mökkikesä 2017 alkoi toukokuussa

VANAJAVESI

pe 26.5.2017

Minä olen kesäihminen.  Virkystyn heti, kun päivät pitenevät ja kevään vihreys puhkeaa.  Jaksan unelmoida talven aikana mökkikeinusta ja pulahduksesta kesäkylmään Vanajaveteen.  Kun pääsimme Jussin kanssa eläkkeelle, suunnittelin, että vietämme talvikuukaudet etelän auringossa ja kesäkuukaudet mökillä.  Näin kävikin, ainakin osittain.  Olemme viettäneet kuukauden lomia Aasiassa parikin kertaa vuodessa.  Välimeri kutsuu aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä.  Poikaset Otso, Visa, Samu ja Miska pitävät meidät kuitenkin ruodussa.  Emme edes kuvittele vuokraavamme asuntoa vaikkapa Espanjasta talveksi.  Skype-yhteys toki toimii, mutta pojat kasvavat niin vikkelään, että sitä iloa pitää olla seuraamassa kotisuomessa.

Nyt uusi mökkikesä on alkamassa.  Odottelemme Miikan perhettä viikonloppuvieraiksi.  Mökki on siivottu, mutta pihapiirissä riittää puuhastelua.  Jussi osti pojille pienet haravat.  Lasten kottikärryt oli myyty loppuun.  Kysyntää on siis muillakin kuin meillä.  Odottelen myös Annaa ja pikkupoikia mökille täysihoitoon.  Päiväkoti on kiinni heinäkuussa.  Anna lupasi tulla kolmeksi viikoksi!

 

KESÄHERKKUJA PARHAIMMILLAAN – KUVA VIIME KESÄN SYNTYMÄPÄIVILTÄ

Toivottavasti saamme auringonpaistetta, mansikoita ja herneitä.

 

ma 29.5.2017

Viikonloppuna mökillä oli tohinaa.  Miikan perhe saapui perjantai-iltana.  Me ehdimme sitä ennen laittaa mökin lämpimäksi ja valmistella iltapalaa.

 

MALJAT KESÄLLE

Ehdimme jopa istahtamaan rantakeinulle haaveilemaan kesän iloista.

 

KALAMIEHET

Otso ilmoitti heti lauantaiaamuna haluavansa laiturille onkimaan.  Oli vain yksi mutta.  Jäät rikkoivat talvella laiturin kiinnikkeet.  Miika ja Jussi joutuivat ottamaan kiviporan käyttöön, ennen kuin uudet ankkuripultit toimivat.   Hetken kuluttua kuului riemunkiljahdus, kun ensimmäinen särki tarrasi pojan onkeen.  Se päästettiin takaisin järveen.

 

OTSO ONKI MAKOISIA AHVENIA

Mutta sunnuntaina paistinpannulla komeili kaksi maukasta ahventa.  Kiitos kalamiehet!

 

GRILLIMESTARIT

 

MAISSIA, PARSAA JA NOKKOSKASTIKETTA

 

GRILLIKASVIKSIA

Lauantai oli pilvinen ja kolea.  Söimme sisällä ja istuimme illalla saunapuhtaina takan äärellä.

 

AAMU-AURINGOSSA RANTAKEINULLA

Sunnuntaina aurinko hellitteli.  Vähensimme päivän mittaan vaatteita.  Keinulla oli jopa niin lämmintä, että pojat tarkenivat t-paidoissa.

 

ULKORUOKAILU ON ILO

Nautimme tämän kesän ensimmäisen kalakeittolounaan ulkopöydän äärellä.  Toivottavasti tällaisia päiviä tulee paljon lisää.

 

SAIN TULIAISIKSI KORISTEOMENAPUUN OKSAN

Kotiinlähtöhetkellä Otsolle tuli surku.  Hän olisi halunnut jäädä mökille.  Kerhokausi ei kuitenkaan ole vielä loppu.  Molemmilla pojilla on alkuviikolla kevätjuhlat.

 

ti 30.5.2017

Teimme eilen aamulla reippaan lenkin.  Tuuli puhalsi kylmästi ja aallot vyöryivät rantaan vaahtopäisinä.

 

RUSKEENKÄRJESSÄ TUULI REIPPAASTI

Karkasimme päivällä huolto- ja kauppareissulle Hämeenlinnaan.  Kun palasimme, mökkikeinulle paistoi aurinko.  Minä nautin.

 

KEVÄÄN VÄREJÄ

Vaikka saimme Malesianmatkallamme rutkasti auringonpaistetta, Suomen kesää ei voita mikään.  Jussi lämmitti illalla saunan ja herkistelimme rantakeinulla auringonlaskuun asti.  Lisää tällaisia päiviä, kiitos:)

Päivä oli pilvipoutainen ja kolea.  Se ei ulkohommia haitannut.  Aamulenkin jälkeen oli hyvä puuhastella pihamaalla.  Minä haravoin ja Jussi korjaili vuotavia rännejä.

 

MUSTAHERUKANLEHTITEETÄ – PANNU JA PÖYTÄLIINA OVAT MALESIANTULIAISIA

Tänään ei ollut asiaa rantakeinulle.  Sitä aina ihmettelee, miten on tarjennut istua yömyöhään vähissä vaatteissa ulkosalla.  Odottelen oikein kovasti Down by the Laituri -kelejä.  Se tarkoittaa, että kannan ylämökiltä korilla herkkuiltapalaa ja kaivovesikylmässä syylerissä odottelee pullollinen valkoviiniä tai kuoharia.  Kuohuviiniä meillä oli eilenkin, mutta herkkukori puuttui.  Onneksi kesä on vielä nuori.

Sade alkoi illalla ja jatkui koko yön.  Aamulla maa oli märkä ja mittarissa +8 astetta.  Onko tämä nyt kivaa.

 

SATEEN JÄLKEEN OLI HYVÄ POLTTAA RISUJA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.