sadetta ja pilvipoutaa hämeen keskiaikafestivaaleilla

LEENA LINNANNEITO

to-su 17-20.8.2017

Hämeen keskiaikafestivaalit olivat tänä kesänä pidemmät kuin koskaan.  Torstaina oli ilmainen päivä, perjantaina kahden euron päivä ja viikonloppu maksullinen.  Meillä Paperihuone ry:n jäsenillä oli torikoju keskeisellä paikalla lähellä Hämeen linnaa.  Vallihaudalla käyskenteli kotoisasti lammaskatras.

Koko torstaipäivä oli pilvessä ja sateentihkuinen.  Levitimme torikojumme päälle suuren pressun ja peittelimme myytävänä olevia vedoksia läpinäkyvällä muovilla.   Meitä päivystäjiä oli parhaimmillaan viisi.  Istuimme tiiviisti sadekatoksen alla.  Festivaalivieraat kävelivät alueella sateenvarjojen kera eikä kauppa juurikaan käynyt.

LISSU KAIVERRUSHOMMISSA

Onneksi perjantai oli pilvipoutainen.  Lissu ja minä päivystimme kahdestaan pitkälle iltapäivään.

 

PETRA LITOGRAFIAHOMMISSA

Petra liittyi seuraan ja rupesi tarmokkaasti hiomaan litografiakiviä kävijöiden iloksi.  Lissu kaiversi linoleumia ja minä annoin lähes kaksikymmentä tarot-ennustusta.  Kaikki hyviä.  Sain myönteistä palautetta.  Monelle kävijälle ennustus oli ensimmäinen laatuaan eivätkä he pettyneet.

 

ANNA JA PIKKUPOJAT FESTIVAALITUNNELMISSA

Anna, Samu ja Miska ennättivät poiketa markkina-alueella vähän ennen perjantain sulkemisaikaa.  Tuttu leikkipaikka kiinnosti poikia enemmän kuin markkinahumu.

Lauantaina linnanpuistossa puhalsi ärhäkkä puuskainen tuuli.  Saimme vahvistusta joukkoomme, kun Lissun Vilppu-poika soitti kävijöiden iloksi jouhikkoa.

 

VILPUN JOUHIKKO HERÄTTI KIINNOSTUSTA

Tiina-Katriina pääsi irrottautumaan galleriapäivystyksestä.  Hän toi työnäytöksiämme varten pienen pöytäprässin.

 

TIINA-KATRIINA VALMIINA TYÖNÄYTÖKSIIN

Nyt pystyimme esittelemään litografiakivien ja puupiirroslaattojen lisäksi myös monotypioiden vedostusta.  Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä iltapäivällä taivas repesi ja vettä tuli taivaan täydeltä.

 

KÄVIN KATSOMASSA HEVOSTURNAJAISIA JUURI ENNEN KAATOSADETTA

 

MARKKINATUNNELMAA VESISATEESSA

Meidän pressukatoksemme paukkui sateessa ja tuulessa.  Saimme vesiryöppyjä niskaamme milloin mistäkin kulmasta.  Tiina-Katriina, Pirjo ja minä sinnittelimme katoksessa ja yritimme suojata paperitavaramme parhaamme mukaan.  Festivaalivieraat pakenivat linnan sekä olut- ja ruokatelttojen suojiin.

 

PANU TAITUROI PALLOILLA JA OONA SOITTI VIULUA SATEEN JÄLKEEN

Parin tunnin värjöttelyn jälkeen pahin saderintama meni ohi ja yritimme pelastaa mitä pelastettavissa oli.  Tarot-ennustajalle sadepäivä oli huonoin mahdollinen, vaikka katoksen alla istuinkin.  Ennustuksia kertyi pitkän päivän aikana vain vaivaiset kuusi kappaletta.  Hyviä nekin sadesäästä huolimatta.  Toivottavasti sunnuntaipäivänä paistaa iloinen aurinko!

 

VALTASIMME SUNNUNTAIPÄIVÄKSI VAPAANA OLLEEN NAAPURIKOJUNKIN

 

PAPERIHUONEEN LÄÄNITYS

Sunnuntai oli todellakin aurinkoinen, mutta puuskainen tuuli lennätteli paperinukkeja ja tarot-kortteja.

 

SUNNUNTAIPÄIVYSTÄJÄT MARJALEENA, MONICA JA TIINA-KATRIINA

 

MAMA MADDALENALLA OLI VILKAS TAROT-PÄIVÄ

Mama Maddalenalla oli toistakymmentä asiakasta.  Päivä vierähti mukavasti, kun juttuseuraa riitti.  Myös työnäytöksemme kiinnostivat.

 

BAMBI-LAMMAS KÄVI TERVEHTIMÄSSÄ

Kävijöitä festivaaleilla oli yllättävän vähän.  Annoimme järjestäjille palautetta, että neljän päivän tapahtuma on liian pitkä ja viikonlopun ranneet ovat liian kalliit.  Päivälipun hinta aikuisilta oli 25 euroa ja lapsilta 15.

 

Nyt keskiaikafestivaalit ovat tältä kesältä onnellisesti ohi.  Mama Maddalena jatkaa hyvien ennustusten parissa Hämeenlinnan taiteiden yönä perjantaina 25.8.2017 Galleria Paperihuoneella.  Tapaamisiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.