÄ JUNA-ASEMALLA

TIIKEREITÄ JUNA-ASEMALLA

Nyt elämme viimeistä iltaa lentokentän kupeessa.  Hotellin auto vie meidät aamulla Suvarnabhumille.  Sen jälkeen alkaa pitkä lento Suomeen.  Seuraava – matkan viimeinen – raportti tulee kotoisista talvimaisemista.

 

ma 12.12.2016 kotona jälleen

Finnairin kone oli runsaan tunnin myöhässä.  Onneksi saimme viestin ajoissa ja saimme jatkaa aamu-unia vähän pitempään.  Kymmenen tunnin lento sujui yllättävän helposti.  Sattui vielä niin somasti, että Hämeenlinnan bussi lähti saman tien, kun ehdimme pysäkille.  Nyt olemme täysin toistaitoisia aikaeron vuoksi.  Sauna lämpenee – minä ihanuus – ja sen jälkeen uni taatusti maittaa, vaikka täällä on vasta alkuilta.  Bangkokissa kello on jo yli puolenyön.

There are 2 comments

 1. Ulla

  Hyvää kotimatkaa! Reissuanne on ollut taas kerran ilo seurata. Meillä kotiinpaluu viikon kuluttua. Sitten jouluvalmistelut käyntiin pikakelauksella!
  Terveiset Koh Jumilta, Ulla&Juha

  Tykkää

 2. miika

  Hyvää kotiinpaluuta, toivottavasti lennot menevät suunnitellusti. Näyttää, että pääsette oikeaan talveen kun lämpöasteetkin ovat välillä olleet alla -10, lunta vaan puuttuu. Visa kummasteli kovasti suurta kissaa 🙂

  T.Miika&co

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.