jouluviikko alkoi pilvisen harmaana

JOULUKUUN HÄMÄRÄÄ

JOULUKUUN HÄMÄRÄÄ VANAJAVEDELLÄ

ti 20.12.2016

Voi näitä Suomen talvikelejä.  Musta joulu ei ole kiva.  Säätiedotus lupaa pilvisen harmaata koko jouluviikoksi.  Revi siitä sitten joulutunnelmaa.  Joululaulut soivat iloisesti säätä uhmaten.  Minä kävin tänään täsmäjouluostoksilla.  Inhoan ruuhkia, mutta onneksi sekä Goodmanilla, Tokmanilla ja Lelushopissa oli mukavan väljää.  Jussin lahjatoive oli pino uusia kerrastoja.  Olin ilahtunut.  Saan vanhoista lähes puhkikuluneista oivia maalausrättejä.  Poikaset saavat tänäkin vuonna legoja, autoja ja puuhakirjoja.

”Saadaanko mummi tulla joululomalla maalaamaan sinun galleriaasi?” Otso varmisti tavatessamme.  Sanoin, että pojat saavat aina tulla maalaamaan.  Ostin siis uusia piirustuspapereita, värikkäitä tusseja ja lapsille sopivat vesivärit.  Ei ihan vielä taiteilijalaatua.  Vietämme näillä näkymillä joulun Jussin kanssa kahdestaan kaupunkikodissa viime vuoden tapaan.  Lapset ja lapsenlapset ovat luvanneet tulla heti joulun jälkeen kyläilemään.  Meille mahtuu tasan yksi perhe kerralla yöpymään.  Ajoitus on siis sopimuskysymys.

 

to 22.12.2016

Kävin pikaisesti junalla Espoossa.  Lauralla ja Miikalla oli Tärkeä Meno ja minähän tietysti lupasin auliisti tulla lastenvahdiksi.  Visalla oli kuumetta, mutta ei se leikkejä haitannut.

 

MAISEMA MUUTTUU KAUKLAHDESSA

MAISEMA MUUTTUU KAUKLAHDESSA

Paitsi että emme päässeet ulkoilemaan.  Keli oli märkä ja hyytävän kolea, joten ei se haitannut.  Luimme, leikimme, askartelimme ja katselimme lastenohjelmia.  Mukavaa oli.

 

POJAT VIIHTYIVÄT LASTENOHJELMIEN PARISSA

POJAT VIIHTYIVÄT LASTENOHJELMIEN PARISSA

Löysin uuden ihastuksen kohteen, kun Laura levitti pöydälle Silk Clay muovailumassapurkit.

 

MUOVAILUILOA

MUOVAILUILOA

Ilta vierähti niitä kokeillessa.  Otso ja Visa olivat jo konkareita.  Heiltä syntyi lumiukkoja ja tonttupoikia.

 

ENSIMMÄISET ENKELINI

ENSIMMÄISET ENKELINI

Minä kokeilen muotoilla enkeleitä.  Ensimmäiset yritykset olivat liikuttavan kömpelöitä.  Mutta niissä oli tunnetta!

Palasin tänään päiväjunalla kotiin.  Galleria oli viimeistä päivää auki ennen joulutaukoa.  Vein Ilkka-päivystäjällemme kimpun joulutulppaaneja ja toivotin hänelle rauhallisia lomapäiviä.  Tiistaina 3.1.2017 avaamme ovet seuraavan kerran uuden näyttelyn merkeissä.

 

joulukortti

Askartelin nettisivuillemme joulukortin.

Jussi kävi ostamassa jouluherkkuja suurperheelle.  Minä aloitin leipomishommat kevätkääryleillä.  Eivät ne mitään jouluruokaa ole, mutta kokeilin silti.  Olen luvannut tarjota heti joulun jälkeen thairuokaa vieraille.

 

OMATEKOISIA KEVÄTKÄÄRYLEITÄ

OMATEKOISIA KEVÄTKÄÄRYLEITÄ

Hyvin maistuivat, vaikka hapanimeläkastike puuttui.  Se vika on helposti korjattavissa.

 

pe 23.12.2016

Nyt voi joulu tulla.  Olemme yhteisvoimin tehneet joulusiivouksen.  Jussi kävi jopa pesettämässä auton. Puhtaalta tuoksuva koti on aina ilonaihe.  Laitan jouluruuat vasta huomenna.  Se tarkoittaa vain porkkana- ja lanttulaatikkoa sekä haudutettua punakaalia.  Jussi hoitelee kalapöydän, joka on molempien suosikki.

 

MUMMIN LAHJAPAKKAAMO

MUMMIN LAHJAPAKKAAMO

Pakkasin illalla lahjapaketit.  Pikkupojat ovat olleet kilttejä.  He saavat monta pientä pakettia.  Jussikin on ollut kiltti.  Hänkin saa monta pientä pakettia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.