kuala lumpuriin oli pitkä matka

PASSIJONOSSA

la 22.4.2017

Perillä ollaan, hikisinä ja väsyneinä ja onnellisina.  Ensimmäinen Tiger-olutkin ehdittiin maistaa kotikadulla.  Matka Hämeenlinnasta Kuala Lumpuriin kesti yli vuorokauden.  Aloitimme ekspressbussilla Helsingin lentoasemalle, jatkoimme Finnairin hulppealla A350 airbussilla Bangkokiin, sitten Suvarnabhumin ilmaisella shuttelebussilla  Don Mueangin kentälle, jossa meillä oli rutkasti aikaa odotella myöhässä olevaa Air Asian lentoa Kuala Lumpuriin.

 

ILMAISESSA SHUTTLEBUSSISSA OLI PAIKALLISVÄRIÄ

 

BUFFETLOUNAAN SUSHEJA RAVINTOLA BRIDGESSÄ KL:N LENTOA ODOTELLESSA

Loppumatka meni kyllä vauhdikkaasti, kun selvisimme ruuhkaisesta passijonosta.  KLIAn lentokentällä meitä jonottajia oli tuhatmäärin.  Meidän jono ei vetänyt, naapurijono kyllä.  Niin väärin.  KLIA ekspress-juna toi kaupungin keskustaan 28 minuutissa ja taksi hotellille vielä vikkelämmin.

Näimme tänään sekä auringonnousun- että laskun.  Värikkäitä molemmat.  Ilta ehti pimentä ennen kuin pääsimme hotellille.  Minä nautin kuumasta suihkusta.  Jussi on hakemassa 7 Eleven -kaupasta meille iltavirkistystä.  Hänkin pääseen kohta suihkuun.  Ja sen jälkeen uni takuulla maittaa.  Olemme ottaneet torkkuja niin lentokoneissa kuin lentoasemillakin.  Mutta kunnon yöunista ei tullut mitään.

 

NÄKÖALAIKKUNAMME

Onneksi hotellimme Soleil vaikuttaa viihtyisältä.  Huomenna testaamme sekä aamiaisen että uima-altaan.  Ilmanala täällä on kostean nihkeä.  Kaupungilla näkyi vesilätäköitä.  Lämmintä on 30 asteen tietämissä.

 

su 23.4.2017
Kuala Lumpur, päivä 2

shoppailua Bukit Bintangilla
loistoillallinen Jalan Alorilla mikkihiiriravintolassa

Aamiainen hotellissamme oli hyvin aasialainen.  Toki tarjolla oli myös paahtoleipää, marmeladia ja tuliseksi maustettua munakasta, mutta valtaosa padoista sisälsi erilaisia riisi- ja nuudeliannoksia sekä linssimuhennosta.  Hedelmäpöydässä ei ollut tarjolla muuta kuin vesimelonia.  No, olimme tosi myöhässä, joten vika oli meissäkin.  Aamulla nukutti makeasti.

 

ENSI SILMÄYS UIMA-ALTAALLE – MISSÄ OVAT AURINKOTUOLIT?

Aamiaisen jälkeenkin nukutti.  Pääsimme shoppailukierrokselle vasta puolen päivän aikaan.  Mittarissa oli +33 astetta.  Suuntasimme suoraan tuttuun Sungei Wangin tavarataloon.  Se oli hyvin ilmastoitu.

 

LEENA LÖYSI UPOUUDET PUNAISET SANDAALIT

Ja mikä parasta, löysin uudet punaiset varvassandaalit.  Kävelin edelliset puhki.  Jussi tilasi lukulasit, jotka luvattiin valmiiksi jo ylihuomenna.

 

PAIKALLISTA MUOTIA SUNGEI WANGIN TAVARATALOSSA

 

VIRKISTYSTÄ

Pärjäsimme päivän tuoreiden hedelmien ja oluen voimalla.  Ananakset ovat makeita, samoin mangot.  Jussi herkutteli durianilla, minä en.

 

HEDELMÄTARJONTAA

 

VÄRIKKÄITÄ DIM SUMEJA

Pulahdus ulkoaltaaseen virkisti kummasti.  Vesi oli kylpylälämmintä.  Aurinkotuoleja ei todellakaan ollut.  Oli sentään pieni kahvila ja pöydät altaan reunalla.

Kun ilta tummeni, lähdimme tutustumaan Jalan Alorin tarjontaan.  Minä halusin kiinalaiseen mikkihiiriravintolaan.  Se oli iltakahdeksalta täpötäynnä.  Meille kannettiin ekstratuolit ja niin pääsimme valitsemaan paksulta listalta lempiruokiamme.

 

ALORIN RUOKAKADULLA ILLALLISELLA

Tilasimme sujuvasti grillattua mustekalaa, chili-valkosipulisimpukoita, katkarapuja ja munakoisoa,  valkosipuliöljyssä haudutettuja vihreitä lehtiä (kale) sekä olutta.  Annokset olivat juuri niin taivaallisen hyviä kuin muistinkin.

SUOSIKKIRAVINTOLAMME JALAN ALORILLA

Jos joku lukijoista liikkuu täällä päin, paikka on todella kokeilemisen arvoinen!  Lasku kahdelta oli 93 ringgittia eli noin 20 euroa.  Ei paha.

 

VÄRIVALOJA HOTELLIMME NURKALLA

 

ma 24.4.2017
Kuala Lumpur, päivä 3

kävelykierros, sade alkoi
Jussi parturissa
molemmat hieronnassa
vietnamilainen illallinen oli pettymys

Aamuaurinko herätti puoli kahdeksalta.  Olemme päässeet jo hyvin rytmiin.  Aikaero on viisi tuntia, mutta kun ei ajattele aamulla miten vähän kello on Suomessa, pärjää hyvin.

 

AAMUAURINKO HERÄTTELI

Totesimme eilen, ettei meidän tarvitse lähteä Bukit Bintangilta minnekään, sillä täällä on kaikki ihanuudet kävelymatkan päässä.  Mm. tuttu parturi!  Olemme kiertäneet kaupungin nähtävyydet edellisillä matkoillamme.  Paluumatkalla ajattelimme katsella Kuala Lumpuria China townin suunnalta.

Pääsimme aamupäiväuinnin jälkeen liikenteeseen.  Katselimme uhkaavia tummia pilviä ja otimme onneksi sateenvarjot matkaan.  Söimme pienessä kiinalaisravintolassa kevyen lounaan, nuudelikeittoa (minä) ja paistettua riisiä pihvilihan kera (Jussi).

 

ASUIMME EDELLISELLÄ MATKALLAMME HOTEL RAINFORESTISSA

Tuttu parturi löytyi tutun Hotel Rainforestin kulmalta.  Kun Jussi kertoi olevansa kanta-asiakas, hän sai heti alennusta.  Kierroksemme jäi lyhyeksi, sillä lämmin sade kasteli kaupungin.  Me vetäydyimme päiväunille.

Kun kävelemme hotelliltamme yhden kadunvälin Jalan Alorille, matkalla on kujanjuoksu kymmenien hierontapisteiden ohi.  Kaikki tarjoavat kilvan palveluja.  Tänään valitsimme paikoista ensimmäisen ja nautimme puolen tunnin selkä- ja hartiahieronnasta täysin siemauksin.  Tytöt olivat erinomaisen taitavia.

 

VILINÄÄ JALAN ALORILLA

Kuala Lumpurista löytyy ruokapaikkoja kaikista Aasian maista.  Halusimme maistaa tuttuja Vietnamin makuja.  Tilasimme tuoreita kevätkääryleitä, pinaattia valkosipulin kera, tofua ja munakoisoa sekä mustekalaa.

 

VIETNAMIN MAKUJA

Kevätkääryleet olivat erinomaisen herkullisia, mutta pinaatista puuttui maku, tofua ei ollut ja saimme sen sijaan paistettua läskiä (!) ja mustekala oli haudutettu makeassa soijassa.  Tuli oikein ikävä oikeita Vietnamin makuja.

 

ti 25.4.2017
Kuala Lumpur, päivä 4

ostoksilla Sungei Wangilla ja Parksonilla
Leena jalkahoidossa Sky Blue Relaxissa
taivas salamoi ja rankkasade yllätti
altaalla
maukas tulinen thai-illallinen

Koska uni on maittanut aamuisin, olemme yhdistäneet sujuvasti aamiaisen ja lounaan.  Söimme eilen ja tänään puolen päivän aikaan aasialaiseen tapaan nuudelikeittoa ja riisiä sekä tuoreita hedelmiä.

 

PÄIVÄN NUUDELIKEITTO

Tilasimme tänään katkarapukeiton, joka oli haudutettu inkivääriviinissä (?).  Ravut olivat mahtavia, mutta liemi makeahko.  Chili ja soijakastike pelastivat tilanteen.

Jussi sai kaksiteholasit 260 ringgitilla (55 euroa).  Ostimme hänelle myös aivan ex tempore alemyynnistä heleän vaaleansinisen kauluspaidan.  Minä löysin pikkupojille värikkäitä t-paitoja ja mökille ihastuttavia batiikkikankaisia tabletteja.  Ostin itselleni jo edellisellä ostoskierroksellamme löysät kangashousut. ”One size, sopivat kaikille”, myyjäpoika vakuutti ja venytti kuminauhaa.  Jostain kumman syystä ne eivät olleet päälläni ollenkaan löysät.

 

BUKIT BINTANG SIJAITSEE MONORAIL-RADAN VARRELLA

Helle oli melkoinen, kun kävelimme takaisin hotellille.  Minä vietin tunnin jalkahoidossa samassa paikassa jossa kävimme eilen hieronnassa, 60 ringgittia (13 euroa).  Jussi vietti lepohetken uima-altaalla.

 

TUMMIA PILVIÄ TAIVAALLA

Taivas tummeni uhkaavasti, kun ehdin paikalle.  Ei kestänyt kuin hetken, kun pilvet repesivät ja rankkasade alkoi.  Vetäydyimme huoneeseen ja katselimme, kun taivas välkkyi ja ukkonen jyrisi sateen ropistessa ikkunaan.

NÄKÖALAIKKUNAMME SADESÄÄLLÄ

Olimme tyytyväisiä, ettemme olleet liikenteessä.  Täällä sateenvarjosta ei ole paljonkaan iloa, kun vettä tulee kaatamalla.

Jos sade laantuu illaksi, menemme ulos syömään.  Jos ei, syömme hotellissa.  Meillä on meneillään tällä erää viimeinen Kuala Lumpur -päivä.  Olemme tilanneet aamukahdeksaksi taksin KLIAn lentoasemalle.  Se tulee yllättäen halvemmaksi kuin ekspress-juna.  Matka jatkuu itärannikolle Terengganuun, jossa Etelä-Kiinanmeri huuhtelee pitkiä hiekkarantoja.  Meillä ei ole vielä varauksia saariretkille ja huippusesonki vappuna vähän huolestuttaa…

Illallakin tihuutti vettä.  Me otimme sateenvarjot matkaan ja hyppelimme lätäköiden yli läheiseen thairavintolaan.  Tilasimme varman päälle tutut annokset: papaijasalaattia som tam, tulista katkarapukeittoa tom yam kung ja merenelävä red currya.

 

AITOJA TULISIA THAIMAKUJA

Mikä ihana yllätys, kaikki olivat oikean makuisia ja taatusti tulisia.  Olimme oikein oikein tyytyväisiä.  Näkemiin Kuala Lumpur, me palaamme vielä.

There are 2 comments

  1. TerttuImmo

    Me ollaan paljon lähempänä ja nautitaan näistä vaihtuvista kevätsäistä, tänään on tullut räntää, rakeita, vettä ja aurinkoakin pilkahdus. Majapaikanvaihtoon meni vain vartti. Kiva kun jaksatte blogittaa, on kiva katsella kuvia kaukomaiden helteistä. T&I

    Tykkää

  2. marjaleenaetula

    Kiva kun kommentoitte. Luin Jussille iltasaduksi edellisen Kuala Lumpurin matkan kokemuksia blogista. Oli hauska itsekin palauttaa tunnelmia mieleen. Jatkoa siis seuraa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.