paluu arkeen neljän viikon loman jälkeen

TULIAISIA BANGKOKISTA

TULIAISIA BANGKOKISTA

ti 13.12.2016

Neljän viikon loma Thaimaassa on takana ja joulunodotus edessä.  Olemme selvinneet syksyn harmaudesta helpolla.  Nyt aikaero riivaa.  Menimme illalla puoli yhdeksän uutisten jälkeen nukkumaan.  Heräsimme neljältä.  Ei kiva.  Nyt on aamukahvit juotu ja arki alkamassa.  Se tarkoittaa matkalaukkujen purkamista, pesukoneen pyöritystä, kampaajaa, minulle korvahuuhtelua, siis paluuta normaalielämään.

Soittelimme jo illalla lapsille.  Poikaset livertelivät puhelimassa niin kuin ei mitään taukoa olisi ollutkaan.  Meillä on tiedossa ensi viikonloppuna Visan kerhojoulujuhlat Kauklahdessa ja Otson Cantores minores -kuoron esitys Helsingin tuomiokirkon kryptassa.  Joulua en osaa vielä suunnitella, mutta sekin aika tulee pian.

 

to 15.12.2016

Elämme jännittäviä päiviä.  Galleria Paperihuoneella tapahtuu.  Jäsentemme yhteisnäyttely ”Paperinohuita päiviä” on tyylikkään yksinkertainen.  Minä olisin kaivannut enemmänkin töitä ja vähän jouluiloittelua.  Mutta vähemmän on enemmän.  Olin saanut matkan aikana myydyksi yhden kissavedoksen ja lukuisia grafiikkakortteja.  Tänään ilahduin kovasti, kun sain myytyä yhden Orivedellä maalaamani puistomaiseman.  Lupasin kehystää sen ripustusvalmiiksi.  Ei taulukaupoilla rikastu, mutta saa niistä uskonvarmuutta.  Taiteilija kiittää.

 

HÄMEENLINNA ON SAANUT OHUEN LUMIPEITTEEN

HÄMEENLINNA ON SAANUT OHUEN LUMIPEITTEEN

Jännittävintä on kuitenkin ensi vuoden näyttelyjen suunnittelu.  Saimme kokonaista 20 hakemusta ja jaettavia kuukausia on vain 10.  Tammi-helmikuu varattiin jo edellisessä jaossa.  Kas siinäpä meillä palapeliä.  Valitsimme eilen Kukan ja Petran kanssa suosikkimme.  Koska useimmilla taiteilijoilla on toive ajankohdasta, minä yritän nyt sovitella aikataulua.  Hyvä tästä tulee.  Saamme erinomaisen kiinnostavan näyttelyvuoden!

 

su 18.12.2016

Olipa hauska tavata pitkän tauon jälkeen pojanpoikasia.  Perjantaina Visan kerhon joulujuhlissa oli tunnelmaa.

 

VISALLA OLI UNIKAVERI MUKANA

VISALLA OLI UNIKAVERI MUKANA

Tunsin itseni todella mummi-ikäiseksi nuorten äitien ja pikkulasten joukossa.  Mutta ei se oikeastaan ollut yhtään hullumpi tunne.

 

KAUKLAHDEN KAPPELIN KERHOLAISIA

KAUKLAHDEN KAPPELIN KERHOLAISIA

Oli ilo katsella, miten lapset levittätyivät leikkeihinsä virallisen ohjelman jälkeen.

 

VIISIVUOTIAAT ESPOON POJAT KAJAUTTIVAT KOMEASTI JOULULAULUN

VIISIVUOTIAAT ESPOON POJAT KAJAUTTIVAT KOMEASTI JOULULAULUN

Lauantaina oli Otson esityksen vuoro.  Cantores Minores poikakuoron esityksistä on tullut jo perinne.  Tuomiokirkon krypta on hieno ympäristö lauluille.  ”Oliko hieno esitys?” Otso kyseli, kun pääsimme nauttimaan mehua, kahvia ja joulutorttuja.  Oli hieno esitys!

 

KUN PIZZAT OLI SYÖTY, POIKASET KIIPESIVÄT MUMMIN SYLIIN

KUN PIZZAT OLI SYÖTY, POIKASET KIIPESIVÄT MUMMIN SYLIIN

Kotimatkalla kävimme Aleksin Raxissa syömässä hyvällä halulla pizzanpaloja.

 

STOCKAN IHMEMAAILMA

STOCKAN IHMEMAAILMA

Stockan jouluikkunan äärestä pikkupoikia oli vaikea saada lähtemään.  Satumaailmasta löytyi vaikka mitä kiinnostavaa.  Visa uinahti E-paikallisjunaan.  Jussi ja minä kävelytimme nukkuvan pojan rattailla kotiin.  Laura, Miika ja Otso huristivat autolla.

 

MUUMIPIPAREITA

MUUMIPIPAREITA

Sunnuntaina jatkoimme perinteitä leipomalla herkkupipareita.  Minä löysin poikien iloksi uusia muumimuotteja.  Nyt meillä on hattivattien lisäksi Muumimamma, pikku Myy ja Mörkö!

Palasimme Jussin kanssa Hämeenlinnan kotiin vielä valoisan aikana.  Ehdimme sopivasti laulamaan kauneimpia joululauluja Hämeenlinnan kirkkoon.  Pääsimme joulutunnelmaan.  Jouluviikko voi siis meidän puolestamme alkaa, vaikka lunta toki toivoisimme lisää.  Kadut kiilsivät plussakelissä märkinä.  Näyttää siltä, että vähäinenkin lumipeite on sulamassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.