kevättä kohti

ti 2.1.2018

Minä näen vuoden kierron ympyränä, ikään kuin kellotauluna.  En tiedä miten digiajan lapset mieltävät kuukaudet.  Nyt lakipiste on ohitettu ja viisari etenee hitaasti mutta varmasti kesän suuntaan.  Vaikka juhlapyhät ovat mukavia, arkirutiini tuo elämään jatkuvuutta.

 

Ripustimme tänään kevään ensimmäisen gallerianäyttelyn.  Ilma on tuttu Vanajaveden Opiston taidekursseilta.  Houkuttelin hänet hakemaan omaa näyttelyä Galleria Paperihuoneelta.  Hän sanoikin, että eläkkeelle jäätyään hänellä on kaksi tavoitetta: kirjoittaa runokirja ja järjestää taidenäyttely.  Runokirja on jo painettu ja taidenäyttelyn avajaisia vietämme huomenna.  Ihmisellä pitää olla haaveita ja rohkeutta toteuttaa ne.

 

to 4.1.2918

Puuhaviikot jatkuvat.  Anna ja pojat tulivat taas.  Meillä oli vielä runsaasti ruokaa ja herkkuja (mm. Tertun omatekoista kääretorttua).  Hyvin maistui.

 

AVAJAISTARJOULUA GALLERIA PAPERIHUONEELLA

Minä riensin iltapäivällä hoitelemaan yhdessä Tiina-Katriinan kanssa avajaistarjoilua.  Miten ollakaan, siitä tuli kovasti piparipainotteinen.  Kun ilta oli lopuillaan, kaikki piparit oli syöty.

 

ANNA JA POJAT TAIDENÄYTTELYSSÄ

Avajaisissa oli lähes ruuhkaa.  Taiteilija Ilma on hämeenlinnalainen ja hänellä paljon ystäviä.  Meidän perhekin ehti juhliin mukaan.

 

la 6.1.2018

Perjantaina oli seuraavat avajaiset.  Osallistuimme Paulan kanssa Matias Lehdon näyttelyn avajaisiin ja samalla Galleria Koneen 10-vuotissyntymäpäiville.

ONNITTELUT GALLERIA KONE 10v

Kakku oli Sokerileipuri Suomisen käsialaa ja herkullinen.  Galleria Paperihuone täyttää helmikuussa kaksi vuotta.  Onkohan meilläkin silloin kakkua tarjolla!  Tammikuun ensimmäinen viikko on ollut kosteankylmä ja pimeä.  Anna ja pojat ovat ulkoilleet urhoollisesti läheisessä leikkipuistossa.  Jussi karkasi Espooseen auttamaan Miikaa kylpyhuoneremontin viimeistelyssä.  Olen kokannut pikkupoikien lempiruokia.  Meillä on syöty tällä viikolla kermaista lohikeittoa sekä spaghettia ja jauhelihaa ketsupin kera.  Paketti broilerisuikaleita odottelee tänään pääsyä pannulle.

 

SAMU KOKEILI VESIVÄREJÄ

 

SAMU MAALASI, MEREN, APINAN, MONSTERIN JA ELEFANTIN

Anna kävi työhuoneellani juryttamassa Jorvin näyttelyyn menevät temperamaalaukset ja Nummelan vitriineihin matkaavat akvarellit.  Olimme aika lailla yhtä mieltä, mitkä kelpuutimme.  Anna lupasi tulla apuun ripustuksessa.  Jorvissa on katonrajassa kiskot, joihin taulut ripustetaan rautalangoilla.  Se tarkoittaa tikapuilla kiipeilyä.  Kyllä se minultakin vielä onnistuu, mutta tyttäreltä toki paremmin.

 

su 7.1.2018

”Jee, enää yksi yö päiväkodin avautumiseen!” Anna hehkutti aamulla pikkupojille.  Meille kaikille tekee hyvää päästä taas arkirytmiin.  Yhdessäolo on sujunut yllättävän hyvin.  Olen jo täysin tottunut, että pikku Miska tulee aamulla kyselemään, onko mummilla jo puuro valmista.  Yöllä oli satanut lunta.  Mikä ilo olikaan ulkoilla pitkästä aikaa aurinkoisessa säässä.

 

LEIKKIPUISTOSSA

 

SAMU TEKI LUMIENKELIN

Päiväohjelmiin on kuulunut ulkoilua leikkipuistossa, kotiruokaa lasten ehdoilla, vesivärimaalausta, lastenohjelmien katselua ja pieniä retkiä.  Kävimme eilen kylpylässä.  ”Ei kovin pian uudelleen”, sanoimme Annan kanssa, sillä pikkupojat säntäilivät kilvan altaasta toiseen ja me aikuiset yritimme pysyä perässä.  Hiki tuli.

Jussi kotiutuu tänään Espoosta.  Kylpyhuone on saanut uuden suihkuseinän.  Minä aion aloittaa oman urakkani eli maalaushommat oikein tosissani huomenna työhuoneella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.