satoi tai paistoi

HATTULA-PÄIVILLÄ

ma 12.6.2017

Olen odottanut, koska saan kaikki neljä pikkupoikaa mökille.  Mieluiten niin, että he voivat juoksennella lähes nakuina auringonpaisteessa.

 

HIEKKAHOMMIA

Viikonloppuna tämä toive toteutui.  Hiekka pöllysi hiekkalaatikossa ja vesileikit kastelivat joka pojan.  Pallo vieri alas rinnettä ja pomppi kukkapenkeissä.

 

LEIKKIPUISTOSSA

Laura, Otso ja Visa tulivat oikeasti kesälomalle.  Miika on luvannut ajella ahkerasti Espoon ja Hattulan välillä.  Hänen kesälomaansa on vielä aikaa.  Anna, Samu ja Miska tulivat pikakäynnille, mutta viihtyivätkin sitten pitempään.

Nyt sataa, mutta pikkupojat ovat menossa mitään pelkäämättä ulkoleikkeihin.  Hyvä niin, sillä kesäpäivät sisällä pienessä mökissä eivät kuulosta lomalta.

PILLIMEHUT MAISTUIVAT SATEESSA

ti 13.6.2017

Koko eilisen päivän satoi.  Koko yön satoi.  Nyt aamullakin sataa.  Taidamme lähteä sisäleikkipuistoon.

PALLOMERIRIEMUJA

Pikkupojat lähtivät innolla Keksikadun puuhamaahan. Minä lähdin innolla grafiikanpajalle, sillä meillä oli ensimmäinen oppitunti fotoetsauksen saloihin.

 

ENSIMMÄINEN FOTOETSAUSKUVANI ON KÄSITELTY PHOTOSHOPILLA

Muokkasimme Petran ja Tiina-Katriinan opastuksella omia valokuvia siirrettäviksi offsetpellille tai kuparilaatoille.  Viikon kuluttua jatkamme.

 

KIELOT OVAT JO KUKASSA

Miika ajeli illalla työpäivän päätteeksi mökille.  Minä sain kyydin kaupungista maalle.   Jussi oli lämmittänyt saunan kuumaksi.  Kyllä kelpasi.

 

ke 14.6.2017

Kahden päivän sateen jälkeen nautimme täysillä auringonpaisteesta.

 

SATEEN JÄLKEEN

 

PILLIMEHURETKELLÄ

Poikaset ilmoittivat olevansa kesälomalla.  Mukava, että kaikki viihtyvät mökillä.  Minä yritän kokata lapsille mieluista ruokaa.  Olemme syöneet kalakeittoa ja maisseja ja kalkkunamakkaroita.  Ja jäätelöä, nektariineja ja vesimelonia.  Aamuisin ja iltaisin puuro ja hilloleivät maistuvat.

 

KESÄHERKKUJA – FISH AND CHIPS

 

KESÄRUOKAILUA

Tänään yllätin koko porukan taiteilemalla veneperunoita.  Jussi paistoi tuoretta turskaa.  Sellaista löytyi K-kaupan kalatiskiltä, ei Vanajavedestä.

 

to 15.6.2017

Aurinko helli meitä koko päivän.  Mökkipiha lämpenee vasta puolen päivän jälkeen.  Siksipä olemme tehneet joka aamu puuron jälkeen pillimehuretken metsätielle.  Pojat ovat seuranneet muurahaisten touhuja ja keräilleet keppejä.

 

METSÄRETKELLÄ

 

PILLIMEHUT NAUTITTIIN HIEKKAKUOPALLA

 

OTSO JA SAMU ONKIVAT AHVENIA

Päiväruoka valmistui muurikalla.  Poikien kalat olivat herkullisia.  Saimme niiden lisäksi lohifileita, grilliperunoita ja kasviksia kermaviilikastikkeen kera.

Iltapäivällä pihalla oli paahde.  Jussi täytti kahluualtaan.  Siitä riitti riemua iltaan asti.

KESÄRIEMUJA

Nyt odotamme että järvivesi lämpenee uimakelpoiseksi.  Pihapiirissä pyörii poikasten iloksi kolme rohkeaa oravanpentua.  Niissä riittää ihmettelemässä.  Niin ja järvellä uiskentelee silkkiuikkuemo yhdentoista poikasen kanssa.

 

pe 16.6.2017

Perjantaipäiväkin oli lämmin, mutta pilvinen.  Aamupäivän kohokohta oli leipomishetki.  Sekoitin apupoikien innokkaalla avustuksella muffinitaikinan.

 

HERKKUHETKI

Pojat rapsivat taikinakulhon putipuhtaaksi.

PUOLUKKAMUFFINEITA

Jussi ajeli Tapanilassa valmomassa Annan talon työmaata.  Talo on nyt maalattu.  Vuorossa on ikkunoiden kittaus ja maalaus, rännien laitto ja ympäristön siivous.  Puuilosta löytyi tehokas raivaussaha 99 euron tarjoushintaan.

Iltapäivällä mies palasi ja otti puolet joukkueesta kyytiin.  Otson ja Visan turvaistuimet on siirretty papan autoon.  Samu ja Miska istuivat Annan autossa.  Ajelimme jonossa Hämeenlinnaan taiteilijaseuran kesäjuhliin.

 

HÄMEENLINNAN TAITEILIJASEURAN KESÄJUHLISSA

Aseman viereisen valkoisen puutalon pihalle oli katettu nyyttikestipöytä booleineen.  Lapsille laitettiin muhkean kokoinen tramboliini.

 

NYYTTIKESTITARJOILU MAISTUI

Kesäjuhlat ovat mukavia.  Meidän joukkueemme kiittää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.