jussin mangosalaatti

RAAKOJA MANGOJA

RAAKOJA MANGOJA

Thaimaan matkoillamme ykkössuosikkimme ravintoloissa on tuore tulinen papaijasalaatti.  Mangosalaatti on hyvä kakkonen. Sen valmistaminen Suomessakin onnistuu, sillä kaupoista saa raakaa mangoa helpommin kuin papaijaa.  Tarjouksesta mangoja voi löytää jopa niin edullisesti kuin euron kilo.

 

MANGOSALAATTI ON YKSI JUSSIN BRAVUUREISTA

MANGOSALAATTI ON YKSI JUSSIN BRAVUUREISTA

Jussi kirjoitti reseptin.  Otetaan 1-2  kovaa mangoa. Kuoritaan. Otetaan mango kouran pohjalle. Isolla veitsellä ”liha”  hakataan 1-2 mm suikaleiksi litteään siemenkiveen saakka (kun siemenkivi  on paikallaan, voidaan suikaleet hakata turvallisesti kourassa). Leikataan suikaleista ohuita tikkuja.Käänetään mango ja toisen puolen lihalle  tehdään sama temppu. Suikaleet astiaan.

Puristellaan 1-2 limen mehu eri kulhoon. Jauhetaan mehuun vähän pippuria. Lisätään pari teelusikallista sokeria (palmusokeria jos on).  Paahdetaan kuivalla pannulla maapähkinöita vähän tummiksi.  Lisätään pari  teelusikallista kalakastiketta (nam pla) ja hieman suolaa sekä yksi paloiteltu chili, tuore tai kuiva, siemenet pois (maun mukaan).  Tuoreesta inkivääristä leikataan ohuita suikaleita tikuiksi. Lisätään pieneksi hakattua kevätsipulia (pari vartta) ja basilikan lehtiä silputtuna.

Sekoitetaa ainekset. Annetaan vetäytyä puolisen tuntia.  Nautitaan hyvässä seurassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.