päivänvarjoja ja käsintehtyä paperia

IMG_9195

PÄIVÄNVARJOJA

to 16.11.2017

  • aurinkoa altaalla
  • tuk-tukilla Po Sang factoryyn
  • tuliaisostoksina paperiarkkeja ja kettupäivänvarjo
  • currylounaalla Aron Raissa

Chiang Main ympäristöstä löytyy käsityöläiskyliä. Tarjolla on hopeaa, puukaiverrusta, lakkatöitä, tekstiilejä, mitä vain. Minua kiinnosti käsintehdyt paperit. Olen tuonut näitä ihanuuksia lähes joka matkalta. Käytän niitä grafiikan vedostuksessa ja tietysti kortti- ja kollaasiaskartelussa. Po Sangin factoryssa valmistettiin paperin lisäksi myös taidokkaita päivänvarjoja.

IMG_9194

TUK-TUK KYYTI MAKSOI 300 BAHTIA (7,5 EUROA)

Kiertelimme alueella tunnin verran.  Sen jälkeen minä ryhdyin käsityömyymälässä tosi toimiin.

 

IMG_9201

NÄMÄ SOPISIVAT HYVIN MÖKILLE

IMG_8940

OSTIN NÄISTÄ VARJOISTA VAIN YHDEN

Olen yleensä huono shoppailija, mutta kun kohdalle sattuu paperitaivas – se on onnea.

IMG_9204

KÄSINTEHDYT PAPERIARKIT MAKSOIVAT 30-60 BAHTIA KAPPALE

Kokonaan toinen juttu on, miten saamme ostokset tuotua siististi Suomeen. Thaimaan sisäisellä lennolla on painorajoitus 20 kiloa. Jussi osti lähtiessämme matkalaukkuvaa’an, mutta tulomatkalla se näytti viisi kiloa vähemmän kuin lentokentän vaaka. Taas saamme jännittää.

paivanvarjo

LEENA PÄIVÄNVARJOJEN KERA

Päivä vierähti maaseudulla niin tarkkaan, että temppelikierros jäi tänäänkin väliin. No, viimeisen viikon asumme taas muurin sisäpuolella ja siellä temppeleitä riittää.

Tänään oli currypäivä. Thapae portin lähellä on kuuluisa curryravintola Aroon Rai. Se on vaatimaton ja edullinen paikka. Maut olivat niin tulisia, että oli pakko tilata tupla-annos riisiä

IMG_9208

TULISIA CURRYJA

Minä söin punacurryrapuja ja Jussi inkiväärillä maustettu possucurrya. Huulet polttelivat vielä kotimatkallakin. Ostimme kotiin tuliaisiksi keltaista currytahnaa. Kotikokki Leena loihtii siitä aidonmakuisia annoksia tulevien thai-iltojen iloksi!

 

pe 17.11.2017

hammaslääkärissä, juurihoito aloitettu
aurinkoa altaalla
kaupunki- ja temppelikierros
päivän tähtihetki – paperikauppa
thairuokalounas
iltatorilla

Hammasspesialisti on nuori miellyttävä mies. Hänen englantinsa oli hyvin ymmärrettävää. Hän vakuutti, että juurihoidon aloittaminen on järkevää ja hoitoa voi jatkaa Suomessa. Jussi epäili, että pitkällä lentomatkalla voi tulla paineita, mutta tohtorin mielestä ei ole ongelmia. Niinpä hoito aloitettiin ja Jussi oli puuduksissa puoli päivää.

IMG_8945

AURINKOA ALTAALLA

Teimme päiväkävelyn vain lähitienoilla. Päivän kohokohta oli, kun löysin hyvin varustetun paperikaupan. Ostin lisää ihanuuksia sekä tulevaan marttojen jouluaskarteluiltaan mm. paperikukkia, kirjanmerkkjä ja pieniä lahjakasseja.

IMG_8948

LEMPIRUOKIAMME

Temppeleitä sattui reittimme varrelle vain yksi. Meillä on nyt paha temppelivajaus, mutta eiköhän se korjaannu tulevalla viikolla.

portti

WAT PHANTHONG

Muutamme huomenna vanhan kaupungin muurien sisäpuolelle koillisnurkkaukseen hotelli Manee Houseen. Se sijaitsee aivan lähellä yhtä suurimmista temppeleistä Wat Chiang Mania. Jussin idea oli, että katselemme kaupunkia eri suunnista. Se toimii hyvin, vaihtelu virkistää. Viikossa ehtii nähdä hotellin ympäristön aika tarkkaan.

IMG_8958
VIRKISTYSTÄ

Lähdimme viimeisen illan kunniaksi kävelylle läheiselle iltatorille. Täällä on aina jännittävä katsella tarjontaa, vaikka ei nälkä olisikaan.

IMG_8962

ETELÄN HEDELMIÄ

Ja tarjolla on vaikka mitä: perinteistä riisi- ja nuudelithairuokaa, tulisia keittoja ja tulisia salaatteja, makeita hedelmiä, upeita mereneläviä sekä eksotiikkaa kuten skorpioneja ja krokotiilia.

Jussilla on ollut rankka päivä. Ensin hammaslääkärikoittelemus ja vatsakin oli löysällä. Niinpä meillä oli tavotteena löytää tonicia. Vain lääkkeeksi. Sitä ei myyty Seven Elevenissä. Poikkesimme Pantip-tavaratalon Big C:hen, joka oli hyvin varustettu ruokakauppa. Kylmähyllyssä ei ollut, mutta kas, alkoholiosastolta löytyi. Purkkeja myytiin vain kuuden pakkauksessa. Ostimme kuusi ja nautimme niistä kaksi illan virkistykseksi paikallisen ginin kanssa hotellille palattuamme. Jussi toipui silmin nähden päivän kärsimyksistä.

la 18.11.2017

Tänään meillä on muuttopäivä ja Samulla syntymäpäivä.  Soitimme heti, kun Suomessa oli aamiaisaika.  Päivänsankari kuunteli tyytyväisenä onnittelulaulua.

samulle

Tässä sähköinen onnittelumme ja terveiset pikkuveljelle!

terveiset_miskalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.