kaupunkiviikko elokuussa

KURJENKELLO

ma 7.8.2017

Palasimme illalla Villa Janen sateisista puutarhajuhlista kaupunkikotiin.  Jussilla oli aamulla anivarhain parturi.  Terhi Aulangontien Hiuslinjasta on luottohenkilömme.  Mukava ja taitava marttasisko.  Minäkin käyn Terhillä, samoin Anna, Samu ja Miska.  Jussi jatkoi matkaa mökille ja sieltä illaksi taas kerran Tapanilaan valvomaan korjausprojektia.  Se on onneksi jo loppusuoralla.  Talo on maalattu, Anna käsittele ikkunoita ja kirvesmiehet laittavat alapohjan uusiksi.  Sen jälkeen välittäjä ottaa talonmyynnin urakakseen.  En ole saanut pyynnöistä huolimatta yhtään tuoretta kuvaa.

 

Galleria Paperihuoneella on vilkas elokuu.  Israelilaisten taiteilijoiden näyttely kesti vain viikon.  Nyt on vuorossa japanilaishenkinen näyttely, joka on avoinna seuraavat kolme viikkoa.  Tänään on ripustus ja huomenna avajaiset.  Tässä syy, miksi vietän kaupunkipäiviä.  Meillä on ollut tänä vuonna toinen toistaan mielenkiintoisempia näyttelyjä.  Ja kaikki aivan erilaisia.  Suosittelen poikkeamista!

Miikan loma jatkuu vielä kaksi viikkoa.  Sain ilokseni kaksi kuvaviestiä Tallinnan retkeltä:

WP_20170807_12_06_53_Pro – kopio

KOHTA MAISSA

”Aurinko näyttää pilkottavan etelänaapurissa 😊 Ainakin merimuseo on suunnitelmissa.”  

Iltapäivällä sähköpostiin tuli toinen kuva:

tervitusi-lennusadamast

HOI-HOI

”Your friend Miika have been visiting Seaplane Harbour and is sending you a photo of themselves from the parade!
„Attention! Captain, may I report, that there is a seaful excitement awaiting in the Seaplane Harbour!“

Jussi soitteli työmaalta.  ”Täällä sitä ollaan lapsenvahteina, eikä kirvesmiehiä ole näkynyt”.  Anna oli kuvataideoppilaidensa kanssa illalla Linnanmäellä ja lastenvahti oli sovittu.  Häntä vaan ei kuulunut.  Onneksi meillä on Jussi-pappa.  Kuulin myöhemmin, että pojilla oli ollut kivaa ja pappa oli pärjännyt hienosti.

 

ti 8.8.2017

Lähetin aamulla onnittelut Arja E:lle, joka viettää kuusikymppisiä perheen hyvässä seurassa Ahvenanmaalla.  Me pääsemme mukaan juhlatunnelmiin syyskuussa, kun teemme taas kerran yhteisen lomamatkan Kreikkaan.

Sain ilahduttavan tekstiviestin Elisalta.  ”Hei, Elisan kotisivut on nyt palautettu ja käytössä tämän päivän aikana.  Tunnukset ovat edelleen samat”.  Siis mitkä tunnukset?  Tarvittiin soitto omagurulle (ystävällinen nuorimies) ja Jussin pankkitunnukset, ennen kuin Oma Elisa avautui.

 

Ja kas, siellä ne kadonneet sivut piileskelivät.  Ensimmäiset päivitykset olivat vuodelta 2002, joten kyseessä on varsinainen historiadokumentti.  Lopetin viime keväänä kolumbus -sähköpostin, koska sinne kertyi vain roskapostia.  Yksi viruskin ehti tarttua.  Siinä yhteydessä ei ollut mitään tietoa, että menetän myös vanhat kotisivut.  Soittelin kalliita puheluita ja asiaa selviteltiin – onneksi myönteisesti.

Nyt olen ottanut varmuuden vuoksi talteen tärkeimmät tiedot, kuten äidin ja isän sukuhistorian.  En todellakaan olisi ruvennut etsimään tietoja uudemman kerran.  Miika kotiutuu illalla Tallinnasta ja lupasi siirtää ftp:llä koko paketin talteen.

 

to 10.8.2017

Siirto ftp:llä ei onnistunut.  Nyt siirtelen käsin sellaisia juttuja, joista arvelen olevan iloa ainakin perheelle.  Olen saanut paljon iloa tietotekniikasta kun se toimii.  Olen saanut myös pettymyksiä silloin kun juttuja on kadonnut bittiavaruuteen (esim. vuodatus.fi hävitti ilmaisblogista kahden vuoden kuvat) tai kun laitteet eivät pelitä.  Onneksi perheessä on tukihenkilöitä.

 

POUTAPÄIVÄ

Eilinen lämmin päivä vierähti kaupungin riennoissa.  Teimme Jussin kanssa pitkän kävelylenkin Vanajaveden rantapoluilla.  Tänään yllätimme itsemme käymällä torilla ihastelemassa syyskukkia ja syömässä tuoreita herneenpalkoja.

 

Eilen oli myös perinnepäivä.  Vihdin kesäteatteri esitti Suomen 100-vuotisjuhlanäytelmän ”Olen suomalainen”.  Käsikirjoittaja ja ohjaaja Markku Hyvönen oli nähnyt suomalaisuuden perin synkkänä.

 

VIRKISTYSTÄ

Emme olleet tarinasta kovinkaan innostuneita, mutta onneksi tutut näyttelijät olivat mainioita.

 

pe 11.8.2017

Auringonpaistetta kaupungissa.  Hmm mukavaahan se, mutta olisin kyllä mieluummin mökillä.

 

TERVEISIÄ HÄMEENLINNAN TORILTA

Eilen illalla meillä paperihuonelaisilla on tulevan toiminnan suunnittelukokous.  Toiminta jatkuu toistaiseksi.  Käynnistämme syksyllä näyttelyhaun ensi kevääksi ja kesäksi.  Sen pitemmälle emme uskalla sitoutua, sillä päivystys pitää saada pelittämään.

Toinen tärkeä aihe oli toimintasuunnitelma Hämeen keskiaikamarkkinoille, jotka alkavat vajaan viikon kuluttua.  Meidän vahvuutemme on 11 henkeä.  Torikojullemme tulee myyntiin taidegrafiikkaa ja taidepostikortteja sekä keskiaikahenkisiä paperinukkeja.  Järjestämme työnäytöksiä ja paikalla on myös tuttuun tapaan tarot-ennustaja Mama Maddealena.  Toivottavasti säät suosivat.

 

IMMON PYYDYSTÄMIÄ RAPUJA

Terttu ja Immo kutsuivat meidät Tuusulan taiteiden yöhön.  Aloitimme komeasti rapujuhlilla.  Immo oli saanut Päijänteestä komeita vonkaleita.

 

TERVANPOLTTOA

Kierroksemme taiteiden yössä alkoi Tuusulan kirkolta.  Tutustuimme tervanpolttoon ja kiertelimme katsomassa muutakin kansanperinnettä.

 

TANSSITEOS TUUSULANJÄRVEN RANNALLA

Gustavelundissa pääsimme Sibeliuksen tunnelmiin.  Näimme tanssiteoksen ”Kuiskaa aikamme kuulen” Tuusulanjärven rannalla.

Iltayhdeksältä maistui taas ruoka.  Saimme pitkään haudutettua rosvopaistia ja muurikkalettuja.  Illan päätteeksi kävimme kuuntelemassa kirkkokonsertin ”Soivat Pillit”.  Siinä oli tunnelmaa, kun urut ja trumpetti kaikuivat komeasti.

 

AAMUPALALLA TERTUN JA IMMON LUONA

B&B -majoitus toimi taas kerran mainosti.  Uni maittoi, samoin aamupala.  Kiitokset isäntäväelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.