nenät kohti malesiaa

ti 21.3.2017

Kesä alkaa kuukauden kuluttua.  Suuntana on taas kerran Aasia.  Varasimme toivorikkaina Finnairin suorat lennot Bangkokiin.  Täysin ilman mitään suunnitelmaa, minne sieltä jatkamme.  Näin keväällä parhaat kelit ovat itärannikolla.  Minä tutkailin Etelä-Thaimaan tarjontaa.  Meille uusia kohteita olisivat mm. Koh Samet ja Koh Chang.  Pitkä bussimatka ei kuitenkaan houkutellut.

”Mitäpä jos lähdemmin pitkästä aikaa Malesiaan?” Jussi keksi.  ”Voitaisiin mennä uudemman kerran vaikkapa Pulau Tiomanille”.  Minä lämpenin heti ajatukselle, sillä meillä on paljon mukavia muistoja Kuala Lumpurista ja reppuretkeltä ympäri niemimaan.  Kun tutkailimme netistä, mitä lennot Bangkokista Don Mueangin kentältä Kuala Lumpuriin maksavat, yllätyimme iloisesti.  Varasimme edestakaiset Air Asian lennot edulliseen 73 euron kappelehintaan.  Varasimme samalla istumalla myös hotellin uima-altaan kera tutulta Bukit Bintangin alueelta.  Neljän yön majoitus Hotel Soleilissa maksoi kahdelta 113 euroa.  Näillä varauksilla olemme valmiit retkeilemään itärannikolla ihan vain tunnelman mukaan.  Haaveena on löytää hyviä hiekkarantoja ja edullisia rantabungaloweja.  Voi olla, että Tioman jää nyt väliin, sillä sinnekin on järkyttävän pitkä bussimatka.

Palaamme äitienpäivän jälkeen kotisuomeen ja suoraan mökille toivottavasti ruskeina ja terveinä.  Ystävät rakkaat, kesällä vietämme yhteisiä hetkiä malesiatunnelmissa!

 

Minä olen viettänyt nostalgisia hetkiä päivittämällä vanhat matkakertomukset blogiajan alkutaipaleelta:

Reppuretkellä Malesiassa 2003

Tiomanilla vuonna 2006

ti 11.4.2017F

Suunnitelmat etenevät.  Matkan alkuun on runsas viikko.  Jussi tutkaili jo, mitä menomatka Finnairilla business-luokassa maksaisi.  Hän kun on aina toistaitoinen valvotun yön jälkeen.  Nyt on meneillään  kampanja, voi tarjota jotain ja hyvällä onnella paikan voi saada.  Paitsi että lähtöhinta on alkaen 320 euroa.  Mitä kaikkea me silläkin rahalla saamme Aasiassa, kannattaa miettiä!

MATKAREITTIMME BANGKOK – KUALA LUMPUR – TERENGGANU – EHKÄPÄ PULAU PERHENTIAN

Matkareitin varaus eteni tänään askeleen eteen päin.  Vietämme Kuala Lumpurissa neljä yötä (Jussi ehtii toipua turistiluokan matkasta) ja suuntaamme sen jälkeen Malesian niemimaan itärannikolle.  Kun katsastimme lentohintoja, ei tuntunut järkevältä matkustaa bussilla.  Varasimme huolettomasti Air Asian lennon Kuala Terengganuun edulliseen 25 euron hintaan per henkilö.

 

CORAL BAY PULAU PERHENTIALLA

Sieltä voimme jatkaa itärannikon lomasaarille kuten Pulau Redang tai jo tutut Perhentian saaret.  Parasta omatoimimatkailussa on, että voimme kehitellä matkareittiä viihtymisen mukaan.  Kiitos siitä hyvien nettiyhteyksien.  Tai toimihan matkanteko ensimmäisinä reissuvuosinamme loistavasti paikallisten matkatoimistojen avulla.

Keskiviikkona jatkoimme tarmokkaasti matkareittimme suunnittelua.  Se vaati pari lasillista punaviiniä.  Olemme nyt edenneet Kuala Terengganuun ja varanneet sieltä kolmeksi yöksi hotelli YT Midtownin aivan kaupungin keskustasta kalliiseen 25 euron vuorokausihintaan.  Seuraava haaste on päättää saariloman kohde.  Palaan asiaan.  Viiniä on vielä jäljellä…

Valmista ei tullut, sillä varauksia saarien bungalowkyliin ei voi tehdä netissä.  Toki niihin voi soitella tai sitten luottaa, että majapaikka löytyy paikan päällä.  Niin teimme viimeksi ja hyvin pärjäsimme.  Niin teemme nytkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.