uneton matka tratiin

IMG_9624.JPGti 3.4.2018
1. matkapäivä

 • Finnairin lento aamulla perillä Bangkokissa
 • Bangkok Airwaysin tunnin lento päivällä Tratiin
 • majoittuminen Trat Center hotelliin
 • suihku ja kunnon päiväunet
 • illallinen katuravintolassa: tom-yam keitto, paistuttuja katkarapuja ja morning glorya

Jussi ei nukkunut vajaan kymmenen tunnin Helsinki-Bangkok lennolla silmällistäkään.  Minä torkuin muutaman tunnin musiikkikuulokkeet korvilla.  Olimme perillä Suvarnabhumin kansainvälisellä lentokentällä ihan säädylliseen paikalliseen aikaan eli aamulla kello 7:30.  En halunnut ajatella, että kello oli silloin Suomessa neljä tuntia vähemmän.

lumi

TÄLLAISELTA SUOMEN SÄÄ NÄYTTI LÄHTIESSÄMME

Lähdimme eilen järkyttävän kaameassa lumipyryssä Hämeenlinnasta matkaan.  Onneksi Anna-tyttäremme oli auton kanssa apuna.  Hän heitti Jussin ja matkalaukut linja-autoasemalle.  Minä jäin lastenvahdiksi ja kirmasin sitten saappailla lumikinoksissa matkaan.  Jätin painavat saappaat muovikassissa aseman portaille, sillä en todellakaan halunnat kantaa niitä mukana.  Vaihdoin  lennossa kevytlenkkarit jalkaan.  Kaksi avuliasta neitosta tuli huolehtimaan, että teiltä unohtui muovikassi.  Vastasin, että tarkoituksella.  Anna haki sen myöhemmin päivällä talteen.

IMG_9625

TÄLLAISELTA SÄÄ NÄYTTI BANGKOKIN KENTÄLLÄ

Saimme ensimmäisen tuulahduksen hellekesästä Bangkokin kentällä.  Vaihdoimme sujuvasti kotimaan lähtöpuolelle.

IMG_9629

BANGKOK AIRWAYSIN LOUNGESSA OLI TARJOLLA THAIMAKUPALOJA

Bangkok Airways hemmottelee asiakkaitaan.  Vietimme mukavan tunnin loungessa, jossa oli ilmaiseksi tarjolla kaikenlaisia herkkuja.

Tunnin lento potkurikoneella Tratiin lähti ajallaan ja tuntui vain pieneltä pyrähdykseltä pitkän yölennon jälkeen.

IMG_9631

ELEFANTTEJA TRATIN LENTOKENTÄLLÄ

Meillä oli vastassa rehevä kumpuileva maasto meren äärellä.  Ajelimme herroiksi ja kallilla (500 bahtia per nenä = 13 euroa) minibussilla kaupunkiin.  Sinne oli matkaa 25 km.  Kyydissä oli myös tyttö, joka oli matkalla satamaan.  Saimme siis tuntuman mereenkin samalla kerralla.

Maisema oli vihreä.  Näimme runsaasti silmiä ilahduttavia kumipuita ja kookospalmuja.  Näimme ananas, papaija- ja banaaniviljelmiä sekä tuulessa huojuvia bambuja.  Näimme myös sateen jättämiä lätäköitä.  Ilmanala oli kuuma, vaikka ilmastoidussa autossa siitä ei paljon tiedettykään.

IMG_9636

TRAT CENTER HOTEL

Trat Center Hotel osoittautui rumaksi kerrostaloksi.  Tilava huoneemme on kuitenkin toimiva.  Parveke on sisäpihalle päin, suihkusta tulee kuumaa vettä ja ensimmäiset Singhat jäähtyvät jääkaapissa. Ja mikä tärkeintä, meillä on ilmastointi.  Lepäilemme täällä pari päivää ja siirrymme sitten Changin saarelle.  Valitsimme ensimmäisten päivien majoituksen ihan vaan nimen perusteella – Paradise Bungalows.

 

ke 4.4.2018
2. matkapäivä

 • kävelykierros Tratin keskustassa
 • päiväunet
 • lounas Sangfah ravintolassa
 • Jussi thaihieronnassa
 • matkan ensimmäinen canastapeli, Leena on johdossa

Hotelliaamiaisella oli tarjolla sekä länsimaista että aasialaista ruokaa.  Söimme hyvällä halulla molempia.

IMG_0771

HOTELLIAAMIAISEMME

Hämmästelin, miten iso kipollinen riisi-äyriäiskeittoa oli maustettu vain kevyesti.  Kunnes seurasin, miten paikalliset maustoivat sen.  He lisäsivät liemeen lusikallisen kalakastiketta, ruskeaa sokeria, paahdettua valkosipulia, kuivattua chiliä sekä etikkaa.  Johan rupesi maistumaan!

Tänään meillä on ohjelmassa kevyt kaupunkikierros, päiväunet, katuruokaa ja lepäilyä.  Huomenna matka jatkuu kohti uusia seikkailuja.

 

IMG_9638

VÄRIKKÄITÄ RAKENNUKSIA HOTELLIMME NURKALLA

 

IMG_9642

NÄKYMÄ TRATIN PÄÄKADULTA

Pääsimme tänään kartalle.  Löysimme Tratin ydinkeskustan, rahanvaihtopisteen (kurssi oli kohtuullinen 37:73), kaksi toria ja yhden temppelin.

 

IMG_9645

VESIPUHVELEITA TEMPPELIN PIHASSA

Aikaa tähän kaikkeen kului lähes kolme tuntia.  Ja meidän piti käydä vain pienellä tutkimusmatkalla.

IMG_9649

VIRKISTYSTAUKO TORILLA

IMG_9659

MUNKKIPOIKIA KATUKUVASSA

Tänään söimme oikein gourmet-annokset.  Suunnittelimme käyvämme vain pizzalla, sillä sellainen paikka oli hotellin lähellä.

IMG_0768

TULISIA JÄTTIRAPUJA NAM NAM

Matkan varrelle sattui kuitenkin Oikea Ravintola.  Sali oli suuri ja kolkko ja me ainoat asiakkaat.  Mutta ruoka oli erinomaisen hyvää.  Tilasimme jättirapuja hapanimeläkastikkeessa ja kookoscurryssa.  ”Spicy?” kysyi tarjoilija.  Minä vastasin ”Spicy”.  Saimme makuhermoja hivelevät annokset, joista curry oli toden totta tulinen.  Piti tilata toinenkin annos jasmiiniriisiä.

IMG_9662

VILLEJÄ TIIKEREITÄ, TERVEISET LIILLE

Palasimme oikein kylläisinä hotellille.  Jussi oli tilannut tunnin thaihieronnan.  Rouva hieroja tuli hotellihuoneeseen.  Minä peräännyin parvekkeelle lukemaan.

 

IMG_9634

HARJOITTELUA HOTELLIN AULASSA SAARILOMAA VARTEN

Nyt on toinen matkapäivämme illassa.  Olemme uupuneita ja tyytyväisiä ja luottavaisia matkan jatkon suhteen.  Selvitimme, että taksi laivarantaan maksaa 300 bahtia kahdelta ja lauttoja saarelle kulkee tiuhaan.  Seuraava raportti on siis luvassa Koh Changilta.

There are 4 comments

 1. miika

  Hyvä kun kone lensi myräkästä huolimatta 🙂 Toivottavasti saatte toivuttua Tratissa siirtymästä ja iskälle myös unta palloon. Otsoa nauratti pensas-norsut 😁 Täällä eilisen lumet sulavat jo kovaa vauhtia pois.

  Tykkää

 2. marjaleenaetula

  Hei, täällä pärjätään. Nukuttiin viime yönä ihan kohtuullisesti vatsat täynnä tom-yam keittoa ja riisiä. Tänään aamiaisella oli tarjolla lähes samanlainen annos.

  Tykkää

 3. Kaizu

  Mrauh – kiitokset tikruterveisistä! Täällä palataan kevään suuntaan – lumi häviää nopeasti, kun ollaan plussan puolella. Toivottavasti saatte Jussin selän kuntoon kunnon thaihieronnalla … Nauttikaa olostanne ja elostanne siellä, toivoo Lii & Kaizu

  Tykkää

 4. marjaleenaetula

  Kiitos, päästiin juuri matkan ääripisteseen Koh Changille Kai Bae rannalle. Tien varralla on turisteille pajon tarjontaa – ruokapaikkoja, hierontaa ym houkutuksi. Näyttää lupaavalta…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.