paluu arkeen lähes neljän viikon malesianmatkan jälkeen

REPUSTA LÖYTYI MALESIAN RINGGITTEJA SEURAAVAAKIN MATKAA VARTEN

ke 17.5.2017

Sitä aina ajattelee, että paluu arkeen on helppo.  Vaan ei se ole.  Heräämme tikkoina aamuneljältä (Malesiassa on kello silloin 9).  Nukumme päiväunet ja haukottelemme jo puoli yhdeksän uutisten aikaan.  Minä olen pessyt kolme koneellista pyykkiä.  Kesävaatteet odottavat nyt kovaa käyttöä.  Viikonlopuksi on luvassa jopa hellettä.

Käymme huomenna katsastamassa pikkupojat.  Olen paketoinut pienet tuliaiset.  Yritämme pysyä kohtuudessa, mutta lahjat poikasille ovat ilo.  Paketeista löytyy t-paitoja ja shortseja sekä hurjan näköisiä krokotiileja, joilla on namuja sisässään.  Aikuiset saavat mangosuklaata ja Miika erikoisannoksen duriansuklaata.

 

KULLANHEHKUA

Minä olen ahkeroinut tänään työhuoneella.  Ennen matkaa jäi parikin pohjamaalattua taideteosta odottelemaan jatkokäsittelyä.  Se päivä oli tänään.  Jussi on viettänyt jo kaksi päivää mökillä laittamassa vesiä päälle.  Vanhat putket olivat haurastuneet siinä määrin, että Jussi joutui uusimaan ne.  Mökillä työt eivät lopu.

Mies toi illalla pullollisen Törley-merkkistä kuohuviiniä.  Juhlistimme sen voimalla sekä vappua että äitienpäivää.  Hyvin maistui, vaikka juhlapäivät ovat jo takana.

 

VALKOVUOKKOJEN AIKA

pe 19.5.2017

Oli mukava käydä tapaamassa Otsoa ja Visaa pitkän tauon jälkeen.  Toivottavasti näemme pian myös Samun ja Miskan.  Viimeistään mökillä.  Jussi kävi peräkärryn kanssa Helsingissä tyhjentämässä Annan työhuonetta.  Nyt täysi kuorma on matkalla mökille, jossa totta totisesti säilytystilat ovat piukassa.  Lupasin, että teemme kesän aikana reilun kaatopaikkakuorman.  No, ehkä emme kuitenkaan Anna aarteista.

 

LAURA, OTSO JA VISA TULIVAT VASTAAN

Minä matkustin paikallisjunalla Kauklahteen ja tapasin Lauran ja pojat asemalla.  Valkovuokot kukkivat valkoisina mättäinä kävelytien varrella.

 

PIKKUPOJAT SAIVAT VÄRIKKÄÄT TULIAISPAIDAT

Pikkupojat availivat innolla tuliaispaketteja, joista löytyi uusia kesävaatteita ja jännittäviä krokotiilitikkareita.  He esittelivät uusia legojaan.  Vanhan kotimme yläkerta oli kalustettu uusiksi.  Pojat nukkuvat nyt yhteisessä huoneessa ja me saimme käyttöömme keskimmäisen pikkuhuoneen, jossa on levitettävä sänky.  Viherhuoneessa chilin, paprikan ja tomaatintaimet olivat jo hyvässä kasvussa.

 

PIHAKOIVU KAADETTIIN EILEN

Pihalta oli kaadettu valtava koivu, joka oli jo vaarallisen laho.  Miika oli rakentanut kasvimaalle tukevia puulaatikoita, joissa kelpaa viljellä vihanneksia.

Pojat pomppivat ilta-auringossa tramboliinilla.  Laura ja Miika ehtivät käydä kahdestaan kaupoilla, kun lastenvahdit olivat paikalla.  Nukkumaanmeno venähti, mutta se ei näin kevätaikaan haitannut.  Olimme kaikki aamulla virkeinä puurolla.  Minä ja Jussi starttasimme peräkärrykuorman kanssa Hämeenlinnaan.  Pojat vilkuttivat ja lupasivat tulla viikon kuluttua mökille.  Mukavaa.

 

TOIN VALKOVUOKKOJA KOTIINKIN

 

la 20.5.2017

Jussilla oli eilen Tärkeä Meno.  Hänellä oli jokavuotinen tapaaminen Viherlaakson Lagunassa entisten Espoon sähköläisten kanssa.  Minun panokseni tapahtumaan oli, että pesin ja silitin miehen vaaleat kesähousut ja Kuala Lumpurista ostetun heleänsinisen paidan.

 

TUOREITA TEMPERAMAALAUKSIA

Sen jälkeen vetäydyin helteestä huolimatta työhuoneelle.  Minulla oli vähän paineita, sillä ystäväni Mari houkutteli osallistumaan Helsingin Artika-gallerian ryhmänäyttelyyn ”Työhuoneen helmiä”.  Nyt niitä helmiä pitäisi löytyä, sillä viimeinen ilmoittautumispäivä kuvien kera on tänään.

Illalla selasin tv-kanavia enkä löytänyt mitään mieleistä katseltavaa.  Harmittelin, kun uusintana esitettävä ”Tahdon asia” jäi matkan vuoksi kesken.  Kunnes keksin tarkistaa YLE Areenasta.  Sieltähän kaikki näkemättömät jaksot löytyivät.  Kiitos Miikan, sain tabletin avulla jaksot näkymään tv:stä.  Kyllä tämä nykytekniikka on ihmeellistä!

Päivä on ollut aurinkoinen ja lämmin.  Olen tehnyt kävelylenkin ja hämmästellyt, että yhtäkkiä parvekkeella on liian kuuma.  Tähän asti se on ollut meidän kylmätila.

 

LINNANNEITO

Kävin iltapäivällä jo toisen kerran tänään työhuoneella.  Nyt grafiikkahommissa.  Meillä paperihuonelaisilla on tiedossa heinäkuussa ryhmänäyttely Seinäjoella.  Se kannustaa tekemään uusia vedoksia.  Tämänpäiväinen oli kollaasikokeilu grafiikanvedoksista, koristepapereista ja printatuista ikkunoista ja ruutulattiasta.  Kokosin koko homman vedostamalla prässin läpi kultahippupaperia kollaasimateriaalian yli.  Lopputulos oli kiinnostava.  Minulla on ensi viikolla hyvää aikaa jatkaa harjoituksia, sillä päivystän galleriassa tiistai- ja keskiviikkopäivät.  Ilkalla on silloin hyvin ansaittu kesäloma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.