joulun odotusta

JOULUASKARTELUA

ke 13.12.2017

Meillä on toiveita valkeasta joulusta, sillä eilen lunta tuprutti taivaan täydeltä.  Ainakin täksi viikoksi on luvassa miinuskelejä.  Toivottavasti myös jouluviikolla.  Jussi on lastenvahtina Helsingissä jo kolmatta päivää.  Sitkeä vesirokkovirus ei hellitä.  Minä on puuhastellut kotona ja työhuoneella.  Kirjoitin eilen sarjatuotantona 30 joulukorttia ja jatkoin jouluaskartelua.

 

NÄMÄ KORTIT SYNTYIVÄT SABLUUNAN JA SPRAYN MYÖTÄVAIKUTUKSELLA

Galleria Paperihuoneella on viikonloppuna joulumyyjäiset.  Lupasin päivystää yhdessä Tiina-Katriinan kanssa.  Uusia ruususeppeleitä on syntymässä, samoin joulukortteja vaikka useimmat ovat varmaankin jo korttinsa lähettäneet.  Ainahan voi ostaa ensi vuodeksi.  Niin ja minulla on ilo taas kerran ennustaa tarotkorteista:)

 

to 14.12.2017

Minulla oli illalla aivan absurdi olo, kun istuin sohvalla, katselin Yle Areenan kautta Maria Langin dekkareita ja askartelin valkoisia suodatinpaperiruusuja.

 

JOULUKRANSSEJA JOULUMYYJÄISIIN

Yhteen seppeleeseen menee 30-40 käsintehtyä kukkasta.  Vaikka teinkin niitä sarjatuotantona, sain illan aikana kokoon ruusut vain vajaaseen kahteen kranssiin.  Kotiin jää yksi, Annalla ja Miikalla on jo omansa, kolme on tulossa gallerian joulumyyjäisiin.  Enempää tuskin tarvitaankaan.  Paitsi jos joku haluaa tilata…

 

pe 15.12.2017

Sain Jussin kotiin eilen illalla.  Hänen lapsenvahtipestinsä kesti melkein neljä päivää.  Nyt pojat voivat jo hyvin ja Annakin on toipumassa.  Juhlistimme kotiinpaluuta pakastepizzalla ja punaviinillä kynttilänvalossa.  Pimeissä illoissa on puolensa.

Silmäilin tänä aamuna facebookia ja hämmästyin.  Olin päässyt Taikon joulukalenterisivuille.  Sitähän on melkein julkkis!

Taikosta on ollut minulle yllättävän paljon iloa.  Olen myynyt verkkokaupan kautta monta teosta, jotka muuten pölyttyisivät työhuoneellani.  Kotiseinille ei enää mahdu (vaikka pidänkin vaihtuvaa näyttelyä).  Sukulaiset ja ystävät ovat omat suosikkinsa jo valinneet ja saaneet.

 

la 16.12.2017

Minulla on tiedossa jännittävä viikonloppu.  Laitoimme graafikkosisko Tiina-Katriinan kanssa eilen illalla gallerian ja grafiikanpajan joulumyyjäiskuntoon.  Veimme gallerian puolelle ison pöydän, jonka lastasimme kauneimmilla grafiikankorteilla.  Seinille ripustimme omia ja vähän muidenkin maalauksia ja grafiikanvedoksia.

 

JOULUENKELEITÄ

Minun jouluenkelini pääsivät ikkunalaudalle.  Pajan puolelle levitimme grafiikkaa sekä kehystettynä että vedoksina.  Joulumyyjäiset alkavat kymmeneneltä ja päättyvät neljältä sekä lauantaina että sunnuntaina.  Sytytämme ulkotulet ja keittelemme jouluntuoksuista glögiä.  Sitten vaan odottelemme maksavia asiakkaita.  Niin ja bonuksena Mama Maddalena antaa hyviä – vain hyviä – joulutarotennustuksia.  Tervetuloa:)

 

JOULUMYYJÄISVASTAAVAT MARJALEENA JA TIINA-KATRIINA

Hämeenlinna oli vesisateinen ja pimeä, mutta galleriassa tuikki kynttilät.  Ensimmäinen joulumyyjäispäivä oli yleisilmeeltään aika hiljainen, vaikka välillä kävijoitä oli pieneksi ruuhkaksi asti.

 

TAIDEKORTTIPÖYTÄMME

Kortit tekivät kauppansa.  Kannustin ostamaan kortteja tulevankin joulun varalle.

 

PETRA JA ANNAMAIJA GRAFIIKANPAJAN PUOLELLA

Ennustusrintamallakin oli hiljaista.  Ennustin sitten graafikkosiskoille ja he olivat tyytyväisiä.  Toivottavasti huomenna on vilkkaampaa.  Tänään olisi ollut ohjelmaa myös Helsingissä.  Otso laulaa Cantores Minores kuorossa ja nyt myös pikkuveli Visa.

 

CANTORES MINORES: VISA TOINEN VASEMMALTA, OTSO OIKEALLA

Miika lähetti oheisen kuvan esityksen jälkeen:  ”Moikka, taas kaikuivat joululaulut 🙂  Visa oli reippaasti lavalla, Otso (+toinen veli ) oli myös vahvistuksena kun 4v-ryhmä oli niin pieni.”

 

su 17.12.2017

Sunnuntaiaamuna ei kannata järjestää joulumyyjäisiä.  Meitä paperihuonelaisia oli paikalla neljä, asiakkaita ei yhtään.  Ensimmäiset tupsahtivat tupaan vasta reilusti puolen päivän jälkeen.

 

SUNNUNTAIJOUKKUE PAULA, TIINA-KATRIINA JA ULLA

Ruuhkaa ei ollut tänäänkään, mutta mukavaa silti.  Kortit tekivät kauppansa.  Myin yhden ruusukranssin sekä kaksi arkkia prinsessapaperinukkeja taidegrafiikkakorttien lisäksi.  Ja annoin hyviä tarot-ennustuksia.  Monille ennustukset olivat uusi elämys ja myönteinen sellainen.

Huomenna teemme grafiikanpajalla joulusiivoukseen ja sen jälkeen remonttimies tulee maalaamaan seinät.  Se on tarpeen, sillä näyttelytaulut on kiinnitetty nauloilla ja jälkiä on enemmän kuin vähemmän.  Odottelen rauhallista jouluviikkoa.  Luntakin on, toivottavasti se pysyy.  Ilmoittauduin marttasiskojen rivistössä pakkaamaan Citymarketissa joululahjoja parina päivänä tulevalla viikolla.  Miten selviydyn kuhmuraisista paketeista, se vähän jännittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.