järkytyksiä jouluviikolla

PELASTUSPARTIO TULI VIIDESSÄ MINUUTISSA

su 17.12.2017

Koti on vaarallinen paikka.  Miten ollakaan, meillä on sattunut saunavahinkoja monta kertaa.  Tuorein tapaus oli eilen illalla.  Minä palelin päivystäessäni Galleria Paperihuoneen joulumyyjäisissä.  Laitoin saunan päälle heti kotiuduttuani.  Otin kunnon löylyt ennen kuin Jussi tuli lauteille.  Meidän kerrostalokotimme sauna on tosi pieni, joten vuorottelemme suosiolla.  Kävin suihkussa ja varmistin vielä, että Jussilla on kaikki hyvin.  Siinä vaiheessa olikin.

Istahdin television ääreen ja ihmettelin parinkymmenen minuutin kuluttua, miksi mies ei tule pois.  Pelästyin oikein todella, sillä Jussi oli lyyhistynyt alalauteelle löylykiulun päälle.   Hän oli tajuton enkä onnistunut nostamaan häntä parempaan asentoon.  Soitin välittömästi 112 hätäkeskukseen ja pelastuspartio tuli viidessä minuutissa.  Kaksi riskiä nuorta miestä sai tehdä töitä, ennen kuin Jussi saatiin pois saunasta.  Hän oli saanut lämpöhalvauksen ja palovammoja.  Ärhäkän punainen ämpärin kuva oli rinnan ympärillä, toinen sääressä.  Viilensimme häntä tehokkaasti tuuletuksella ja kylmillä märillä pyyhkeillä.  Sitten kylpytakki päälle, mies pyörätuoliin ja kiidimme ambulanssilla keskussairaalan ensiapuun.

Nyt tilanne on vakaa.  Mies otettiin yön yli tarkkailuun.  Minä pidin kädestä pari tuntia, mutta koska minua ei majoitettu, palasin kiltisti taksilla kotiin.  Nukuin levottomasti.  Soitin aamukahdeksalta.  Potilas oli toipunut hyvin ja kehui syövänsä juuri sairaalan maittavaa aamupalaa.  Koska huumorintaju oli tallella, rauhoituin.

 

ma 18.12.2017

Elämä on palannut taas normaaliksi.  Jussi kotiutui eilen jo aamupäivällä.  Minä vietin päivän Galleria Paperihuoneella joulumyyjäisissä.  Illalla istuimme television äärellä niin kuin monesti ennenkin.  Emme menneet saunaan.

 

TEHOKAS TALKOORYHMÄ

Tänään meillä paperihuonelaisilla oli siivoustalkoot.  Suosio oli suuri, sillä parhaimmillaan meitä oli hommissa yhdeksän henkeä.  Parasta kaikesta, mukana oli taloudenhoitajamme Monica, joka ilmoitti urakan päätteeksi, että yhdistys tarjoaa ahkerille puurtajille lounaan ravintola Hällässä.  Ehdotin, että teemme tästä tradition.  Huomenna menemme Tiina-Katriinan kanssa katsomaan, että remonttimies Ossi pääsee työn alkuun.  Sen jälkeen pääsemme joulutauolle.  Galleriavuosi on mennyt paremmin kuin hyvin.  Sekä Hämeen Sanomat että paikallislehti Kaupunkiuutiset ovat kirjoittaneet kiitettävästi näyttelyistämme.  Toivottavasti jatko on yhtä menestyksekäs.

 

ke 20.12.2017

Jouluviikko etenee verkkaisesti.  Grafiikanpajalla tapahtuu.  Remontti on jo hyvässä vauhdissa.  Hyvä siitä tulee.  Minä pääsin taas maalaamisenkin vauhtiin.  Ripustamme helmikuun alussa ystäväni Marin kanssa yhteisen näyttelyn Jorvin sairaalan aulaan.  Se innostaa maalaamaan uusia tauluja.  Mari keksi oivan nimen: ”Salaisuuksia käytävillä”.  Aiheemme pysykööt siis vielä salaisuuksina.

 

LÄHJAPAPERIVALIKOIMAMME

Vietin eilen iltapäivällä kaksi tuntia Citymarketin aulan lahjapakkaamossa yhdessä Tuomelan marttasiskojen kanssa.  Tai oikeammin meitä oli kerrallaan vain kaksi.  Ruuhkaa ei ollut, joten ehdimme rupatella kaikki joulunajan kuulumiset.  Jännitin muhkuraisia ostoksia, mutta hankalin oli iso froteeaamutakki ja siitäkin selvittiin.  Ensimmäiset pakattavat lahjat olivat vihreitä kuulia siroissa rasioissa.  Sain kiitosta kauniista paketeista, kun tein isot rusetit päälle.  Jatkan harjoituksia vielä huomenna.  Silloin voi olla jo ruuhkaakin, sillä aatto lähestyy.

 

MARTAT LIISA JA MARJALEENA CITYMARKETIN LAHJAPAKKAAMOSSA

Kaupunki oli kosteankylmä, kun kävelin urakkani jälkeen kotiin Palokunnankadulle.  Jouluvalot loistivat pimeässä illassa.  Nyt meidän perhe siirtyy joulutunnelmiin, sillä olemme saaneet Annan ja pikkupojat jouluvieraiksi.

 

HÄMEENLINNAN JOULUVALOJA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.