kaikkihärkä

KIMMO YLÖNEN: KAIKKIHÄRKÄ

”Se on härän kokoinen ja muotoinen kaappi. Sen kyljet ja kupeet avautuvat. Sen sisälle kätkeytyy keskiaikaisiin karttoihin sekä Giotton ja Fra Angelicon maalauksissa esiintyvään arkkitehtuuriin perustuva Jerusalemin kaupungin malli.  Kortteleissa piilottelee myös taiteilijan oman elämän matkamuistoja.”

Kaikkihärkä täytti koko gallerian.  Me kirjoittajakurssilaiset teimme tiiviin piirin härän ympärille.  Ensimmäisen kirjoitustehtävämme aihe oli yllättäen härkä.  ”Vahva kuin härkä, härkäpäinen, härkätaistelu, härkäjuoksu, häränsilmä, Härkönen, Häräntappoase”, ryhmämme luetteli joutuisasti, kun Päivi opettaja kyseli, mitä härästä tulee mieleen.  Löytyipä vielä Seitsemästä veljeksestä kohtaus, jossa pojat pakenevat vihaista härkää suurelle kivelle.  Me kirjoitimme siis tältä pohjalta tarinan ja luimme tuotoksemme ääneen.

Toinen tehtävä johdatti meidät kaikkihärän sisälle Jerusalemin kaupunkiin.  Löytyi sieltä muutakin, mm. suomalainen pihapiiri kuusineen ja karjalainen tsasouna.

 

RESIDENSSINI VENETSIASSA

Saimme valita itsellemme talon ja kuvailla, missä se sijaitsee ja mitä sieltä näkyy.  Minä valitsin syvänpunaisen kivitalon, joka oli rakennettu sirojen pylväiden päälle.  Kuvittelin olevani residenssissä Venetsiassa.

Lopuksi pohdimme, miksi härän takapuoleen oli ammuttu nuoli.  Tämä kokoontuminen oli kevään viimeinen.  Tapaamme taas syksyllä uusien näyttelyiden merkeissä.  Päivä vaihtuu keskiviikoksi.  Kirjoittaminen galleriassa on tuntunut edelleen hyvältä.  Siellä mieli virkistyy ja taidetta katselee uusin silmin.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.