pajunkissojen aikaan

la 8.4.2017

Rentoiduimme Jussin kanssa Tertun ja Immon mökillä Kuhmoisissa.  Ajelimme sinne perjantai-iltana ankeassa vesisateessa.  Savusauna oli kuuma ja isäntäväellä iltapala valmiina.

PÄÄSIÄISKAKKUA, NAM

Nautimme  alkupalaksi Tertun värikästä pääsiäiskakkua kahvin kera.  Saunapuhtaina istahdimme viettämään iltaa lämpimässä tuvassa.  Immo oli keitellyt maistuvaisen tuoreparsakeiton.  Valkosipuli-yrttituorejuusto antoi sille pikantin maun.  Saimme myös uunituoreita sämpylöitä ja poronpaistia.  Terttu ja Immo olivat palanneet hiljattain hiihtomatkalta Posiolta.  Siksi poroa.

 

MÖKKITUNNELMAA

Heräsimme aamulla suloiseen auringonpaisteeseen.  Oli ilo lähteä ulkoilemaan runsaan puuroaamiaisen jälkeen.

 

JÄÄ OLI VIELÄ PAKSUA

Miehet viihtyivät rannalla.  Minä lähdin Tertun kanssa pajunkissaretkelle.  Löysimme ensimmäiset sinivuokot ja näimme läheisellä pellolla kaksi komeaa kurkea.

 

KURKIHAVAINTO

Maa tuoksui keväältä.  Minulle tuli oitis mökkikaipuu.  Ehdin vielä mainiosti ennen Aasianmatkaamme omalle mökille haravoimaan.

 

TATTIRISOTTO MAISTUI

Immon keittössä tuoksui valkosipuli, kun palasimme retkeltä.  Mies valmisti oivallista tattirisottoa.  Tosin maku oli vähän liiankin vahva, sillä kanaliemessä oli chiliä, joka yllätti kokinkin.  Me emme pelästyneet ja söimme hyvällä halulla.

 

ILTAPÄIVÄKAHVIT KEINULLA

Kiitokset taas, mökkivierailu oli mukava ja maittava.

 

su 9.4.2017

Tänään on kunnallisvaalien äänestyspäivä.  Reippailimme aamulla Jussin kanssa Kastelliin äänestämään.  Vihreiden edustaja graafikkosisko Lissu (sit.) numero 108 oli ehdokkaana, joten valinta oli helppo.  Lobbasin sitä Jussillekin, mutta ketä hän äänesti, sitä en tiedä.  Jussi jatkoi matkaa Helsinkiin auttamaan Annaa työhuoneen tyhjentämisessä.  Tytär on tullut äitiinsä ja on samanlainen hamsteri, joten hommaa riittää.

 

PÄÄSIÄISMUNIEN VÄRIKIRJOA

Minä olen ottanut marttojen pääsiäisaskartelun tosissani.  Keittelin päivän mittaan kananmunia erilaisissa väriliemissä.  Sain kyllä värikirjon aikaiseksi, mutta erityisen ihastuttavia taideteoksia ei näkynyt.  Ehkäpä sitten maanantaina, kun marttasiskot pääsevät itse kokeilemaan kädentaitoja.

 

VIRPOMAAN?

En ole vielä tähän ikään mennessä sitonut itse virpomisvitsoja.  En ole nytkään menossa virpomaan, mutta Kuhmoisista kerätyt pajunkissat saivat höyheniloa.

KUKKASARJA

Ilta vierähti mukavasti Silk Clay -askartelumassan parissa.  Nyt en muovaillut lumiukkoja enkä enkeleitä enkä pääsiäismunia vaan kukkia ja kukkaruukkuja.  Sain näin aivan uuden ilmeen kollaasikortteihini.  Ja hauskaa oli.

 

ke 12.4.2017

Maanantaina askartelin Tuomelan marttojen kanssa.  Oli mukavaa.  Minulla on ilo vetää myös jouluaskartelu.  Silloin saamme toivottavasti myös lapsia mukaan.

MARTTOJEN ASKARTELUKOOSTE ON PJ MARJUKAN KÄSIALAA

Tiistaina oli pitkästä aikaa leppoisa päivä – venytellen.  Meillä on vielä ensi viikolla yksi kerta, sitten sekin ilo loppuu ja jatkoa on näkyvissä vasta syksyllä.  Muut Vanajaveden opiston kurssit ovat jo tällä erää ohi.

Tänään keskiviikkona hämmästelin, mitä kotona voi tehdä, kun nettiyhteys oli poikki ja sen myötä myös radio ja televisio.  No, kävin tietysti työhuoneella ja jatkoin askartelua kotosalla.  Hiljaista oli.  Jussi oli mökillä vaihtamassa autoon kesärenkaita.

 

KORTTIASKARTELU JATKUI

Ehdin saada kolme korttia valmiiksi, ennen kuin nettiyhteys palasi.  En ymmärrä, miten olemme tulleet toimeen aikana ennen internetiä.

Postiluukusta putkahti ensimmäinen (ainoa?) pääsiäiskortti Otsolta ja Visalta.  Otso 5v oli runoillut: ”Tipu tykkää munia, ruohoon suoraan munia, sitten se vähän lepäsi, sitten se muni taas ja sitten se taas lepäsi”.  Mummi ja pappa kiittävät!

There is one comment

  1. TerttuImmo

    Kyllä sinulla on taito hyppysissä, kun saat noin väriä kuviin kevään ruskeista maisemista. Kurjetkin tuli dokumentoitua! Hyvää matkaa teille! Tehiläiset

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.