pieniä onnenhetkiä

ti 7.3.2017

Olipa päivä.  Minulla on ollut matkakuumetta jo pitkään.  Olemme Jussin kanssa tutkailleet äkkilähtöjä johonkin lämpimään.  Siis käytännössä Kanarialle.  Vaan hinnat ovat tähän aikaan vuodesta meille turhan kalliita.  Kun on se kakkosasuntokin edelleen myynnissä.

”Nyt löytyy taas tarjouslähtöjä Bangkokiin, lähdetäänkö?” reissu-Jussi kysyi.  Yllättävää kyllä ticket.fi myi Finnairin suoria lentoja 511 euron hintaan – siis halvemmalla kuin Finnairin oma tarjous alkaen 549 euroa!  Minähän olen aina valmis – vanha partiolainen kun olen.  Niinpä istuimme tietokoneen ääreen ja varasimme runsaan kolmen viikon matkan heti pääsiäisen jälkeen.  Minne suuntaamme Bangkokista, siinäpä taas mukava haaste.  Emme ole koskaan käyneet Pattayan suunnalla.  Hauskalta kuulostava Koh Samet kiinnostaa…

 

BAROKKIKUKKIA

Heti kun matka oli varattu, sattui toinen riemastuttava tapaus.  Sähköpostiin kilahti uutinen:  ”Hei, taideteoksesi Barokkikukkia 2 on myyty Taikossa. Onnittelumme!   Taikon henkilökunta on sinuun pian yhteydessä.
Terveisin,
Taiko

Onnenhetket kasaantuivat ja minulla oli koko illan pää pyörällä.  Kotiviini vähän rauhoitti.  Jussi luki minulle iltasaduksi Markus Lehtipuun Thaimaa -opasta.

 

ke 8.3.2017

Se on taas kerran naistenpäivä.  Jussi hemmotteli minua ihan oma-aloitteisesti.  Kävimme pitkästä aikaa Tiiriössä shoppailemassa.   Minä ostin pinon tarjouspaitoja Nanson Outlet -myymälästä ja pinon lastenvaatteita Annan poikasille Kulma-Kirppikseltä.

 

”ILOLUONTEISILLE NAISILLE!” JUSSI TOIVOTTI

Jussi kävi Citymarketissa ja toi puoli kiloa tuoreita muikkuja, kimpun hehkuvia ruusuja ja kultapullon cavaa!  Pienet onnenhetket siis jatkuvat lupaavasti.

 

la 11.3.2017

Luvassa kirkas aurinkoinen viikonloppu.  Se tekeekin hyvää parin pilvisen ja loskaisen päivän jälkeen.  Olen käynyt maalaamassa työhuoneella joka päivä.  Otin temperavärit käyttöön ja tykästyin niiden heleyteen.  Tänään päivystän galleriassa.  Suunnitteilla on vedostusta huhtikuun pajanäyttelyäni varten.  Niin ja ajattelin vedostaa uusista kuparilaatoista värikkäitä kukkia kevään iloksi.

 

KOHTAUKSIA ERÄÄSTÄ AVIOLIITOSTA

Kävimme eilen Jussin kanssa katsomassa Hämeenlinnan teatterin uutuusnäytelmän ”Kohtauksia eräästä avioliitosta”.  Se kolahti.  Verstas -salin lavalla oli vain aviopari (myös oikeassa elämässä) Liisa Peltonen ja Lasse Sandberg sekä kolme loistavaa muusikkoa.  Tunnelma oli intiimi ja tarina koskettava.  Suosittelen.

”Kohtauksia eräästä avioliitosta on Ingmar Bergmanin kulttimaineen saavuttanut aviodraama, joka kuvaa erään eroprosessin yllättäviä vaiheita. Kymmenen yhteisen vuoden ja kahden lapsen jälkeen Johan ja Marianne havahtuvat toteamaan, että näin ei voi jatkua, että jotain täytyy tapahtua.”

Jussi yllätti näytelmän jälkeen ehdottamalla, että käytäisiinkö Suisto-klubilla nauttimassa yhdet jaloviinat!  Niinpä sitten kävimme ja jatkoimme tunnelmointia näytelmän hengessä vielä kotonakin.

 

ma 13.3.2017

Maaliskuu näyttää olevan kulttuurikuukausi.  Suunnistimme sunnuntaina junalla Tampereelle.

TAMPEREEN TAIDEMUSEO

Taidemuseossa oli kiinnostava näyttely otsikolla ”Täällä tullaan”.  ”Näyttely kysyy, miksi emme tunne 1900-luvun alkupuolen naistaiteilijoista kuin muutamia harvoja kuten Helene Schjerfbeckin, Ellen Thesleffin, Ester Heleniuksen ja Sigrid Schaumanin? Taideopiskelijoista kuitenkin edelleen suuri osa oli naisia.”   

 

Kävelykierros oli antoisa katsaus 1900-luvun alun modernismiin.  Ihastuin erityisesti Greta Hällfors-Sipilän rohkeaan otteeseen.  Olen nähnyt ennenkin hänen ja miehensä Sulho Sipilän maalauksia Ateneumissa.

 

TAMPEREEN ELOKUVAJUHLILLA

Seuraava kulttuurikohde oli Plevnassa.  Kävimme poimimassa rusinat pullasta eli katsomassa sarjan elokuvajuhlilla palkittuja lyhytkuvia.  Mikähän tässä ajassa on, kun aiheet olivat järjestäen synkkiä.  Näimme dokumentteja hautaustoimistosta ja transumiehestä, animaation alkoholistiperheen lapsista sekä oikean tunneryöpyn romaneista.  Näimme myös huikean karuja ja tuulisia kuvia Ruotsin Lapin vuoristosta ja yksinolon tarpeesta.

 

TULISELLA HOTPOT-ILLALLISELLA

 

TARJOLLA KIINALAISIA SIENIÄ, PASTAA JA MERENELÄVIÄ

Olimme vähintäänkin pyörällä päästämme, kun tapasimme ystävämme Sirpan ja Erkin illallisen merkeissä.  He kierrättivät meitä ensin Tammerissa viinillä, sitten kiinalaisessa HotPot -ravintolassa syömässä ja vielä yömyssyillä asemaravintolassa ennen paluujunamme lähtöä.  Olipa mukava Tampere -päivä.  Kiitoksemme isäntäväelle mukavasta rupattelusta ja tulisista hotpoteista!

 

to 16.3.2017

Viikko on edennyt vauhdikkaasti.  Tiistaina venyttelimme ja keskiviikkona kävimme jälleen teattearissa.  Tällä kerralla vuorossa oli hulvatonta komiikkaa.

SAIKKUA, KIITOS!

”Saikkua, kiitos!” oli kolmen herran show.  Kirkkaimpana tähtenä loisti Mikko Kivinen, jonka vauhtia ei voinut olla ihailematta.  Oli hauska nauraa ja heittäytyä täysillä lääkärimaailmaan mukaan!

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.