mökkikesä jatkuu

ANNAN JA MISKAN SELFIE

su 13.8.2017

Mökillä oli touhua, kun ennätimme sinne lauantaina iltapäivällä Tuusulan taiteiden yön jälkeen.  Anna ja pikkupojat olivat saapuneet jo edellisenä iltana viikonlopun viettoon.

 

ANNA KOKOSI MÖKILLE UUDEN TYÖPÖYDÄN

Radion säätiedotus varoitteli, että illaksi on luvassa kunnon ukkosmyrsky.  Kyllä mökillä satoi ja vähän jyrähtelikin, mutta ilta oli seesteinen.  Kävimme saunassa auringonlaskun aikaan.

Sunnuntaina satoi useaan otteeseen.  Piha oli jatkuvasti märkä, samoin pikkupojat.

 

GRILLIMESTARI JA HÄNEN APULAISENSA

Iltapäivällä oli poutaa.  Jussi pääsi ulos grillaamaan.  Meillä on vielä iltaherkkuja tiedossa ennen kuin Annan joukkue lähtee kotimatkalle.  Pannukakku tuoksuu lupaavasti uunissa.

 

ti 15.8.2017

Vietimme Marjanpäivän Liisa K:n kanssa marjassa.  Vadelmat ovat kypsyneet, samoin mustikat.  Pääsimme lähikosketukseen myös hirvikärpästen kanssa.  Ei kiva.

Liisa tuli eilen.  Jussi lähti Annan työmaalle.  Maanantain marjastus jäi lyhyeksi, sillä sadekuuro sai meidät palaamaan pikapikaa lähimetsästä.  Pelasimme sitten korttia.

 

OLIKOHAN MUSTIKKAÄMPÄRI YLIMITOITETTU

Tänään tiistaina onnisti paremmin.  Ajoimme autolla Suontaan kartanon maille tuttuun vadelmapensaikkoon.  Aurinko helli pitkästä aikaa ja marjojakin löytyi.  Iltapäivällä jatkoimme hyvin alkanutta canastapeliä.  Olemme hyvä joukkue, sillä minä voitin eilen ja Liisa tänään.  Tästä on hyvä jatkaa.

Jussi kotiutui illalla.  Olimme keskiviikkona niin pirteitä, että kiersimme ensimmäistä kertaa tänä kesänä suolenkin.  Otimme toivorikkaina sienipussit mukaan, mutta saalis jäi kovasti vähäiseksi.  Missä ovat kaikki tatit?  Löysimme yhden.

PELLOT NÄYTTIVÄT SATEEN JÄLKEEN TÄLLAISILTA

Suontaan viljapellot olivat surullisen näköisiä runsaiden sateiden jälkeen.  Kahden tunnin tunnin lenkin jälkeen tunsi itsensä hyväksi ihmiseksi.

 

MÖKKIATERIA MAISTUI ULKOSALLA

Kokkasin meille kukkakaaligratiinia kantarellikastikkeen kera sekä paistinperunoita.  Kesäruoka maistuu aina hyvältä, varsinkin kun tarkeni syödä ulkona.  Illan edellä keräsimme tavarat ja siirryimme kaupunkikotiin valmistelemaan keskiaikamarkkinoita.  Tai nythän nimi on festivaali.  Säätiedotus lupaa vaihtelee keliä.  Minä toivon poutaa, mutta sää on mitä on.

 

to 17.8.2017

Tänään on jännittävä päivä.  Hämeen keskiaikafestivaalit alkavat.  Mama Maddalena on valmis neljän päivän haasteeseen.  Lähdemme Jussin kanssa rakentamaan torikojuamme aivan kohta.  Taivas on sankassa pilvessä ja sadekuuroja on luvassa.  Viritämme viime vuotiseen tapaan sadekatoksen minun ennustuspöydälleni.  Tarot-kortit eivät saa kastua.  Ei myöskään asiakkaat ennustajaeukosta puhumattakaan.  Raportoin viikonlopun aikana keskiaikatunnelmista.

 

LÄHTÖTUNNELMISSA

Tänään on ilmainen päivä.  Portit avautuvat kello 14 ja linnanpuistoon on vapaa pääsy iltakahdeksaan asti.  Huomenna on kahden euron päivä kello 10-18.  Viikonloppu on maksullinen.  Rahojen vastineeksi näkee markkinahumun lisäksi komeita esityksiä.  Paperihuone ry:n torikoju löytyy Pyhän Cecilian alueelta C15.  Kaikki tutut – tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.