tuk-tuk kierroksella

IMG_9368

MAALAUS HOTELLIMME VASTAANOTOSSA

ma 27.11.2017

Temppelikierros historiallisen puiston ulkopuolella.

IMG_9373

HAUSKA KULKUPELI, KYYDISSÄ EMÄNTÄMME

Soitan teille tuk-tukin, niin pääsette tutustumaan kauempana oleviin temppeleihin”, mukava emäntämme tarjoutui. Taksa oli 150 bahtia (vajaa neljä euroa) tunnilta. Kuljettajamme oli nauravainen ja muisti varoittaa kuopista ”tak-tak-tak”.

IMG_9378

WAT CHEDI SI HON

IMG_9385

KÄVELEVÄ BUDDHA WAT CHETUPHONISSA

Kiersimme aluksi pieniä raunioita. Olimme noin sata vuotta sitten häämatkalla Gotlannissa. Kiersimme siellä polkupyörillä ties kuinka monta rauniokasaa. Nyt tunne alkumatkalla oli lähes samanlainen.

lena_bigbuddha

WAT SI CHUN

Kunnes pääsimme Wat Si Chuniin. Valtavankokoinen buddha oli juuri se, jota olin ihastellut postikorttikuvissa. Vaikka olemme nähneet kaikenlaisia buddhia, tämä teki vaikutuksen. Sanoinkin, että pelkästään tämä oli hyvä syy tulla Sukhothaihin.

 

jussi_chedi

WAT PHRA PHAI LUANG

IMG_9408

LEENA MITTATIKKUNA

Kierroksemme kesti kaksi tuntia ja olimme sen antiin kovasti tyytyväisiä.

IMG_9410

TUOREITA KEVÄTKÄÄRYLEITÄ

 Istahdimme kylälle virkistymään ja kävelimme sitten hotellille päiväunille.

IMG_9071

ILMASTOITU ATELJEENI

Illan edellä jatkoin maalauspuuhia verannallamme. Huomenna ajattelimme vain lepäillä ennen seuraavan päivän paluulentoa Bangkokiin.

Ti 28.11.2017

Kansallismuseossa

Lepäilimmekin aamupäivän. ”Nyt lounaalle, vien teidät autolla!” emäntämme huhuili puolen päivän aikaan.

IMG_9364

LUMPEENKUKKIA PUUTARHASSAMME

Noudatimme mielellämme kutsua ja päädyimme mukavaan pikkuravintolaan vanhaan kaupunkiin. Tarjolla oli ankkaa, joka maistui Jussille. Minä tilasin paistettuja rapuja riisiä ja chilin kera. Sain loistavan maukkaan annoksen. Lasku kahdelta oli 120 bahtia (kolme euroa).

IMG_9076

KÄVELEVÄ BUDDHA

Koska olimme sopivasti kylällä, päätimme vierailla kansallismuseossa.

IMG_9078

KOLME SISARTA

 

IMG_9080

HAMMASPEIKKO

 

kultainen_buddha

KULTAINEN BUDDHA

Näimme tiivistelmän vanhasta kulttuurista. Täälläkin oli sama ilmiö kuin museoissa yleensä. Henkilökuntaa oli enemmän kuin kävijöitä.

Päivä oli kuuma ja paluukyyti tuk-tukilla hotellille kelpasi. Jussi keitteli meille pullakahvit kotiuduttuamme.

IMG_9087

TÄSSÄ MINUN VERSIONI

Minä siirryin verannallemme maalaamaan. Museossa minua viehätti kolmen neitosen iloinen seurue. Kokeilin uutta sivellintussiani ikuistaakseni heidät. Se onnistui ainakin tunnelman puolesta.

Kävimme vielä illalla kadun toisella puolella nauttimassa pientä suolaista ynnä muita virvokkeita viimeisen Sukhothai illan kunniaksi. Olemme varanneet huomiseksi Bangkok Airwaysin lentokenttäkuljetuksen neljältä iltapäivällä. Suuntana on siis Suvarnabhumin kansainvälinen lentokenttä Bangkokissa ja yksi yö lentokenttähotelli Suphan Lake Hometelissa. Lomapäivämme ovat jo kovasti vähissä.

ke 29.11.2017

En muista koska meitä on hemmoteltu niin kuin täällä Sukhothaissa. Suunnittelemme lähtöpäivän ohjelmaksi, että pakkaamme heti aamulla, luovutamme bungalowimme, lorvimme kylällä, käymme syömässä ja lähdemme iltapäivällä. Toisin kävi.

Haluatteko tulla uima-altaalle ja tutustumaan toiseen hotelliini uudessa kaupungissa?” emäntämme kysyi aamukahvilla. Totta kai halusimme.

IMG_9097

LÄHTÖPÄIVÄN YLLÄTYS

Niinpä vietimme ylellisen päivän ylellisellä altaalla.

IMG_9095

RUEAN THAI HOTEL

Ruean Thai Hotel oli iso ja tyylikäs puurakennus. Söimme uinnin jälkeen ravintolassa herkulliset annokset thairuokaa. Jussille possua, minulle rapuja ja kasviksia.

IMG_9101

HOTELLILOUNAS

Palasimme iltapäivällä emännän kyydissä takaisin. Jussi löysi kun löysikin kadoksiss olleen matkalaukkuvaa’an. Jännitimme hetken ja tasasimme sitten painot – Jussin iso laukku sai painaa 20 kg, minun käsimatkatavarani 7 kg. Toivottavasti superpainavat reppumme ja ostoskassimme eivät aiheuta hämminkiä.

Bangkok Airwaysin auto tuli noutamaan meidät iltapäivällä. Matka lentokentälle kulki ohi vihreiden riisivainioiden.

IMG_9104

SUKHOTHAI AIRPORT

Lentokenttä oli pieni ja satumainen. En ole nähnyt yhtä kaunista kenttää kuin Koh Samuilla. Odotustila oli vain katettu terassi, jota lummelammet ja suihkulähteet ympäröivät. Lentoyhtiö tarjosi ilmaiseksi kahvia, mehua ja pieniä leivoksia. Laukkumme menivät läpi ilman kommentteja. Olin hyvin hyvin helpottunut.

Lento kesti tunti kymmenen minuuttia. Bangkokissa meillä oli pasmat selvillä. Kävelimme suoraan lyhyen matkan taksijonoon. Mittaritaksi vei meidät vajaalla 200 bahtilla (viisi euroa) majapaikkaamme Suphan Lake Hometeliin. Joimme parvekkeella jääkaapista löytyneet oluet ja teimme Finnairin lähtöselvityksen. Kone oli ylibuukattu ja tuumimme hetken, haluaisimmeko jäädä tänne Bangkokiin – korvausta vastaan tietysti – vielä vuorokaudeksi tai kahdeksi. Enempään ei ole mahdollisuutta, sillä kuukauden oleskeluaika päättyy lauantaina.

to 30.11.2017

Matkamme on lähes lopussa.  Huone on luovutettu.  Istuskelemme hotellin avoimella terassilla (täällä on wi-fi, huoneissa ei) ja suunnittelemme päivän ohjelmaa.  Enää ei ole tarjolla yllätysuinteja.  Jussi menee – ehkä – vielä parturiin ja yhdessä ajattelimme mennä öljyhierontaan. Niin ja tietysti syömään vielä viimeisen päälle thaiherkkuja.  Emme ole kyllästyneet niihin neljän viikon aikana.

Finnairin kone lähtee vasta kello 23:05 paikallista aikaa.  Meille oli yllättäen buukattu comfort-luokan paikat (enemmän jalkatilaa), joten kyllä me kotiin tulemme.  Matkan päätösraportti tulee aikanaan Suomesta.

IMG_9099

Näkemiin Thaimaa – olemme taas kerran viihtyneet paremmin kuin hyvin:)

pe 1.12.2017 kello 09:00 Suomen aikaa

Kotona ollaan!  Suomi otti meidät vastaan märkänä ja pimeänä.  Onneksi nyt marraskuu on selätetty ja jouluvalot loistavat.  Toivottavasti pian myös meillä.

Viimeinen lomapäivämme Bangkokissa sujui suunnitelmien mukaan.  Jussi sai kesäkampauksen ja molemmat saimme parhaan thaihieronnan ikinä.  Finnairin lento kesti lähes 11 tuntia, mutta uni voitti nopeasti pitkän päivän ja runsaan illallisen jälkeen.  Paunun expressbussi toi meidät turvallisesti Hämeenlinnaan.  Laukut puramme varmuuden vuoksi parvekkeella.  Aamusauna lämpenee ja keittiössä tuoksuu kahvi.  Arki voi alkaa.

KUVA SUKHOTHAIN KANSALLISMUSEOSTA

Thaimaan lomassa parasta oli lämmin ilmanala, valo ja hyvä ruoka.  Temppelikierrokset ja akvarellimaalaus toivat mukavasti lisämaustetta.  Matkan uusi elämys oli ihastuttava Sukhothai.  Toinen uusi elämys oli laaja ja hyvin toimiva e-kirjasto.  Lainaus sujui helposti ja lukeminen huonossakin valossa onnistui.  Seuraavalle matkalle en enää raahaa kirjapinoja.  Olimme myös todella tyytyväisiä, että selvisimme kutakuinkin terveinä.  Jussin särkevä hammaskin saatiin kuriin.  Minne suuntaamme seuraavaksi – siis joskus keväällä, se jännittää jo mukavasti.

MATKAREITTI BANGKOK – CHIANG MAI – SUKHOTHAI – BANGKOK

Tässä vielä muistin virkistykseksi kartalla matkakohteemme.

There is one comment

  1. Ulla

    Tervetuloa kotiin! On ollut taas niin mielenkiintoista seurata reissuanne ja saada hyviä vinkkejä. Me palasimme eilen Qatarin siivin kotiin. Kuukausi kului pääosin tutuilla saarilla, Krabi townista Koh Jumille ja Trangista Koh Sukornille. Bangkokissa pari päivää loman alussa ja lopussa. Meille meri ja uinti ovat ne ykkösasiat. Thairuoka tietysti myös! Ja matkalla lohjenneen hampaani sain jo tänään täällä Leppävaarassa korjattua.
    Tunnelmallista joulun odotusta toivovat Ulla&Juha

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.