jo toisen kerran vapaaehtoistyöntekijänä ruokapalkalla

CARBORUNDUM SYNTYMÄSSÄ

ma 29.8.2017
lounaaksi perunamuhennosta muna-purjokastikkeella, ruusunmarjakiisseli ja omenarahka

”Sinulla kävi hyvä tuuri, sillä Hoiviassa on tällä viikolla ruokalistalla monta kala- ja kasvispäivää”, ystäväni Raija, vakituinen vapaaehtoistyöläinen, hehkutti.  Minulla on taas meneillään kaupunkiviikko.  Vietin viime keväänä antoisan taideviikon Palvelukeskus Hoiviassa Turuntiellä.  Silloin teemana oli kollaasit.  Askartelimme päivätoiminta-asiakkaiden kanssa monta hienoa työtä.  Nyt syksyn taideviikon teemana on grafiikka, teemme carborundumia.  Yhden päivän vankalla kokemuksella voin vakuuttaa, että ikäihmiset osaavat tehdä ihan mitä vain.

Näytimme ohjaajien kanssa esimerkkejä tästä yksinkertaisesta grafiikan menetelmästä.  Carborundumissahan on ideana se, että offsetpellin päälle kiinnitetään liimalla ja gessolla sekä carborundumhiekalla erilaisia pintoja.  Niitä voi muotoilla siveltimellä tai vaikkapa lastalla.  Sahanpurun, pitsin tai verkon käyttö tuo uutta ulottuvuutta.

 

MAANANTAIRYHMÄN TYÖT VALMISTUIVAT VIKKELÄSTI

Aiheet olivat luonnonläheisiä ja ne liittyivät runonkuvitukseen.  Vedostamme ohjaajien kanssa grafiikanpajallemme valmiit työt kunhan ne ensin kuivuvat.  Asiakkaat ilahtuivat, kun kuulivat saavansa kukin oman kappaleen.  Huomenna jatkamme.  Tästä on tulossa jännittävä viikko.

 

ti 29.8.2017
lounaaksi borssikeittoa ja pannaria

Tiistairyhmässä oli yhdeksän asiakasta.  He saivat aamupäivän aikana valmiiksi yhden isokokoisen ryhmätyön ja neljä ikkunanäkymää.

SUURIKOKOINEN PELLINPALA OLI KIINNITETTY VAHAKANKAASEEN TYÖSKENTELYN AJAKSI

 

RUUTU-IKKUNA

Minä jouduin aivan kylmiltäni piirtelemään offsetpellille luonnoksia.  Niiden avulla oli helpompi aloittaa työskentely.  Näiden lisäksi syntyi vielä pieniä kokeilutöitä.  Olimme siis hyvin tuottoisia.  Jo nyt jännittää, miten hienoja näistä tuleekaan, kunhan pääsemme vedostusvaiheeseen!

 

MINUN PEKKU-KOIRANI

 

ke 30.8.2017
lounaaksi perunamuhennosta ja sinappisilakoita

Keskiviikkona asiakkaita oli vain kuusi.  He tarttuivat ennakkoluulottomasti tehtäviin ja suoriutuivat niistä ennätysvauhdilla.

 

KESKIVIIKKORYHMÄN TAIDETEOKSET

Jokainen ryhmä ehti tehdä kaksi valmista kuvaa.  Minulla on ensi tiistaina aikamoinen urakka vedostaa kaikki taideteokset.  Saan toki seuraa.  Raija ja Vuokko tulevat grafiikanpajallemme apujoukoiksi.

 

URAKAN JÄLKEEN RYHMÄ KAJAUTTI AJANKOHTAAN SOPIVAN SYYSLAULUN

 

to 31.8.2017
sadepäivä

lounaaksi broilerikiusausta

Torstairyhmässä oli kahdeksan päivätoiminnan asiakasta.  Piirtelin aamulla heitä varten kaloja, lokin, saapikkaat, verkonlaskijan sekä kalliosaarimaiseman.

KALAVERKKO

Kalaparvesta tuli hauska akvaario.  Vedimme kalojen ylle pitsiverkon.  ”Olisin jäänyt paljosta paitsi, jos olisin jäänyt aamulla kotiin”, Satu totesi maisemalaattansa takaa.  Olen ollut iloinen palautteesta.  Työskentely on mukavaa, kun kaikki viihtyvät ja valmista tulee.

 

TORSTAIPÄIVÄN ANTIA

Hehkutimme tänään kuumaisemilla.  Lupasin päällystää elokuun kuutamot lehtikullalla vedostusvaiheessa.  Saamme ne hohtamaan tulevassa taidenäyttelyssä.

 

pe 1.9.2017
lounaaksi lohikastike ja perunamuhennosta

Viikon viimeisessä ryhmässä oli kuusi päivätoimintasiakasta.  Carborundum-laattojakin valmistui kuusi.  Jokainen sai tehdä oman taideteoksen.  Ja vielä bonuksena pieniä joulukortteja, jotka vedostamme aikanaan.

 

VIIKON VIIMEISET TAIDETEOKSET

Päivä sujui rentouttavasti.  Samoin koko viikko.  Olin iloinen, että selvisimme kunnialla näinkin vaativasta haasteesta.  Laattojen tekeminen oli helppoa, sillä valmiit piirrokset auttoivat alkuun.  Raija keksi, että voisimme tehdä prosessista myös portfolion.  Minusta se oli mainio ajatus.  Päivitän kuvia vedoksista, sitten kun olemme niin pitkällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.