kevään 2017 litografiakausi käynnistyi

KAVERIT

KAVERIT

su 19.2.2017

Meillä paperihuonelaisilla on ollut pitkä tauko litografian teossa.  Tänään se onnistui.  Petra, Paula, Pirjo S. ja minä hioimme kalkkikivet, kuivatimme ne ja sivelimme reunoille arabikumia.  Sen jälkeen itse kukin piirsi kuvan rasvaliiduilla kivelle.  Minä olen luvannut jatkaa lapsiaiheista sarjaani.

 

PIIRROS KALKKIKIVELLE

PIIRROS KALKKIKIVELLE

Sain lähes valmiiksi ensimmäisen piirroksen.  Tällä erää vain liiduilla, sillä tussipurkkimme oli kateissa.  Seuraavalla kerralla – toivottavasti jo hiihtolomaviikolla – pääsemme syövyttämään ja sen jälkeen vedostamaan.

 

su 5.3.2017

Otsikkokuvassa on valmis vedos, johon olen telannut keveän väripohjan.

 

KALKKIKIVIPIIRROS ON SYÖVYTETTY TYPPIHAPOLLA

KALKKIKIVIPIIRROS ON SYÖVYTETTY TYPPIHAPOLLA

Ennen kuin näin pitkällä oltiin, se vaati kaksi työrupeamaa.  Etsausten välillä pitää olla parin tunnin tauko.  Meillä tauko oli pari päivää.  Työskentelimme Paulan kanssa parina ja jännitimme, montako kelvollista vedosta saamme, ennen kuin kuva menee tukkoon.  Paula sai neljä, minä vain kolme.  Eli käytännössä nämä litografiat ovat melkein uniikkeja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.